Renault Megane TCe 130 CP este disponibil in Romania

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 10.12.2009
Renault a lansat un motor pe benzina in gama Megane. Acesta dezvolta 130 de cai putere si devine cel mai puternic din oferta modelului compact francez.

Renault Romania a introdus in gama Megane un nou motor pe benzina. Este vorba de unitatea TCe de 130 de cai putere, aceasta versiune ascunzand, incepand cu luna decembrie, cea mai puternica motorizare pe benzina din gama Megane.

Motorul TCe de 130 de cai putere este o unitate 1.4 16v Turbo care ajunge la puterea maxima la 5500 rpm si atinge cuplul maxim de 190 Nm la 2250 rpm. Megane TCe 130 atinge o viteza maxima de 200 km/h, acceleratia 0-100 km/h avand loc in 9.6 secunde. La capitolul consum anuntat de producator, noua versiune a modelului Renault reuseste 6.5 litri/100 km in regim mediu mixt, 8.5 litri/100 km in regim urban si 5.3 litri in extraurban. Emisiile de dioxid de carbon se cifreaza la 153 de grame/km.

Noul motor Renault va fi disponibil exclusiv in versiunea de echipare speciala Luxury Privilege, pretul de pornire fiind de 15.950 de euro cu TVA inclus. In pret este inclusa o reducere de 1200 de euro pe care Renault o ofera ca promotie pe toate versiunile Megane disponibile pe piata din Romania.

via | Renault

Comentarii (14)

  • unckle
    hmm ... cati ani sunt de cand VAG are motorul ala de 1.4 turbo pe piata ? ....

    un pic de "rusinica" la adresa celor de la renault pentru politica pe care o au in privinta motoarelor ... dupa parerea mea exagereaza un pic cu motoarele vechi si incapatanarea de a le pune pe masini
    inteleg ca nu poti sa ai motoare noi la fiecare generatie ... ca nu te cheama BMW/Mercedes?Audi ... dar macar un motor la 2-3 ani .
    14 12
  • @admin@unkle
    Renault are de mult motorul 1.4 Tce dar nu la adus pana acum in Romania din cauza ca nu avea cerere.

    Ce nu sa mentionat in stire este ca motorul este EURO 5!!!!! deci nema taxa de poluare
    12 4
  • pentru unckle
    hmm...cati ani sunt de cand Renault are motoare common-rail diesel de cilindree mica (1.5 dCI) ?

    un pic de "rusinica" la adresa celor de la VW pentru politica pe care o au in privinta motoarelor diesel ... dupa parerea mea exagereaza un pic cu tdiurile lor fumegatoare si incapatanarea de a produce astfel de mizerii, inteleg ca nu poti sa ai motoare noi la fiecare generatie ... ca nu te cheama BMW/Mercedes?PSA ... dar macar un motor la 2-3 ani nu la 10 ani cum fac cei de la VW care scot azi 1.9 TDI PD si peste 20 ani scot 1.6 TDI pe cand Renault avea 1.5 dCI de ani buni. Cam asta e nivelul celor de la VW.
    26 4
  • adio tractoare
    In sfarsit. De abia astept sa fac un drivetest cu el. Acum cand toti constructorii seriosi ofera benzinare mici Euro5 supraalimentate, nu prea mai sunt motive pentru diesel.
    10 1
  • @coco
    diesel ramane o varianta foarte buna pentru cei care fac mai mult de 20000 km pe an, iar fata de motoarele pe benzina cele diesel polueaza mult mai putin pe km, iar cu drive testul mai asteapta ca nici noi din retea nu lam testat inca!!!!!
    ai si tu dreptate sper ca persoanele fizice cu km normali:10000-15000 pe an sa nu mai aiba in cap tampenia sa cumpere un diesel acum cu noile motoare pe benzina
    6 3
  • Cristian
    Chiar asa ?
    Subtire

    In Romania este Euro 4.

    http://www.renault.ro/gama-renault/autoturisme/noul-megane-coupe/pret-si-specificatii/index.jsp?modelKey=M3D&versions=VEC068_ROUM&userPriceType=TTC&codes=&diff=false&show=1&toggles=0000000000000&add=VEC157_ROUM
    3 3
  • generalu
    intrebare
    Pate ma lamureste si pe mine cineva, la motoarele supraalimentate nu cumva e musai sa se foloseasca benzine de 98 co? Cat priveste taxa de poluare , va avea grija renault sa ne-o scoata din buzunar cumva.URA!
    5 2
  • CP 130 vs 140
    " Este vorba de unitatea TCe de 140 de cai putere,"
    Automarket hotaratzi-va ..130 sau 140...CP.
    1 0
  • euforia
    pt cristian
    Cristian in link-ul tau e un motor 1.6 de 100 de cai; reciteste stirea; super motor ! 1.4 Turbo - de mult il asteptam pe megane si cu siguranta ca va fi un succes :)
    7 1
  • mihali
    Chiar?
    da un succes ca....................... Laguna 3...........................Rahat..........
    0 8
  • ANDY(I am deaf)
    aiurea
    nu ma intereseaza,fiecare cu treaba lui sau asta e meseria lui
    1 1
  • george
    HABARNISTI SI PAFARISTI
    @ pentru unckle de la 10.12.2009 (18:07)

    Un pic de rusinica pentru tine ca n-ai habar pe ce lume esti dar vorbesti ca un profesor universitar.

    VW punea acum 10 ani 1.4 TDI pe Polo si 1.2 TDI pe Lupo. Si daca ai fi urmarit ce s-a intamplat, n-ai fi spus ca a existat un singur motor. Faptul ca diversele motoare au avut aceeasi cilindree nu inseamna ca au fost la fel...

    Si daca tot te dai asa destept, spune-mi cate motoare diesel a facut Renault singur in ultimii 10 ani...

    @ sacalulvic

    Imi permiti sa-mi iau o masina cu motor diesel si pentru altceva decat consum? Mersi.
    1 16
  • sandokan
    ptr jorjel
    iti permitem toti sa-ti iei masina diesel ptr alte motive,de ex ,intr-un diesel ai putea sa-ti tragi p**a-n mamicutza ta biologica,mai afectatule:*
    18 4
  • turbo
    sunt curios daca o sa-l bage si pe fluence...
    oare exista vreo sansa?:-?
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru