Renault: "Noul Clio va avea un design revoluţionar"

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 17.03.2011
Renault va transforma conceptul DeZir în realitate prin prisma noului Clio. Modelul de serie va debuta în 2012 la Paris şi va reprezenta o revoluţie în design.

Francezii de la Renault au declarat recent că viitoarea generaţie a lui Clio va fi "schimbată radical" şi va fi inspirată din conceptul DeZir. Modelul respectiv va debuta la Salonul Auto de la Paris în toamna anului 2012. Steve Norman, şeful departamentului de marketing şi vânzări de la Renault a declarat pentru Autocar: "Facem totul posibil pentru a-l face (n.r. pe noul Clio) să arate cât mai apropiat de concept.". Respectivul concept este DeZir şi reprezintă un model sport electric, care debordrează de atitudine şi agresivitate. Unii cititori l-au asociat cu celebrul Audi R8, spunând că este versiunea franţuzească a acelui model.

Voci din interiorul concernului francez sugerează faptul că Renault Clio va avea un aspect care va sugera un model cu o gardă la sol mai mică şi un ampatament mărit. Partea interesantă este că fiecare versiune a lui Clio va purta acest aspect, lucru care ar trebui să îi confere modelului francez un plus de imagine. Rămâne doar să ne imaginăm cum ar putea să arate viitorul Clio RS, model care iese în evidenţă în gama francezilor atât prin performanţe, cât şi prin aspectul deosebit.

Laurens van den Acker, şeful departamentului de design al Renault, a declarat că s-a inspirat din liniile lui Aston Martin V8 Vantage pentru dezvoltarea conceptului respectiv. Mai mult decât atât, muza folosită a fost propriul său Aston Martin, model care a stat ceva vreme în studioul francezilor.

Clio nu este singurul model care va fi schimbat complet din gama francezilor odată cu sosirea noii generaţii, Laguna urmând să primească un tratament similar.

Via | Autocar

Comentarii (10)

  • Conteaza pe Dacia!
    mare branza....Renault nu este decat o marca foarte low-cost care in afara de divizia Sport , sunt niste cazane pe 4 roti
    9 67
  • Renault
    Incercarile francezilor de a drege mereu busuiocul incepe sa fie cam jenant, ei chiar cred ca lumea nu stie ca de fapt "masinile" lor sunt ca in proverbul:"Aceeasi Marie, cu alta palarie!"
    10 60
  • un cititor
    Automarket organizati o intalnire sa va scoateti copii din fanclub prin parc ca trebuie sa-si aeriseasca mintile...
    54 2
  • Marius
    Reeducare nationala in materie auto
    Dupa ani buni de soferie, am invatat o chestie. Merita sa iei masini bune de la nemti si japonezi, iar parfumuri bune de la frantuji. Ca sa nu fiu rautacios, nu e vorba ca francezii nu fac masini decente. Pe ei ii termina rau designul cuminte si tehnica complicata mai mult decat e cazul. Nu ii vaitam noi, dar cu timpul se va ajunge la o suprasaturatie pe piata romaneasca de masini Dacia si Renault. Parca am fi intr-un lagar de reeducare tehnica, iar la megafoane auzim zilnic: "Re-noeu" / "Da-sia". Ne imbolnaviti domnilor. Si asa suntem bolnavi cu capul pe-aici prin Romania. Vrem o schimbare...orice altceva
    9 50
  • @Marius
    Ciudat ! Pt unul care se lauda ca vrea sa "culturalizeze" Romania, nu faci diferenta intre marci cu adresabilitate diferita - Dacia si Renault.

    Nu vad de ce te-ar deranja asa de tare dominatia Grupului Renault in parcul auto autohton, decat daca ai lucra pentru concurenta.

    Cea mai buna strategie cand nu stii nimic e sa folosesti un limbaj bombabstic si lumea te va crede... Sau cel putin asa ai tu impresia... Ne mai si bagi cateva sabloane -"designul cuminte si tehnica complicata" - care fie vba intre noi, s-ar potrivi altor 10.000 de modele, mai adaugi cateva expresii cheie "reeducare tehnica" si gata suntem bazati, nu? Pe cine crezi tu ca duci de nas?
    44 4
  • Bravo Renault !
    lucrurile se arata bine
    de abia astept sa vad ce apare!
    27 4
  • Da' unde-i semtex??????????????
    8 7
  • reno clio ?
    who cares ?
    2 7
  • Tipic romanesc
    Daca nu e VW sau Audi pe care sa-l cumparati cu 5000E la 15 ani vechime nu are nici o importanta.
    5 0
  • Daca ar avea alta sigla am putea jura ca va fi o masina de succes pe viitor, arata bine. Dar sa nu o subestimam, deaorece si Citroen a scos modelul GT care a fost in colaborare cu Acura, si probabil si aceasta va fi o editie limitata
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru