Renault, obligați să schimbe numele conceptului Zoe

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 23.05.2010
Oficialii Renault se văd nevoiţi să schimbe denumirea conceptului electric Zoe, deoarece o femeie care poartă acest nume i-a avetizat că îi va da în judecată.

Renault s-ar putea afla în faţa celui mai bizar proces intentat pâna acum unui constructor auto. O femeie de 23 de ani din Paris pe nume Zoe Renault i-a avertizat pe oficialii constructorului francez că îi va chema în judecată pe oficialii companiei în cazul în care nu vor schimba denumirea modelului electric Zoe. Zoe Renault a angajat o firmă de avocatură să acţioneze în numele ei, această firmă reprezentând, de altfel, şi alte femei care au aceeaşi problemă.

O scrisoare formală a fost trimisă constructorului francez prin intermediul căreia i se solicită schimbarea denumirii maşinii. În scrisoare se mai menţioneză faptul că acest lucru reprezintă un atac asupra drepturilor tuturor femeilor pe nume Zoe.

Oficialii Renault au anunţat că se gândesc la schimbarea denumirii micuţei maşini electrice, care deocamdată se află în stadiul de concept și care în 2012 urmează să devină un model de stradă. Într-un interviu acordat publicaţiei Le Parisien, Zoe Renault a declarat că nu ar putea face faţă atunci când va auzi pe stradă cuvinte precum "trebuie să o ducem pe Zoe la revizie".

Via | ukcars

Comentarii (25)

  • Ce fraiera
    In loc sa fie mandra ea se ratoie la astia. Ciudat e ca o cheama si Renault. Probabil ca pe masa si tacsu ii cheama Laguna, respectiv Megane. :D
    24 8
  • porcarie
    asa o sa se intample si cu alfa gulietta?:))
    16 0
  • Excomunicatorul
    1 fucking bitch
    Mandra pe naiba.Ce s-ar intampla ca unei rable de masina,sa-i puna numele tau?

    E ceva relativ,dar oricum,bine face femeia.Daca intenteaza proces,cu siguranta va castiga.Asa cateva milioane de euro.
    3 16
  • @Excomunicatorul
    copil de NFS, ai tu habar ce presupune un concept electric cum e Zoe ZE ? dar scuza-ne... tu ai vazut masina la Geneva, nu-i asa? :))
    16 2
  • Vortex66
    @dan
    Ii un renault, ce dracu ii greu de inteles.. N-as fi mandru nici sa-mi dai una gratis, si asa as vinde-o si de banii aia mi-as lua un Impreza, ca pun pariu ca, la fel ca celelalte modele electrice, o sa coste o avere.. dar cica facem economie..
    1 16
  • la 19 ai tai ce sa-ti ceara omul mai |uta verde?
    15 0
  • voi visati subaru si conduceti 1310!inapoi la munca trogloditilor!
    5 2
  • @Dan
    Crezi ca Ford e mai departe de Renault, sa fim seriosi. Tin minte ca am condus vechea generatie de Fiesta si avea niste plastice si niste finisari da nu-ti era rusine sa pui Loganul langa ea. Nu stiu cum este noul model (cum ai tu) deoarece inca nu am pipait cum trebuie unul (estetic este foarte misto) insa sunt convins ca noua generatie de Clio va fi in top 3 in segmentul clasei mici.

    P.S.: Desi am facut o gluma mai sus, femeia isi joaca cartea. Pe seaama acestei similaritati (sa o cheme si Renault frate... va dati seama!!!) incearca si ea sa-si scoate de-o shaorma.
    5 5
  • Edit
    Imi cer scuze, coment-ul de mai sus ii era adresat lui @Vortex.
    6 2
  • Excomunicatorul
    @Dan
    Nu inteleg ce vrei sa zici.Data viitoare aduna-te,citeste inainte ceea ce am scris si dupa,da-mi un raspuns.Multumesc anticipat.
    1 5
  • @Excomunicatorul
    Ce sa castige ma aia? (ai spus ca ar castiga sigur). Isi incearca si ea norocul poate poate... . O sa si-o ia grupa mare. Iti dai seama ca nici un judecator nu e nebun la cap sa-i dea ei un verdict favorabil. S-ar crea un precedent periculos. Pai ce-ar fi sa dea toti americani cu numele Logan pe Dacia in judecata, sau femeile pe care le cheama Felicia (numai 2 stiu eu) ar trebui sa fie deja in mii de procese cu Skoda, sau pe cei de la Lotus femeile cu numele Elise etc. Este si absurd, ar fi culmea ca producatorii din industria auto sa stea si sa se intereseze in fiecare tara daca exista persoane care sa aiba acelasi nume cu modelele lor.
    9 3
  • Excomunicatorul
    @C-G-C
    La asta nu m-am gandit.
    2 2
  • Opinie
    @ all

    Femeia pare deranjata de intregul nume Renault Zoe. Daca o chema doar Zoe nu putea emite pretentii. Eu unul cred ca e posibil ca Renault sa schimbe numele modelului. De ce? Fiindca in tarile cu adevarat civilizate daca o persoana emite pretentii acceptabile nimeni nu se cramponeaza de o denumire. Cu atat mai mult cu cat acest lucru se petrece in Franta si doamna e cetatean francez. Cat despre Logan si Felicia cati se numesc Logan Dacia si cati Felicia Skoda (sau invers, DL si SF).
    3 6
  • Completare
    Renault poate sa dea denumirea Zoe unui Nissan sau unei Dacii si atunci nu cred ca se mai simte lezat cineva.
    3 5
  • @bethurbazal
    Renault se numeste asa din 1900. Deci din puctul asta de vedere nu vad unde ar fi problmea. Cat despre Zoe sunt curios cati ani are cucoana si cand au inregistrat francezii numele "Zoe" stiut fiind faptul ca Renault are inregistrate o serie de denumiri cu multi ani in urma. Sa-i schimbe numele in Goe si gata :))
    5 1
  • Fulger
    despre Renault
    Nu stiu despre ce statistici de fiabilitate vorbesti...in care Renault ocupa un loc slab si nici nu sunt avocatul marcii Renault. Stiu insa ca am am vazut, mers, detinut chiar un clio 3 si am vazut, mers un Fiesta penultimul model...concurentul direct pentru Clio la acea vreme. Clio3 este peste Fiesta la toate capitolele: design interior si exterior, materiale, confort etc. Nu ma credeti...uitati-va pe strada dupa ele.
    Lasa-ma nene cu fordu tau...ia-ti tu si neamu tau!
    4 0
  • Vortex66
    @Fulger
    @Fulger. Cauta pe google, top 100 reliable cars, sau top 100 unreliable cars, si ia-le la rand, chiar si la top gear s-a spus. Japonezele pe primele locuri, frantuzele pe ultimele.

    Habar n-am de penultimul model de fiesta, si sincer nici nu ma inetreseaza. Eu vorbesc doar de ce detin acuma. Fiesta si VW Polo sunt cu mult peste oricare supermini nou existent pe piata. Asa ca poti sa-ti dai foc cu tot cu Clio tau. Stiu un Clio RS in Timisoara la 14 000 de euro. Sta acolo in curte la Reno' de acuma 2000 de ani si nu s-o sinchisit nimeni sa-l cumpere, in schimb lumea isi ia Fiesta pe banda. Oare de ce?
    1 10
  • @Vortex
    Cand o sa faca Ford o masina de clasa mica care sa rivalizeze cu Clio RS mai vorbim. Daca nu stii ce inseamna masina aia las-o asa.
    5 0
  • Vortex66
    @C-G-C
    Doar pentru ca, Clio are o motorizare de 2.0 si 200 de cai nu inseamna ca'i masina extraordinara. Ii franceza si pica tot de pe ea :) De aceea n-o cumparat-o nimeni. Asa ca las-o balta.
    0 8
  • Victor
    ZOE
    Pot sa ii spuna zoe petre=)))))))))))))))) si legat de concept mai degraba de motorul electric pot sa spun cu mana pe inima k asta este viitorul motorul cu ardere interna va impartasii soarta motorului cu aburi mai devreme sau mai tarziu(chiar mai rau pt ca nu va mai fi folosit in mari aplicatii industriale ca cel pe aburi)
    1 0
  • Victor
    @Vortex66
    Stai tu linistit k is destui care isi cumpara Renault si Fiesta este clasa mica nu mini
    1 0
  • @Vortex66
    Nu confunda Renault cu RenaultSport.
    Sunt doua divizii diferite, cu procedee diferite de constructie si chiar si materiale diferite. Asa ca intre Clio si Clio RS este ca intre 1310 si Sandero din toate punctele de vedere.
    Chiar si asa Clio III este o imbunatatire majora atat in calitatea materialelor cat si in fiabilitate.
    Pun pariu k nu te-ai urcat intr-un Clio RS sau sa mergi cu el vreodata. Ti-ai vinde Fiesta si ai strange bani de Clio RS.
    Ca fapt divers, Clio conduce la vanzari in tara noastra la categoria mica (supermini). Fiesta a fost in top in luna martie PE EUROPA, nu la noi in tara, majoritatea modelelor vandute fiind cele cu motorizare GPL (in special in Marea Britanie si Italia).
    Nu ma intelege gresit, admir Ford Fiesta, de fapt fosta generatie mi s-a parut super, am avut una ca masina de servici, si sunt sigur ca si aceasta care o detii este la fel de superba. Dar nu uita ca nu este singura masina din lume.
    1 0
  • krajla
    ce lume
    Urmeaza MERCEDES. Ca doar sunt multe femei care se numesc asa.

    Sa nu uitam de Octavia sau Felicia.
    Si culmea ar fi ca un YETI sa dea pe Skoda in judecata:))

    Ce n-ar face unii pentru bani.
    4 0
  • Vortex66
    @Rio
    Probabil ca ai dreptate, nu te contrazic, dar am spus, care vreti Clio RS, este unu in Timisoara la reprezentanta Renault la 14 000 de euro, mega discount fata de pretul de piata. Daca nu-l vedeam acolo in fiecare saptamana poate eram si eu de acord ca-i o masina super si lumea stie ce cumpara. Dar din moment ce vad ca toti il evita, au ei un motiv anume, si tare mi mie ca este vorba despre calitate, dar nah, este doar parerea mea personala.

    Sunt de acord ca nu este singura masina din lume, oricum noi vorbim de clasa supermini aici, iar in aceasta clasa sunt de parere ca Fiesta si VW Polo n-au rival.
    0 2
  • @Vortex
    Chestia e k la noi nu prea prinde un super-mini furios.
    In Romania sunt 2 categorii de oameni si nici una nu e dispusa sa o cumpere. E prea scumpa pentru cineva care vrea un supermini iar cine isi permite probabil o sa isi ia ceva mai mare si mai practic.
    De-asta nu s-a vandut inca. Ea este o masina foarte buna insa nu este cea mai practica. Uite, si daca ar fi un Ford Fiesta cu motor de 2.0 si vreo 230 CP, in Romania ar zace in reprezentante pt k nu exista piata pentru asa ceva aici.
    Toate cele bune
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru