Renault poate folosi numele ZOE pentru modelul său electric

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 11.11.2010
Justiţia franceză a respins acuzaţiile care cereau retragerea numelui ZOE din portofoliul Renault. Constructorul francez poate continua astfel în linişte procesul de dezvoltare al modelului electric ZOE.

La mijlocul lunii trecute, Grupul Renault era acţionat în judecată de mai multe familii franceze, care cereau renunţarea la numele ZOE, folosit pentru identificarea viitorului model electric din curtea Alianţei. Motivul invocat de reclamanţi era numărul mare de femei franceze botezate cu acest nume, aproximativ 35.000, femei ce s-ar putea simţi ofensate de această asociere nefericită.

Avocatul constructorului francez a susţinut însă că Renault a înregistrat marca ZOE, cu majuscule şi fără accent, încă din anul 1991, perioadă în care numele nu era atât de popular în ţara mamă.

Se pare că argumentele aduse de avocaţii apărării au fost destul de solide, justiţia franceză respingând acuzaţiile familiilor care se temeau de asocieri nepotrivite pentru copiii lor. Judecătorul a considerat că nu există dovezi care să arate că folosirea aceluiaşi nume poate aduce o atingere directă, sigură şi curentă copiilor.

Aşadar, Renault va putea folosi în continuare denumirea ZOE pentru modelul său electric, aşteptat să ajungă pe piaţă în 2012, pentru a îmbogăţi oferta de vehicule ecologice ale constructorului francez.

via | autocar

Comentarii (1)

  • de ce este asa de jignitor faptul ca ai acelasi nume cu un model de masina fabricata in tara ta ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru