Renault pregătește Clio RS 16, primul Clio dedicat colecționarilor: 275 CP, doar 500 de exemplare produse și preț de 40.000 de euro

de Mircea Meşter
Miercuri, 24.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Luați prin surprindere de primirea pozitivă de care a avut parte conceptul Clio RS 16, prezentat ca omagiu adus diviziei RS la cursa de Formula 1 de la Monaco, Renault vrea să le îndeplinească dorințele celor care-și doresc mașina în garaj.

Conceptul Clio RS 16, pe care Renault l-a prezentat în luna mai a acestui an ca exercițiu stilistic dedicat celor 40 de ani de existență a diviziei sportive RenaultSport, are șanse să intre în producție sub forma unei ediții speciale limitate. Informația vine de la colegii francezi de la Caradisiac, cei care citează surse din interiorul constructorului francez.

Renault Clio RS 16 are sub capotă moorul de 2.0 litri și 275 de cai putere al celei mai recente generații Megane RS, iar elementele tehnice principale sunt și ele modificate masiv față de versiunea Clio RS Trophy, care oferă 220 CP și este unul dintre cele mai puternice modele ale segmentului mic. 

Conform surselor franceze, Renault vizează asamblarea a 500 de exemplare Clio RS 16, producția urmând să fie oprită după epuizarea comenzilor. Evident, la fel ca în cazul oricărei ediții limitate, și prețul său va fi pe măsură: în jur de 40.000 de euro per exemplar, sumă care se justifică prin faptul că Renault va trebui să treacă mașina prin toți pașii omologării pentru a putea s-o vândă.

via Caradisiac 

Comentarii (2)

  • si cel mai tare hot hatch al momentului revine... tot in curtea reno.
    12 1
  • Inteleg ca e strict pt colectionari aceasta masina, altfel pretul e imens!!!
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru