Renault se adaptează la scăderea vânzărilor de mașini diesel: producția de motoare pe benzină va crește semnificativ

de Daniel Popescu
Luni, 09.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va reduce producția de motoare diesel în favoarea celor alimentate cu benzină ca reacție la scăderea vânzărilor de mașini diesel din ultima perioadă.

Renault a anunțat o serie de schimbări în producția de motoare ca urmare a scăderii cererii pentru mașini diesel la nivel european.

Pentru moment, schimbările vizează doar fabrica de la Valladoid (Spania), care produce 42% dintre toate motoarele folosite de Renault pentru piața europeană.

În prezent, 70% dintre motoarele produse sunt diesel, iar restul de 30% sunt unități pe benzină, însă până la sfârșitul anului proporția va deveni 50%-50%. Pentru aceste modificări, două dintre cele 3 linii de producție vor fi schimbate în așa fel încât să poată susține și producția de motoare pe benzină, pe lângă cele diesel dCi de 1.5 litri.

Cea de-a treia linie de producție realizează în prezent motoarele de 0.9 litri cu 3 cilindri și unitățile de 1.2 litri cu 4 cilindri. În total, uzina a produs 1.56 de milioane de motoare pe parcursul anului trecut. "Vom avea nevoie de o capacitate mai mare, întrucât cererea pentru motoare pe benzină crește", Anne Catherine Brieux, managerul uzinei de la Valladoid, motivele pe care au stat la baza acestei decizii.

În primele 8 luni ale anului, cota de piață a mașinilor diesel a scăzut de la 50% la 45.7%, iar în luna august scăderea a fost chiar mai accentuată, la numai 42.7%.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • la anu o sa creasca iar dezelu ca intra noi penalizari in viguare de la 1 ianuarie pt motoarele pe benzina, pt ca asa stie guvernul francez sa stimuleze inlocuire dezelului care emite particule, cu taxe din ce in ce mai mari pe benzina. logica de birocrat
    11 13
  • la gunoi cu dieselurile. la anu sper sa fie 10%.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru