Renault şi Fiat au semnat o colaborare pe segmentul vehiculelor comerciale

de Sebastian Toma
Luni, 28.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va produce un vehicul comercial uşor în Franţa pentru cei de la Fiat începând cu al doilea sfert al anului 2016. Modelul păstrează platforma tehnică a francezilor şi prezintă elemente de design specifice mărcii Fiat.

Renault a anunţat pe portalul său oficial de presă semnarea unui parteneriat cu Fiat pentru construcţia unui model utilitar uşor. Concernul francez s-a angajat să le producă italienilor o utilitară uşoară în Hexagon, pe care Fiat să o vândă apoi sub divizia "Fiat Professional". Pentru moment, nu există informaţii detaliate, dar francezii au precizat că italienii vor implementa elemente de design specifice asupra modelului şi că producţia va demara în al doilea sfert al anului 2016.

Opel a livrat prima sută de unităţi Movano destinate transportului elevilor

Cel mai probabil, vorbim despre o versiune "Fiat Professional" a lui Renault Kangoo. Dacă această colaborare se va derula în baza respectivului model, Fiat ar putea să-l înlocuiască pe Doblo cu acest model, al cărui nume nu a fost încă dezvelit. În prezent, Fiat Doblo împarte platforma cu Opel Combo. La rândul lor, cei de la Opel au parteneriate şi cu Renault, şi cu Fiat. Colaborarea franco-germană dintre Renault şi Opel se derulează la nivelul utilitarelor mari, Opel Movano şi Renault Master împărţind aceeaşi platformă şi numeroase elemente estetice şi de interior, în timp ce parteneriatul dintre Opel şi Fiat se manifestă la nivelul inferior al segmentului de utilitare.

Fiat ar putea lansa un pick-up bazat pe Mitsubishi L200 în 2016

Gama de utilitare de la Renault are trei modele, Kangoo, Trafic şi Master, disponibile în mai multe versiuni.

OFICIAL: Renault a prezentat noua fata a utilitarei Master

Urmareste Automarket
Utilitara mijlocie a celor de la Renault, Trafic, împarte platforma tot cu un model Opel, Vivaro. Colaborarea dintre Renault-Nissan şi Opel/Vauxhall privind modelele Trafic şi Vivaro a fost demarată în 2001.
După cum era de aşteptat, ambii constructori anunţă îmbunătăţiri la nivelul siguranţei, motorizări mai eficiente şi la fel de robuste şi tehnologii noi. Ambele vehicule comerciale vor fi produse la fabrica Renault din Sandouville, Franţa. Vauxhall Vivaro, fratele englez al acestora, va fi construit la uzina din Luton, Regatul Unit.

Opel a lansat a doua generaţie a lui Movano în România

Via Renault

Comentarii (6)

  • Suleyman Cunoscatoru
    Astept cu nerabdare Renault Master 0.9tce si Fiat Doblo 0.875 twin air.
    16 5
  • @ Automarket
    Foarte probabil va fi cazul unei variante Fiat Professional al lui Renault Trafic si nu Renault Kangoo care va inlocui Fiat Scudo bazat pe o platforma PSA . Fiat a dizolvat parteneriatul Sevel Nord cu PSA unde se produce Scudo si tot mai multe site-uri specializate in vehicule comerciale sunt aproape sigure ca urmasul lui Scudo va fi un Renault Trafic cu sigla Fiat . Fiat a investit masiv in noul Doblo care concureaza cu Renault Kangoo si pe care il va comercializa si in SUA sub brandul RAM, fiind putin probabil ca il va inlocui cu o versiune Renault .
    9 2
  • bine ca elementele de design nu sunt preluate de la ... Multipla
    cel mai frumos model de Fiat atat exterior cat si interior...conceput noaptea si cu lumina stinsa, cred, la cat de reusit este
    2 2
  • Catalin
    si totusi: inchizi Lancia, Alfa isi taraie bashinile, ai capacitati de productie si construiesti in Franta ?
    3 3
  • @ Catalin
    Da . Pentru ca este mult mai ieftin sa cumperi un produs gata dezvoltat si sa-i pui emblema ta ( vezi cazul utilitarelor Opel bazate pe Fiat si Renault ) decat sa-l dezvolti de la zero . Comparativ cu vechiul Scudo produs tot in Franta ( de PSA ) , noul model Fiat bazat pe Renault Trafic are toate sansele sa fie un succes comercial pentru Fiat tinand cont de succesul variantelor Renault si Opel .
    6 1
  • Ce de imbarligaturi si in lumea asta auto. Adica, acum am toate sansele sa-mi cumpar un ...Mercedes Citan ...Doblo. nu?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru