Renault: "Suntem dezamăgiţi de rezultatele de vânzări ale modelelor electrice"

de Sebastian Toma
Marti, 06.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Francezii de la Renault au recunoscut că nu sunt mulţumiţi de rezultatele de vânzări înregistrate de modelele electrice din gamă.

Esential 4 la unu este raportul de vănzări dintre Twizy şi Fluence ZE.
Francezii de la Renault au declarat că nu sunt mulţumiţi de rezultatele de vânzări per ansamblu, cu toate că sunt încântaţi de vânzările înregistrate de Twizy. Potrivit Autocar, pentru fiecare Renault Fluence electric vândut, sunt vândute patru unităţi Twizy. În Regatul Unit, francezii de la Renault au vândut 252 unităţi Twizy, 64 de Fluence ZE şi 279 unităţi Kangoo ZE pe parcursul a cinci luni. Rezultatele din Marea Britanie sunt similare cu cele obţinute pe alte pieţe, spun reprezentanţii Renault.

"Twizy este un model de succes, se vinde conform aşteptărilor. Însă vânzările de vehicule electrice sunt cu mult sub aşteptările noastre. Volumele realizate sunt mai mici decât ne-am aşteptat", a declarat Stephen Norman, director de marketing şi vânzări de la Renault. Însă, francezii de la Renault se pot mândri cu rezultate de vânzări bune în raport cu cele obţinute de ceilalţi constructori europeni care comercializează modele electrice, cum ar fi Mitsubishi şi Citroen.

Renault Zoe este noua speranţă a constructorului francez în această direcţie, hatchback-ul de segment mic urmând să intre în curând pe mai multe pieţe. Zoe se mândreşte cu o autonomie de 210 kilometri cu o singură încărcare, ceea ce se traduce printr-o autonomie de 160 kilometri în condiţii reale. Reprezentanţii Renault consideră că Zoe va avea o ţinută de drum extraordinară graţie centrului de greutate scăzut, iar cuplul oferit de motorul său electric va oferi o acceleraţie impresionantă.

Via Autocar

Comentarii (11)

  • Poate ca oamenii sunt destul de destepti incat sa nu cumpere o masina de la un producator care cere chirie lunara pe acumulatori mai mare decat motorina folosita pentru un 1.5dci. Pentru marea masa a cumparatorilor masina este un bun cu folosinta imediata si cu cheltuieli lunare la timpul prezent. Conceptul ca masinile electrice sunt viitorul trebuie adaptat la prezent, pentru ca daca nu astepti viitorul pt vanzari mai bune.
    21 13
  • costelino_mmm
    e normal sa fie dezamagiti pentru ca aia nu este masina e un scuter , iar marea dezamagire vine si din faptul ca se vinde doar in anumite tari , in romania a avut grija guvernul Romaniei sa nu se vanda ( am sunat si noi sa vedem de ce in Romania nu se vine si cei e la serus au spus ca nu este de acord guvernul Romaniei ) asa ca ...
    14 12
  • razvan magureanu
    Cei de la BMW si Mercedes nu sunt prosti cand au spus ca o masina 100% electrica fara range extender nu are sens daca este mai mare decat clasa compacta. ce sa faci cu un fluence electric ? degeaba ai loc de bagaje daca dupa 100 km s-au descarcat bateriile?
    o masina electrica are sens in oras, deci trebuie sa fie mica si compacta. daca vrei sa mergi in afara, atunci iti trebuie range extender si atunci solutia este Opel Ampera deocamdata.
    24 11
  • Mie mi se pare ca nu au gandit pana la capat.
    Masina asta e destinata orasului, in oras cei mai multi oameni stau in blocuri.
    Trag un cablu pe geam de la etajul 7 ?
    Iar cei care stau la casa stau mai la periferie si merg cu scootere ca asta in oras.
    Sa nu mai vorbim de pret ...
    8 7
  • * si NU merg cu scootere*
    2 5
  • pai daca costa 30mii!!!
    cine sa cumpere o trotineta si sa dea 30mii pe ea?
    11 10
  • Rezultatul era previzibil: scumpe sunt, autonomie mica au, timp de incarcare mare au, iar curentul electric tot din carburanti fosili se produce. Cu conceptie 1900 toamna, caratul de sute de kg baterii pt o mana de km adica, nu deschizi nici un viitor. Pana devine fezabila solutia cu hidrogen, hibridizarea intinde calea. Unii producatori nu sunt prosti ca s-au concentrat multicel pe tehnologii de recuperare a energiei.
    11 10
  • mai copchile (danny), daca tu ai impresia ca hidrogenul o sa mearga VREODATA! pe strada, eu imi tai oole jos!

    ia si citeste o carte legata de interactiunea dintre materiale si anumiti compusi... cum ar fi.. hidrogenul!
    5 8
  • BaditzaEx
    Twezy asta mie imi pare varianta f buna, pt traficul din Bucuresti ( plus ca nu este zgomotos ca un scuter ), cu conditia sa ai si un Duster sau un SX4 pt concediile pe meleagurile romanesti : Covasna, Harghita, Mures
    5 0
  • @demin2609
    As fi pornit o discutie documentata, dar la modul in care ai inceput reply-ul, aka "mai copchile", ma face sa cred ca n-are nici un rost, in sensul ca m-as lupta, in buna traditie romaneasca, cu morile de vant. Macar arunca si tu un ochi pe spec-urile FCX Clarity, spre ex, ca sa te mai lamuresti nitel.
    7 0
  • florin
    Daca vrei sa agati fete dragute, nu pitipoance, iar serviciul tau include costum si cravata: CUMPAR-O! E cea mai cool masina pe care o vad in Roma.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru