Renault Twingo RS facelift - primele detalii şi imagini

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 14.02.2012
Renault a publicat astăzi şi primele imagini ale faceliftului operat pe versiunea de performanţă Twingo RS. Modelul francez păstrează acelaşi motor de 133 de cai, împachetat într-o caroserie cu spirit sportiv.

Esential

133 de cai putere se ascund sub capota lui Renault Twingo RS.

Faceliftul operat de Renault pe actualul Twingo se va regăsi şi pe versiunea de performanţă a modelului de oraş. Mai exact, Twingo RS beneficiază de un nou aspect frontal şi posterior, mizând însă pe ceva mai multă agresivitate decât derivatul său de serie.

Pe lângă cele patru blocuri optice frontale, luate de la fratele său mai cuminte, Twingo RS vine cu un spoiler inspirat de designul maşinilor de Formula 1. Nu lipsesc eleronul posterior, deflectorul care înglobează terminaţiile evacuării, prizele de aer din pasajele roţilor spate, pragurile laterale şi nici jantele de 16 inch, Emotion. Look-ul sportiv poate fi completat cu un pachet care include inserţii de culoare gri la nivelul spoilerului forntal, al carcasei oglinzilor şi al proiectoarelor.

Pentru interior, designerii au ales cusături galbene pentru pielea neagră de pe volan, scaune şi planşa de bord, inserţii de plastic speciale în aceeaşi culoare neagră la nivelul sistemului audio şi a gurilor de ventilaţie.

Pentru contrast au fost vopsite în alb şi alte elemente din interior.

Sub capotă se află acelaşi propulsor de 1.6 litri, capabil să dezvolte 133 de cai putere la 6750 de rotaţii şi un cuplu motor de 160 Nm la 4400 de rotaţii. Chiar şi aşa, consumul mediu este de numai 6.5 litri/100 de km, iar emisiile de 150 g/km.

Ansamblul propulsor va fi oferit împreună cu două şasiuri diferite. Primul, botezat Sport, este disponibil în echiparea de serie. Cel de-al doilea se cheamă Cup şi vine cu o gardă la sol redusă cu 4 mm. 

via | autoblog

Comentarii (45)

  • o da
    o bestie de 133 cp - 1.6 aspirat...pfff
    rrrrright!
    10 35
  • Mircea
    133 CP la 6750 rpm ?! :))
    7 18
  • masina draguta...
    ...pana vezi haionul si spatele si te intrebi.."WTF??"
    10 21
  • absolut hidoasa...bleahh
    9 92
  • e chestie de gust
    mie-mi place...arata ca o bombonica apetisanta...care contine ardei iute. Nu-ti dai seama de asta decat cand o bagi in gura..sau respectiv te urci la volan.
    55 3
  • pentru cunoscatori
    Renault stie ce face... masina de clasa mini, 133 CP, 1.6 aspirat - asta inseamna adevarata sportivitate! Legat de design, i se potriveste f bine: haioasa si f nervoasa! :))
    47 6
  • adorabilaaaaaaaaa
    O masina excelenta de oras pentru cei tineri si nelinistiti... Imaginati-va doar cate guri cascate o sa lase in trafic. E ca o bomba pe un timbru !!
    44 3
  • vali86
    chinazerie
    dpdv al aspectului nu ma atrage cu nimic, inteleg lipsa de creativitate (toate masinile arata la fel dupa unii si nu mai au ce inventa-dupa parerea mea nu este valabil la partea de aspect deoarece ai milioane de posibilitati sa o faci sa arate diferit de altele) dar nu e bine nici sa dai in penibil, aceasta infatisare poate provenii si datorita parteneriatului cu nisan (ex juke , care arata hidos) , era mult mai frumos modelul precedent nush de ce l-au stricat.
    2 20
  • @
    Poate sa imi zica cineva ce greutate are ?
    8 2
  • @ScorpyonVAG
    in jur de 850 kg.

    Oricum e o raritate pe segment. Sunt foarte putine masini sport de clasa mini, dar si mai putine cele care respecta intru totul reteta pura a sportivitati - motor de turatie, normal aspirat (NA).
    25 4
  • Defecte:
    1. Pozele le-am vazut de la lansarea Faceliftului, chiar pe Automarket!
    2. Interiorul arata ca reaqu'.
    3. Skoda Yeti
    4. De ce au impartit stopurile'n'doua?
    6 39
  • Frumusetea sta in ochii detinatorului... dar unii sufera de cataracta
    @lorinczi.thomas

    Eu nu vad niciun defect. "Stopurile" impartite in doua o fac chiar mai jucausa/ simpatica. Si partea din fata n-are nicio treaba cu Yeti. Skoda nu are licenta universala asupra farurilor rotunde. Ele pot fi de inspiratie retro sau pot veni din motorsport.
    In ceea ce priveste interiorul, acesta respecta traditia primului Twingo din 1992... adica atunci cand nici nu se auzea de mimetisme ca aygo, c1, citigo, up etc.
    35 4
  • *****
    ce pret are ???
    degeaba ii da clasa suzuki swift 1.6 136 cp ......si spatele tot de la suzuki au incercat sa il fure dar nu prea lea iesit asa frumos ............
    8 33
  • suzuki da clasa la RenaultSport... hai ca am trait sa vad si cretinitatea asta!
    30 8
  • renault sport
    toti astia de comenteaza aiurea de Renault mai ales Sport >>>>>>> ei compara Renault FR cu renault turcia ..................pai sunt 2 masini total diferite doar ca au aceleasi matrite(in mare parte).....in rest masinile sunt total diferite............de aceea exista si 2 preturi diferite in RO si DE>>>>>>>>>>>>>>>>> iar divizia Sport de la Renault e cam cea mai tare din lume.................voi astia de comentati aiurea va pricepeti sau da.ti cu tasta ca nu prea aveti ce face
    ps > ia cautati cine bate recordul de cativa ani pe Nurburgring DE la tractiune fata
    8 18
  • wow ... nu credeam sa vad o masina in 2012 atat de penibila ... credeam ca vw cu up au patentul pentru penibilitate dar uite ca renault i-au luat pe inovatorii intr-ale design-ului de la vag =))) arata ca o omida strangulata :) ...suzuki swift e lux pe langa jegul asta
    8 31
  • .......
    Look sportiv! cam greu, putem spune ca este cam acelasi lucru care ofera toti, roti mai mari, eleroane, spoilere si un motor putin mai putenic. Din pacate (este o parare personala) design nu o ajuta mult.
    In prima fotografie culoarea albastra si liniile albe tip Gordini pe capota ii da un oarecare aer de masina sportiva
    In final poate fi o optinune pentru fanii Twingo care vor ceva mai hard
    2 28
  • @LSM
    Cica "este cam acelasi lucru care ofera toti, roti mai mari, eleroane, spoilere..." Asta numesc eu a cauta nod in papura! :)) pai ce ai vrea sa ofere ba baiatule?! sa-i puna o elice si aripi de avion doar ca sa fie altfel? esti ridicol ! mai invata ce inseamna o masina sport ! masina emana sportivitate din toti porii, iar culoarea i se potriveste super...

    Totusi ce conteaza mai mult e ce nu se vede. Adica pachetul garantat de Renault SPORT : sasiu reactiv si precis si tren de rulare fin calibrat. Motorul este este si el conceput de Renault SPORT. Pe scurt e o mica bijuterie pentru cunoscatorii auto si cei care vor sa iasa din anonimat.
    40 4
  • razvanis
    Motor greu
    Motor mare greu pentru clasa asta, apasa pe puntea fata, echilibrul masinii va fi precar, subviratoare excesiv, puterea dezvoltata nu e extraordinara, cuplul nici atat.
    3 24
  • Masa
    Are 919 kg cu motorul 1.2,
    Deci nu are cum cu 1.6 sa cantareasca 850kg
    7 4
  • Carlos
    @razvanis
    Ei na ! Ai condus tu Twingo RS sa stii ce mananci... distributia maselor e unul din aspectele de care a avut grija RenaultSport... e 65% fata, 45% spate, ceea ce e f bine pt o masina cu "totul pe fata"... si scrii de motor de parca ar fi un diesel de 300kg... daca stiai ce masa are motorul o treceai... da nu stii... iti dai si tu cu parerea ca multi romani carcotasi... motorul e conceput 100% de RenaultSport si are in jur de 150 kg. In plus, nu e singurul constructor care a pus motor de 1.6 pe segmentul asta. Iar cuplul masiv nu e justificat pe o asemenea caroserie... masina e pt oras, nu tragi barci cu ea... daca avea un sasiu mai lung, mai ziceam...
    18 3
  • Carlos
    erata
    e 65% fata, 35% spate,
    7 4
  • *****
    hai sa urcam comenturile la peste 50 ........................cand am spus ca suzuki swift da clasa renault tiwngo au sarit agarici ........hai sa vedem ce au spun oamenii mai specialisti decat noi si mai ales francezi .........
    http://www.youtube.com/watch?v=m81afvOq4yM
    http://www.youtube.com/watch?v=zZ52mYee3Qo
    4 23
  • Carlos
    @antonny
    Din cate vad eu in arhiva comentariilor tale nu stapanesti prea bine limba romana, deci cine sunt acei "agarici" ? Calitatile unui Twingo RS nu se vad in linie dreapta, se vad dupa prima curba. Majoritatea publicatiilor auto sunt de acord ca la felul cum se conduce Twingo RS e peste Swift Sport. Comparativul vacut de autotrader.co.uk e foarte elocvent:

    Drive

    Corner after corner, the Twingo doesn’t miss a beat, only threatening to understeer when pushed to the absolute limit. It’s a brilliant hot hatch well deserving of the almost fabled Renaultsport name. We’re testing the Cup chassis here which is a £650 option, boasting 17-inch wheels and stiffer springs.

    For a high car, the Swift Sport was a big surprise. Due to the constraints of physics I didn’t think it would handle too well. But it does – very well. It changes direction impressively and you have to push very hard for it to understeer.

    Verdict: Twingo
    27 2
  • razvanis
    @Carlos
    Da-mi exemplu care masini din clasa asta au motoare de 1.6,
    Ford Ka, Toyota Aygo, Citroen C1, Peugeot 107, Fiat 500, Fiat Panda, Chevy Spark, Suzuki Splash, Hyundai i10. Up! , Citigo, Mii.

    Cuplul si puterea sunt dezvoltate in cazul Renaul la turatii foarte mari, asta inseamna ca nu e masina de oras , dimpotriva, e facuta sa stea turata, adica pe circuit sau autostrada eventual.
    4 26
  • @semtex82
    Ca sa fiu ridicol de tot: Porche 911 ce emana, daca masinuta asta nu mai are pori suficienti ca sa iasa sportivitatea din ea?
    Daca esti fan Twingo masina poate sa te satisfaca, dar totul se opreste aici
    5 23
  • Carlos
    @razvanis
    Ce aberezi acolo mah?! Majoritatea modelelor enumerate de tine NU AU VERSIUNI DE PERFORMANTA.
    Dupa cum s-a spus mai sus, Suzuki Swift Sport are motor de 1.6 normal aspirat si se incadreza cu Twingo. Suzuki Spash e un mini-mpv, deci nicio treaba... te mai si laudai ca lurezi la nu stiu ce dealer... esti de tot rasul.

    @LSM
    Chiar esti ridicol. Compari mere cu pere? Sportivitate poti imprima oricarei masini. Conteaza sa stii ce faci si s-o faci din pasiune.
    25 4
  • o masina carghioasa NU sport
    @antonny - ai un UP de la mine :)
    Iti multumim pt link-uri - nici francezii nu au scos-o pe primul loc :))
    La top gear i-au dat bataie la curuletu' gol si au trimis-o acasa :))

    De departe (minim 100...00km) swift e cea mai tare masina care arata o sportivitate "barbateasca" nu o besina de masina cocotata si ingusta care arata ilar si sincer eu daca as vedea-o pe strada nici nu as banui ca la volan este un impatimit de viteza.
    Impreuna cu Megane Sport 1.4 TCe si 130cp formeaza un cuplu "minunat"

    Era sa-l uit pe amicul nostru...
    @Carlos
    Mare pacat ca acesta bestie in calduri nici nu a dovedit ca merita sa ajunga in runda a 2-a.
    Am si trimis un mail la renault ca de azi inainte toate testele de viteza sa se desfasoare in curba. Evident semafoarele vor fi puse in curba, tocmai ca la o liniuta TOATE Renault-urile sa castige.
    Zi-mi ce dorinte mai ai si le facem posibile, vb aia: pt restul exista mastercard...mi-e scarba de oameni incapatanati ca tine!

    Eu unu mi-as lua oricand un SWIFT
    3 20
  • Nu stiu la ce s-au gandit designerii Renault,dar sigur au fumat ceva inainte sa deseneze masina asta...fata de modelul fara facelift,e oribila...ca si comportament sportiv,nu neg ca e o mica bomba pe roti...dar e absolut hidoasa...
    3 18
  • razvanis
    @carlos
    Citez comentariul tau despre Twingo : " In plus, nu e singurul constructor care a pus motor de 1.6 pe segmentul asta. "

    Incearca sa porti un "dialog" civilizat, cred ca nu este foarte greu.

    Swift este model de clasa A0 adica Polo , Clio , Fiesta, Ibiza, Fabia, Corsa etc.

    Twingo este model de clasa A00 adica Up!, Aygo, C1, Splash, 107, Ka etc.

    Daca nu ma crezi pe mine suna la Renault sau consulta APIA.

    In clasa A00 mai da-mi un exemplu de model care vine cu 1.6 ca doar asta ai afirmat mai sus.
    3 18
  • Carlos
    Mie imi place sa raspund la obiect cu argumente solide celor care in mintea lor ridica (cred ei) o problema reala. Sunt 2 tipuri de comentarii aici: comentarii puerile si comentarii izvorate dintr-o confuzie mentala.
    Obiectiv privind, nu designul e problema aici, ci sigla de pe capota. Niciun om intreg la minte nu cred ca se asteapta ca Twingo sa placa unor "specimene" care nu sunt fani Renault. Deci nu are sens sa ma complic cu comentarii puerile gen ironR, Spikey27... mai departe!

    @razvanis
    Exact ! Nu e singurul constructor care a pus motor de 1.6 pe segmentul asta. Imi sustin afirmatia. Suzuki Swift Sport 1.6 este in aceeasi clasa cu Twingo. Dimensiunile interioare / exterioare o recomanda. Si nu numai. Masinile de clasa mica le gasesti undeva la 4 metri. Swift Sport are 3.89 lungime, Twingo RS 3.61 m. Latimea este si ea apropiata: 1695 pt Swift si 1688 pt Twingo. Un portbagaj de clasa mica are 290-300 litri volum. Swift si Twingo au in jur de 200 litri. Masele sunt identice (~1050kg). Deci sunt masinute mini.
    Nu trebuie sa suni la Renault ca orice consilier care isi cunoaste meseria iti va spune acelasi lucru. Si lasa APIA ca o cunosc f bine. Primesc buletinul APIA lunar. Clasificarile lor nu sunt cele mai stricte. Mai bine asculta ce zic analistii auto si miile de teste comparative intre Twingo si Swift.

    In fine, ma gandesc acum la 500 Abarth... si te intreb: strict legat de masa, ce ti-e 1.4T, ce ti-e 1.6 fara turbina?

    PS: in cazul in care nu ti-a intrat la tartacuta, iti repet (cat se poate de civilizat): masinile enumerate de tine NU AU VERSIUNI DE PERFORMANTA. E normal sa nu vina cu motoare mai mari.
    17 1
  • @carlos
    Iti trebuie multa pasiune si cei de la Renault au incercat ceva, pe mine nu au reusit sa ma convinga cu Twingo. Renault Sport stie sa faca masini sportive Super 5, Clio 2000, Megane RS (nu stiu daca Gordini si Alpine au fost facute de Renault Sport, nu stiu organizarea din epoca aceea), dar Twingo nu este o masina ofertanta din punctul acesta de vedere, in plus Twingo 2 nu a fost un succes pe piata europeana
    0 10
  • @LSM
    Vai ce sa-ti povestesc ! Nu a reusit sa te convinga pe tine... mare personalitate in domeniul auto :)) "personalitate" ce habar n-are istoria Renault si face numai presupuneri prostesti. N-o sa te invat istorie. Atat iti spun: Twingo 2 s-a vandut in peste 550.000 exemplare din 2007 incoace, asta in conditiile inceperii crizei europene, unde Renault este cel mai vulnerabil (~60% din vanzari sunt pe continent). E mult, e putin?

    Pentru comparatie pot sa-ti spun ca e acelasi volum de vanzari cu Aygo, capul triadei PSA/Toyota si best-seller-ul Toyota in Europa, lansat cu 2 ani mai devreme (2005) decat Twingo 2. Pe aceeasi perioada (2007-2011) Twingo 2 a avut vanzari mai mari decat Aygo. Informatiile pot fi verificate din declaratiile oficiale si site-urile constructorilor. Deci chiar nu conteaza impresiile tale. Nu esti fan Renault, mare vrajeala!
    15 0
  • @semtex82
    Sa facem o recapitulare pt Twingo 2 (Twingo1 super succes 11 ani fara sa schimbe ceva cred ca se fabrica si acum prin Columbia. In plus sunt fan Twingo1) :
    2007 nu putem la socoteala a fost debutul (din cate imi aduc aminte poate gresesc trebuia sa apara prin 2006)
    2008 scuze a fost umilta de toate celelalte.
    2009 SUPER SUCCES cand s-a dat in Europa -2500€ pt o masina noua, eram la Munchen Sandero 1,2 4800€ si Twingo 1,2 5600€ cred ca au vandut peste 200000, atunci clienti au redescoperit ceva
    2010/2011 au fost mai putine cand s-a terminat prima s-a imputinat si vanzarile => Daca vrei compartie fa cu Fiat 500
    Atentie nu imi displace Twingo sau Renault dar Twingo RS este o masina sportiva asa cum sunt eu recordman la 100m dupa ce i-au anabolizante (cred ca fac 30s daca pe ultimii 25m ma cara cineva)
    0 10
  • @LSM
    Nu ma duci de nas cu comentarii insidioase. Ce ai scris tu tot nu explica afirmatia anterioara: "Twingo 2 nu a fost un succes pe piata europeana". Si de ce nu l-as compara cu Aygo? Toata lumea vbeste de faimosul trio franco-nipon, iar Toyota se lupta pentru suprematie in topul grupurilor auto, alaturi de Renault-Nissan. Fiat-Chrysler e mai la vale...
    Totusi ce nu intelegi tu e ca sunt 2 categorii in clasa asta: categoria masinilor premium, de life-style ("de fite" ar spune unii) precum Fiat 500 si categoria mini-urilor accesibile cu preturi de 7000-9000 euro asa cum sunt Twingo, C1,107,Aygo, Spark, i10 etc. Cu riscul de a provoca alte ironii, inceteaza sa mai compari cai cu magari
    12 0
  • PS: nu inteleg ce vrei sa zici cu analogia cu "anabolizantele" . dezvolta.
    8 0
  • @semtex82
    Hai sa comparam clasa si nu pretul, Fiat 500 si Twingo sunt in aceeasi clasa.
    Daca compari toate prestatiile intre Twingo si Fiat, Twingo este cel putin comparabil cu Fiat (pt mine este peste in special datorita comportamentui pe sosea unde Renault este in principiu leader pe toate segmentele). Deci cum iti explici ca o masina care este cu cel putin 30% mai ieftina cu prestatii aproape similare se vinde mai putin!?
    Stai linistit imi asum ironiile
    0 7
  • @LSM
    Categoriile astea nu pot fi negate. Ele exista indiferent ca le accepti tu sau nu. Conditia principala e sa fii cunoscator auto si sa ai mintea deschisa. Twingo si Fiat 500 nu au aceleasi prestatii. Sunt masini care ofera lucruri diferite unor oameni diferiti. Nu o s-o vezi niciodata pe JLO coborand dintr-un Twingo 2.
    Oricum tendintele pietei fluctueaza si depind de mai multe variabile. Fiat 500 s-a vandut in 770.000 unitati din 2007, deci se poate spune ca in prezent segmentul mini-urilor de life-style e la mare cautare. Maine poate fi altceva !

    ps: inceteaza sa mai iei anabolizante si poate nu vei mai face comparatii stupide.
    10 0
  • @semtex82
    Sa vedem ce spune lumea despre prestastii:
    -confort/comportament in rulaj Twingo castigator net
    -manevrabilitate Twingo putin peste
    -spatiu interiour fata Twingo peste net
    - spatiu spate (mai ales ca au bancheta din spate mobila) Twingo peste net
    - portbagaj Twingo++++
    - motorizare Fiat net peste (in tot cazul Renault a suferit, nu stiu noile motoare)
    - pret de intretinere Twingo ++
    - crash Twingo 4* nu stiu cate are Fiat
    Astea le-am gasit rapid in Adac din germana pe care o inteleg eu, sunt mai multe dar nu pricep ce vor
    Acum design asta este Fiat net peste (vorbesc de 500)
    Calitate Twingo nr°1 in segmentul ei
    - pret de achizitie +3500€ pt Fiat
    Cu toate astea intr-o Europa Occidentala care stie sa aprecieze valoarea obiectului si a banului Fiat 500 a batut Twingo im pare rau nu cred ca 770 000 au fost numei cocalari si life-stylesti cum spui tu.
    O singura concluzie iese in evidenta: 220 000 au preferat sa dea 3500 in plus pt Fiat, in rest ce facem noi acum este onanie mentala
    Ca si concluzie:
    Mie nu-mi place Twingo2
    Tu crezi ca Twingo RS este o masina sportiva
    Foarte bine este ca tine
    Oricum ne mai intalnim chit ca incerci sa ma jignesti imi place schimbul de replici
    0 6
  • Carlos
    @LSM
    Vad ca te incapatanezi in prostie.... sari de la twingo rs la versiunea civila si de la veriunea civila la fiat 500... dupa cum iti convine... in primul rand comparatia e gresita de la bun inceput (masinile se adreseaza unui public diferit)... in al 2-lea rand nu ai toate informatiile... diferenta nu e numai 3500, ci mai mult... preturile medii sunt: twingo 9150 euro, fiat 13500 euro, deci vreo ~4350 euro in plus pentru fiat 500 (am luat la intamplare ca referinta piata romaneasca, unde promotiile sunt stabile)... legat de vanzari, n-ai tu de unde sa stii ce versiuni s-au vandut mai bine, deci faza cu "220 000 au preferat sa dea..." e ridicola si hilara...oricum veriunile de perfomanta sunt doar o FOARTE mica parte din vanzarile totale pe modele... o alta chestie pe care n-o stii e ca twingo se comercializeaza in aprox 30 de tari, pe cand fiat 500 se vinde in 80 de tari printre care china si sua... deci cu atat mai penibila presupunerea ta ca 770.000 unitati fiat s-au vandut numai in europa occidentala... si nu am vazut pe nimeni sa mentioneze de cocalari in afara de tine... BUN! asta legat de vanzarile totale... legat de vanzarile europene, citeste aici:

    "Renault has successfully applied its French Touch hallmark to its sporty R.S. versions.

    • The French Touch hallmark has boosted sales of Renault Sport models:

    o With a market share of almost 25 percent of the five main European countries (up five points), Twingo RS is the second best-selling hot hatch, while Clio R.S. is second in its class thanks to a market share of 20.1 percent (up four points).

    o This success is due to the new Gordini versions which account for around two thirds of Twingo R.S. sales and one-third of Clio R.S. sales in Europe." (sursa: conceptcarz.com, 2011)

    sa-ti traduc? ...deci cum ramane cu senzatia ta ca twingo rs n-a fost un succes? mai bine las-o moarta!
    8 0
  • @carlos
    Nu eu am inceput cu versiunea civila care dupa mine are un succes moderat incepand cu 2009 (2007/2008 au avut vanzari "confidentiale")
    Eu am spus ca Twingo si Fiat 500 sunt in aceeasi clasa de masini, nu ma intereseaza foarte mult cui se adreseaza, OK am fortat nota dar este adevarul gol golut. Vrei sa zici ca in aceasta clasa Twingo este versiunea low-cost? Personal nu cred.
    Cu vanzarile in lume: spre exemplu, au inceput sa vanda in Romania atunci cand au vandut mai putin in alta parte, este statrgia lor.
    Am condus Clio 2 1,9Tdi si Clio 2000 "sportivitatea" se vede clar, ceea ce se vede mult din poze pt Twingo
    0 5
  • Carlos
    @LSM
    Twingo nu e niciun low-cost ! Confunzi conceptele si e o varza totala in capul tau! Twingo e o masina de volum. Fiat 500 e o masina cu orientare premium si interior mai pretentios. Ai fortat nota doar putin?!! E ca si cum ai compara DS3 cu Clio 3. Cate asemenea comparative ai vazut tu, exceptand versiunile de performanta? Cand o face Renault o divizie premium (in curand Alpine), atunci sa le compari !! Pana atunci, e o mare imbecilitate ce spui tu.

    Sa inteleg ca Twingo ce a fost pana acum lipsit de succes s-a transformat 7 comentarii mai jos intr-un "succes moderat" ? Vai cata ingaduinta ! Si zici ca ai condus tu doua Clio din 1900 toamna? uuuh mare expert Renault te face! :))

    Totusi vrei sa stii realitatea? Esti o nulitate dpdv tehnic si al culturii auto. Nu, nu exista si n-a existat niciodata 1.9 Tdi pe Renault ! Si nu, n-au nicio treaba cu vanzarile din alte tari cu decizia de a introduce sau nu Twingo in Romania. "Timing-ul" s-a bazat pe studii de piata riguroase, ce au aratat ca renteaza sa-l aduca. Asta pt ca fiecare piata e diferita.
    6 1
  • @carlos
    Vad ca ti s-a umflat vena.
    Twingo masina de volum!! asa si-au dorit ei 550000 in 5 ani este cam putin. Din cate stiu eu (poate ma insel) in uzina din Slovenia au montat si Clio 2 pana anul trecut, crezi ca au facut-o de amorul artei?
    Renault se oftica mult pt ca o masina ca Fiat 500 este mai vanduta doar pentru ca au facut un design care a fost apreciat mai mult de catre clienti si in plus este mult mai scumpa. In rest Fiat 500 este sub Twingo, asa ca lasa-ma cu studii riguroase, design/marketing Renault este varza.
    Sper ca baiatul de Mazda sa schimbe ceva le design pentru noile modele
    0 5
  • Carlos
    Esti pe dinafara ! Invata ce inseamna conceptele astea si pe urma revino cu un comentariu. Dar la cat te duce capul o vei face mai devreme cu siguranta... penibilule !
    5 1
  • @carlos
    Asta e nu sunt perfect !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru