Renault Twingo se pregăteşte de un facelift la Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 23.08.2010
Mezinul gamei Renault va fi primul reprezentant al noii filosofii de design, gândite de Laurens van den Acker. Twingo va adopta liniile conceptului electric DeZir.

Deşi nu a fost încă lansat în România, Renault Twingo se apropie de faceliftul programat la jumătatea carierei. Constructorul francez va revizui mignonul, care nu a reeditat până în prezent succesul vechii generaţii.

Asemeni fratelui său mai mare, compactul Megane, micul Twingo va adopta filosofia de design gândită de Laurens van den Acker, noul director al departamentului de creaţie Renault. Vom regăsi, aşadar, elemente introduse de conceptul DeZir, aşteptat să debuteze oficial în această toamnă la Salonul de la Paris.

Faceliftul va aduce cu sine o faţă complet nouă pentru Twingo, cu blocuri optice restilizate, spoiler redesenat şi o grilă subdimensionată a conceptului DeZir. Calitatea materialelor de la interior va creşte, iar gama de motorizări va adopta propulsoare economice, dar cu aceeaşi putere.

Primul contact al publicul cu noul Twingo se va consuma în primăvara anului viitor, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, comercializarea mezinului fiind programată o lună mai târziu.

Francezii nu se vor opri însă aici, ideile de design ale lui van den Acker urmând să prindă contur în interiorul întregii game Renault.

Pe lista designerului se mai află Megane, aşteptat cu o nouă faţă la finele lui 2011, şi Clio, model pentru care este programată o nouă generaţie în 2013.

via | autoblog

Comentarii (2)

  • MDA...
    Sunt pasionat de masini,le umaresc evolutia,caut modelele noi din ochi pe strada,da pana acum n-am vazut un Twingo model nou. Si deja ii fac lifting.....spune multe de situatia actuala si de succesul modelului.
    1 3
  • hahahah
    @LUCCI
    Twingo nu se importa in Romania cap sec
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru