Renault: "Twingo va deveni electric în 2014!"

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 15.03.2011
Al cincilea model din gama Z.E. de la Renault va fi Twingo. Versiunea electrică a lui Twingo vine peste trei ani şi va fi dezvoltată în colaborare cu Daimler.

Renault a anunţat că cel de-al patrulea model din gama proprie care va primi un tren de propulsie 100% electric va fi Twingo. Modelul francez de oraş le va urma celor din gama Z.E. (Zero Emissions) deja prezentate de Renault la ultimele saloane auto: Fluence, Kangoo, Twizy şi Zoe.

Noutatea absolută în ceea ce priveşte versiunea electrică a lui Twingo va fi aceea că modelul francez va fi primul dezvoltat în colaborare cu Daimler. Anul lansării maşinii va fi 2014, acelaşi în care concernul german va scoate pe piaţă noua generaţie Smart. Conform acordului semnat oficial de cei doi producători în cursul anului 2010, Renault va furniza motorul electric, iar Daimler se va ocupa de bateriile noilor Smart şi Twingo.

Vă reamintim că stratehia Renault de dezvoltare a modelelor electrice include lansarea lui Fluence Z.E. la mijlocul anului 2011, finalul de an urmând să-i aparţină versiunilor electrice ale lui Kangoo şi Twizy, acesta din urmă un mijloc de transport individual extrem de interesant.

Următorul model pe lista "electrică" a celor de la Renault este Zoe, care va fi lansat la mijlocul anului 2012. 

via | cartech

Comentarii (1)

  • ciurik
    de-abia astept
    de atata timp urmaresc toate stirile posibile despre electrice insa nu am vazut niciuna pe strada. de-abia astept sa deie peste mine o electrica :X
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru