Renault Twizy are un nou rival: Eli Zero este o maşină electrică pentru transportul rapid şi ecologic din marile oraşe

de Daniel Popescu
Marti, 03.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Eli Zero este o maşină electrică care împrumută o bună parte din designul cvadricilului Renault Twizy pentru a ajuta şoferii să călătorească rapid pe străzile aglomerate ale oraşelor.

Popularitatea în creştere a maşinilor electrice a determinat în ultima perioadă apariţia unor start-up-uri americane sau chineze care mizează pe lansarea unor modele mai mult sau mai puţin neconvenţionale cu care să lupte împotriva constructorilor tradiţionali.

Câteva exemple în acest sens sunt Faraday Future şi Le Eco, iar ultimul înscris pe listă este Eli, care a dezvăluit primele imagini cu maşina electrică Eli Zero.

Din punct de vedere al designului vorbim practic de un rival pentru celebrul cvadriclu Renault Twizy echipat cu o grilă formală de mici dimensiuni şi cu lumini LED de zi. Spre deosebire de modelul francez, Eli Zero are ca avantaje prezenţa unor portiere similare cu cele de la maşinile tradiţionale şi a geamurilor laterale, care îl fac uşor de folosit inclusiv pe vreme rece sau pe ploaie.

Urmareste Automarket
Pentru moment, Eli nu a oferit alte detalii despre primul său model, cu excepţia faptului că acesta este dedicat şoferilor care au nevoie de un mijloc de transport rapid prin marile oraşe care să poată fi parcat cu uşurinţă.

"Credem că Eli introduce un produs avansat, dar simplu, care va schimba fundamental modul în care folosim maşinile în mediul urban.

Mai mic, mai simplu şi mai prietenos, Eli Zero este dispozitivul mobil cu două locuri pentru o deplasare sprintenă", spun oficialii Eli.

Mai multe detalii despre Eli Zero sunt aşteptate la CES 2017, târgul de tehnologie care are loc în această săptămână la Las Vegas.

Via Autoblog

Comentarii (1)

  • Dumitru
    Nu era oare profesionist, domnule Daniel Popescu, sa ne spuneti si din ce tara este compania care propune acest vehicul?

    Sau trebuie sa intelegem ca nu ati avut nici dumneavoastra curiozitatea sa aflati acest lucru.

    O minima cautare pe internet v-ar fi ajutat sa includeti si acest element, macar asa, ca o contributie personala, in textul pe care l-ati tradus.

    Eli este o companie din China (nu ca ar fi o surpriza si nu e nicio ironie in aceasta observatie).

    La Multi Ani si un pic mai mult profesionalism in 2017!
    Chiar aveti cititori exigenti...
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru