Renault va construi noua generaţie a lui Nissan Micra în Franţa

de Sebastian Toma
Vineri, 26.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generaţie a lui Nissan Micra va fi construită la uzina Renault din Flins, Franţa. Producţia va începe în 2016, iar cota anunţată pentru primul an este de 80.000 de unităţi.

Renault a anunţat că va construi noua generaţie a lui Nissan Micra la fabrica sa din Flins, Franţa, începând cu anul 2016. Francezii estimează că vor produce 82.000 de unităţi Micra pe an. Decizia a venit în urma concesiunilor realizate în cadrul discuţiilor purtate cu sindicaliştii Renault din Frnaţa, care solicitau creşterea producţiei interne pentru a evita închiderea uzinelor. Planul lor este de a creşte producţia internă cu 180.000 unităţi pe an, dintre care 100.000 unităţi să fie Renault, iar 80.000 de unităţi să provină de la partenerii concernului francez.

Nissan Micra este deja la cea de-a doua mutare a producţiei, după ce fabrica din Sunderland, Regatul Unit, a fost schimbată cu uzina din Chennai, India, în vederea eliberării capacităţii de producţie necesare pentru Juke. Decizia de a muta producţia lui Micra înapoi în Europa vine ca un semn de încurajare pentru industria auto franceză, după cum va fi cazul şi unor versiuni ale lui Renault Clio, aceste măsuri făcând parte dintr-un plan negociat cu sindicaliştii Renault, plan în baza căruia Renault-Nissan va economisi aproximativ 500 de milioane de euro, estimează Carlos Ghosn.

Urmareste Automarket
Nissan este al doilea constructor de automobile din Japonia ca volum şi este deţinut în proporţie de 43.4 procente de Renault. Cele două mărci au o alianţă de succes în baza căreia împart expertiză, motorizări, platforme, tehnologie şi chiar fabrici.
În trecut, Carlos Ghosn a ameninţat sindicaliştii din Franţa că va muta o parte din producţia Renault în alte state în cazul în care aceştia nu vor ajunge la un acord cu reprezentanţii Renault-Nissan.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru