Renault va construi un hatchback Nissan în Franţa

de Sebastian Toma
Vineri, 25.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Publicaţia franceză Les Echos anunţă intenţiile Nissan de a produce un hatchback într-o fabrică Renault din Franţa. Cota de producţie anuală va fi de aproximativ 80.000 de unităţi.

Nissan va construi un hatchback compact într-o fabrică Renault din Franţa, anunţă Automotive News. Vestea nu a fost confirmată încă pe canalele oficiale, dar publicaţia franceză Les Echos spune că Nissan va face un anunţ în decursul săptămânii viitoare. Cel mai probabil, Nissan va folosi fabrica Renault din Flins sau fabrica din Douai, pentru a asigura producţia a 80.000 de unităţi pe an. Nissan a anunţat deja că vrea să lanseze un model compact de volum în Europa în 2014, iar perioada de timp rămasă până la debutul acestuia ar fi oportună pentru reutilarea unei uzine Renault în vederea producţiei compactei din gama partenerilor japonezi de alianţă.

Respectiva compactă ar fi un succesor al lui Almera, model care a ieşit de la vânzare în 2006. Iniţial, Nissan vroia să producă hatchback-ul compact în Regatul Unit, la uzina proprie din Sunderland, dar japonezii au anunţat că vor produce un model compact de la Infiniti în acea fabrică, ceea ce ar fi însemnat că nu ar mai fi avut capacitate de producţie şi pentru propria lor compactă. La vremea respectivă, Nissan a specificat că vor anunţa ulterior situl de producţie al viitorului lor hatchback compact.

Nissan speră ca viitorul său hatchback compact să-i asigure volumele necesare depăşirii mărcii Toyota la nivel regional în materie de vânzări, ţinta fiind concentrată pe piaţa din Europa.

Graţie acestui hatchback, Nissan ar putea să atragă mai mulţi clienţi persoane juridice, care ar cumpăra flote, în timp ce Qashqai ar rămâne un model pentru clienţii privaţi, în rândul căruia este deja popular.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (3)

  • Invitation!
    Nici nu-mi pot dezlipi ochii de pe conceptul asta. E absolut superb ! Oricum, Nissan are potential mai mare decat Toyota in Europa, iar cu ajutorul Renault, ii va invinge cu siguranta.
    47 5
  • nissan poate invinge, dar renault ii ca o piatra de moara
    1 8
  • @rov

    E o tampenie ce afirmi tu... Ce face Alianta asta sa mearga spre deosebire de alte parteneriate (vezi cazurile vw-suzuki sau daimler-chrysler) e respectul reciproc si faptul ca fiecare poate beneficia de pietele celeilalte. In exemplul de fata, Renault e concentrat pe Europa, avand multe fabrici ce pot ajuta la cresterea Nissan.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru