Renault va creşte producţia la fabricile din Spania, introducând patru modele noi

de Sebastian Toma
Joi, 22.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a anunţat că va introduce modele noi în producţie la uzina sa din Palencia, Spania, urmând să crească producţia totală cu 40.000 de unităţi pe an şi să creeze 1.300 de locuri noi de muncă.

Renault a anunţat că va introduce două modele noi la uzina sa din Spania şi va mări producţia cu 40.000 de unităţi pe an. Decizia constructorului francez va genera încă 1.300 de locuri de muncă într-una dintre ţările lovite puternic de recesiunea economică. Mai precis, fabrica Renault din Palencia va produce două platforme noi, dintre care a doua este un derivat al primei platforme şi împărţit cu Nissan, în timp ce uzina de motoare din Valladolid va benficia de cererea crescută de producţie. Noile platforme ar trebui să le aducă celor de la Renault o creştere semnificativă a cererii de modele noi, urmând să ducă la o creştere a producţiei la nivel de uzină de la 240.000 de unităţi pe an la 280.000 unităţi pe an.

În ciuda problemelor întâmpinate pe piaţa din Franţa, cei de la Renault au preferat să investească în Spania datorită costurilor mai reduse de producţie. În prezent, reprezentanţii Renault poartă discuţii cu sindicaliştii lor din Franţa privind viitoarele planuri de producţie.

Constructorul francez dorea să alinieze costurile de producţie din Franţa la nivelul din Spania prin reducerea salariilor, iar reprezentanţii sindicaliştilor nu au fost de acord cu această propunere. În prezent, Renault nu a anunţat intenţia de a-şi închide o uzină, dar constructorul francez a decis să amâne lansarea noilor generaţii ale modelelor Laguna şi Espace.

În total, Renault va produce patru modele noi în Spania. Uzina din Palencia, responsbilă în prezent pentru a treia generaţie a lui Megane, va construi două dintre aceste modele, dintre care unul va fi comun cu Nissan, iar fabrica din Valladolid va produce celelalte două modele. Uzina Renault din Valladolid produce modelele Twizy, Clio, Modus şi Grand Modus, alături de motoare şi transmisii pentru mai multe modele din gama Renault.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru