Renault va folosi componente ieftine pe modele scumpe

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 04.06.2008
Jean-Louis Ricaud, vicepresedinte Renault, a anuntat ca marca franceza va folosi componente low-cost in productie.

Esential

2.500 de dolari ar urma sa coste modelul low-cost planuit de Renault si Bajaj.

Viitorul model low-cost Renault-Nissan, produs in colaborare cu indienii de la Bajaj, nu va fi introdus pe piata europeana.

In schimb, Jean-Louis Ricaud, vicepresedinte al grupului francez, a declarat ca Renault ar putea folosi componente ale acestuia la modelele mai scumpe.

Grupul francez intentioneaza sa invete cat mai multe din producerea automobilului ultra low cost, a afirmat Ricaud, vicepresedintele pentru inginerie si calitate al Renault.

"Nu vom aduce masina in Europa, dar putem folosi componente produse pentru aceasta la alte modele", a spus Ricaud, conform Mediafax. Viitorul model low-cost dezvoltat cu producatorul Indian de motociclete Bajaj va costa circa 2.500 de dolari si va rivaliza cu Tata Nano.

Jean-Louis Ricaud a mai spus ca masina low cost va atinge o viteza de maxim 80 km/h, iar unele componente ar putea fi utilizate la alte modele, pentru a reduce costurile.

Ricaud a mai apreciat ca majorarea preturilor materiilor prime va conduce, probabil, la modificarea mixului de materiale care intra in componenta unui automobil, respectiv metale, plastic si textile.

Taguri: Renault

Comentarii (1)

  • cozappz
    gallardo
    Nici macar la prostii Reno nu e primu'.Au facut-o si cei de la VW cand au pus componente de AUDI pe Gallardo de plangeau cumparatorii la ce bani au dat pe Lamborghini si ce AUDI au primit ;)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru