Renault va prezenta la toamnă noua generaţie a lui Megane

de Sebastian Toma
Joi, 21.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Laurens Van Den Acker, designerul şef al Renault, a confirmat oficial prezentarea celei de-a patra generaţii a lui Megane în toamna anului curent, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Renault Megane va ajunge la a patra generaţie în toamna anului curent, când este programată prezentarea noului model. Laurens Van Den Acker, designerul şef al mărcii, în cadrul unui interviu acordat celor de la Indian Autos Blog cu ocazia lansării lui Renaul Kwid, noul crossover al mărcii. Oficialul Renault promite un design senzual pentru următoarea generaţie a lui Megane, programată să fie prezentată în a doua săptămână a lunii septembrie 2015, când va demara Salonul Auto de la Frankfurt.

A patra generaţie a lui Megane va arăta complet diferit faţă de actualul model, împrumutând elemente de la Clio 4 şi Captur, spune Van Den Acker. În plus, Megane 4 va fi construit pe noua platformă CMF a Alianţei Renault-Nissan, lansată pe noul Nissan Pulsar. Datorită acestei schimbări, Renault va avea costuri de producţie competitive şi va aduce o semnificativă scădere a masei totale a lui Megane în acest segment. Francezii de la Renault mizează pe un Megane mai bun ca niciodată şi au în faţă competitori puternici, precum Volkswagen Golf, Peugeot 308 şi Ford Focus, precum şi rivali care vor debuta în viitorul apropiat, cum este noua generaţie a lui Opel Astra.

Urmareste Automarket
Cât despre interiorul noului Megane, Laurens Van Den Acker promite adaptarea la tendinţa actuală de simplificare a habitaclului, care ar trebui să aducă mai puţine butoane şi un ecran tactil de dimensiuni mari.
Acesta ar putea avea o diagonală de nouă inch şi va prelua o parte din comenzile găsite în prezent pe consola centrală a lui Megane. În plus, francezii vor echipa noua lor compactă cu materiale de calitate superioară şi vor lucra la finisajele de la bord, pentru a asigura competitivitatea în raport cu liderii segmentului.

Via IndianAutoNews

Comentarii (2)

  • someone
    vreau sa vad ceva revolutionar, cum a fost design-ul lui Megane 2 hatchback....vreau motorul diesel de 1.6 in mai multe trepte de putere, si vreau cutii de viteze automate cel putin la nivelul celot de la golf....nu de alta, dar Renault ne-a aratat ca poate, prin gama RS, prin noul Espace etc
    25 7
  • va avea interior de kadjar, spate de clio si fata de captur, nimic nou, spectaculos, deci daca nu mentit preturile bune se duce dracu si segmentu asta ptr reno.
    15 13

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru