Renault Zoe ar putea veni la Geneva într-o variantă mai puternică: motorul electric al compactei franceze ar urma să primească 16 CP în plus

de Petre Barac
Miercuri, 07.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va lansa o nouă versiune a electricei Zoe la Salonul Auto de la Geneva din luna martie, motorul mașinii urmând să primească 16 cai putere în plus, potrivit unor surse citate de publicația Autocar.

Cea mai vândută mașină electrică din Europa va primi un update pentru mai multă putere la nivelul motorului. Astfel, propulsorul lui Renault Zoe va dezvolta un total de 108 cai putere, cu 16 mai mulți decât varianta actuală de 92 CP.

Informația este una neoficială, iar Renault nu a făcut vreun anunț cu privire la Zoe pentru Salonul Auto de la Geneva, surse din cadrul companiei fiind citate în acest caz de publicația Autocar.

Potrivit acelorași surse, francezii nu vor opera modificări la nivelul autonomiei. Versiunea Zoe Z.E. 40 oferă o autonomie în ciclul NEDC de 400 de kilometri, echivalentul unei distanțe reale de 300 de kilometri în mediul urban și limitrof.

Renault Zoe cu autonomie de 400 de kilometri este disponibil în România, cu un preț ce începe de la 33.000 de euro cu TVA.

Via Autocar

 

Comentarii (7)

  • Pe lîngă prețul considerabil (încă), a nu se uita rata lunară de leasing pentru baterii - nu tocmai accesibilă oricui.

    Cifrele de vînzări demonstrează totuși valabilitatea conceptului, dar fără bonusurile *eco* masive oferite (încă) rămîne de văzut pentru cît timp...
    12 4
  • Nu stiu daca mai este inclusa rata bateriilor la acest pret.
    4 1
  • Rata lunară de leasing pt baterii NU a fost niciodată inclusă-n preț, fiind oricum variabilă în funcție de km parcurși anual și fixată strict printr-un gen de contract cu dealerul.

    În România e așa cel puțin, dar nici în Franța nu-i altfel - mai sînt și excepții, ca-n Belgia de exemplu, însă acolo și prețurile diferă, fiind evident mai mari în cazul renunțării la leasingul bacteriilor. :-)
    7 1
  • Programul rabla plus s-a aplicat doar masinilor electrice @comlete@ , adica celor vandute cu tot cu baterie. Prin urmare Zoe s-a vandut in Romania cu tot cu baterie cu 33.000 euro. cele vandute fara a beneficia de cei 10.000 euro din "rabla" , acu' doi ani , au avut bateria in leasing si au costat cu 10.000 mai putin.
    3 0
  • someone
    @ petre barac : chiar asa, bateriile sant incluse in acest pret, sau raman in sistem de finantare separat?
    1 0
  • ACE - Craiova
    RENAULT Zoe se vinde de mai bine de un an FARA LEASING pentru baterii...
    Problemele acestui autovehicul sunt urmatoarele:
    1) Garda la sol de numai 12 cm;
    2) Capacitatea de tractare: ZERO kg (masinile produse de firma D6TESLA trag remorci de peste o tona);
    3) Interiorul este destul de spartan - ba as spune chiar ca deja este aproape demodat in raport de ex. cu TESLA Model 3 (care ofera ceva extrem de modern in aceeasi bani si la o autonomie comparabila si costa cca 35.000 USD varianta cu autonomie de 350 km in ciclul american - mai apropiat de realitate decat cel european);
    4) Autonomia destul de redusa in raport cu pretul masinii;
    5) Deja HYUNDAI Kona, care se lanseaza in acest an, in varianta cu autonomia de 470 km (in ciclul de testare apropiat de cel american) ii sufla FOARTE PUTERNIC in ceafa....
    6 2
  • 1. foarte bine ca are garda mica!
    2. nu e masina de remorci..oricum putini oameni folosesc asa ceva.
    3. in cati ani iti vine tesla si la ce pret?
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru