Reorganizare GM: patru divizii in loc de opt branduri

De Catalin Dinu
Publicat Joi, 17.04.2008
Americanii de la GM vor sa-si exploateze mai mult propriile resurse prin reorganizarea grupului.

Esential

4 divizii va forma General Motors in viitor

General Motors isi organizeaza cele opt branduri americane in patru divizii cu scopul de a eficientiza mai mult resursele intregului grup. Astfel, Chevrolet si Saturn vor reprezenta singure cate o divizie separata, in timp ce Cadillac, Hummer si Saab vor reprezenta divizia premium, o alta divizie urmand sa fie formata din Buick, Pontiac si GMC.

Cu noua organizare, GM spera sa nu mai apara in cadrul grupului modele concurente pe piata, reducand astfel si costurile de proiectare. Schimbarile deja au inceput sa dea roade: Buick isi va canaliza resursele pentru dezvoltarea modelelor sedan de lux, Pontiac se va specializa pe modele sport de performanta iar GMC se va concentra mai mult pe constructia de camionete si SUV-uri.

In aceasta noua organigrama, americanii vor sa recupereze terenul pierdut in favoarea japonezilor de la Toyota, cea mai eficienta companie din domeniul auto la ora actuala. GM a incercat sa puna oameni capabili la conducerea noilor divizii. Astfel sef al diviziei premium a fost cooptat Mark McNabb (47 de ani), fostul vicepresedinte al marcii Infiniti si vicepresedinte al departamentului de vanzari si marketing pentru Nissan America de Nord.

Via | Motor Authority

Comentarii (4)

  • da unde este a 4 divizie ?
    eu nu vad decat 3
    0 0
  • dioptria:)))))))
    mai cumpara-ti o pereche de ochelari
    0 0
  • NeoGalaxy
    Reciteste atent :)
    " Chevrolet si Saturn vor reprezenta singure cate o divizie separata, in timp ce Cadillac, Hummer si Saab vor reprezenta divizia premium, o alta divizie urmand sa fie formata din Buick, Pontiac si GMC"Adica prima divizie: Chevrolet, a doua divizie: Saturn... mai departe te descurci si singurel :P
    0 0
  • george
    ABSOLUT GENIAL
    Ma asteptam sa se concentreze mai tare pe R&D si design...Ce au facut ei nu e altceva decat aceeasi Marie cu alta palarie...O reorganizare de bun simt ar fi pus cruce Hummer-ului...In sfarsit, la ce te puteai astepta de la alde Bob Lutz?...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru