Reuters despre Dieselgate: 3.6 milioane de mașini echipate cu motorul 1.6 TDI necesită modificări mecanice

de Sebastian Toma
Luni, 12.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Concernul Volkswagen va trebui să aplice modificări mecanice pentru 3.6 milioane de mașini echipate cu motoare 1.6 TDI, anunță cei de la Reuters citând Ministrul Transporturilor din Germania.

Criza VW: tot ce trebuie să știi despre scandalul Dieselgate

Grupul Volkswagen va fi nevoit să aplice modificări mecanice pentru 3.6 milioane de vehicule echipate cu motorul 1.6 TDI din seria EA 189, vizată de scandalul Dieselgate. Informația a fost publicată de Reuters, citând purtătorul de cuvând al Ministrului Transporturilor din Germania. Potrivit acestuia, motoarele 2.0 TDI din aceeași serie vor necesita doar o modificare de ordin software. Cele 3.6 milioane de motoare TDI de 1.6 litri afectate de această situație au fost vândute în Europa și fac parte dintr-un lot de opt milioane de mașini care vor necesita o vizită la service pentru eliminarea dispozitivului de păcălire a emisiilor și reglarea lor în vederea respectării standardelor.

Volkswagen va demara campania sa de rechemare în service în ianuarie 2016 și își propune să repare toate cele 11 milioane de mașini afectate de scandalul Dieselgate până la finalul anului viitor. Până în acest moment, nu este clar dacă motorizările 1.2 și 1.4 TDI vor necesita și ele modificări mecanice în vederea remedierii situației care a dus la demararea scandalului Dieselgate. În cazul motorizărilor 1.6 TDI, este posibilă instalarea unui sistem de injecție de AdBlue, care ajută la reducerea drastică a emisiilor de NOx.

Urmareste Automarket
Banca Europeană de Investiții a decis să reacționeze la scandalul Dieselgate printr-o anchetă internă.
Cei de la BEI vor să afle dacă Volkswagen Group a utilizat fondurile primite de la UE pentru a dezvolta sistemele de păcălire a emisiilor și dacă pot să recupereze integral sau parțial investițiile acordate companiei germane. Din 1990 până în prezent, BEI a garantat împrumuturi totalizând 4.6 miliarde de euro acordate concernului Volkswagen, titrează Süddeutsche Zeitung.

Via Reuters | BusinessInsider

Comentarii (5)

  • Nasol... se strange latul. Cu parare de rau, dar cine o comite trebuie sa plateasca. Vorba noastra din popor: "cum iti asterni asa dormi!"
    24 1
  • @Nasol:
    In general, dintre cei care comit ceva rau, cred ca sunt mai multi care scapa (ieftin), decat cei care sunt pedepsiti. Altfel, nu imi explic de ce suntem impotmoliti in mocirla asta nesfarsita, in care ne aflam. Sanctiunile sunt prea blande sau nu se aplica ca la carte.
    14 1
  • Referitor la sanctiuni, la noi e un cumul intre cele 2 mentionate de tine. Nu insa si la americani, desi si acolo sunt jocuri de culise... insa cand te-au prins cu fofarlica nu te iarta asa usor.
    9 1
  • Cu bancile nu te pui !

    Banca Europeana de Investitii putea la fel de bine sa-si concentreze eforturile in alta parte unde chiar conta. Sa le dea banii inapoi !
    11 1
  • @Tudor: Da, ii puteau trimite in Romania, gaura neagra a banilor europeni
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru