Revenire la locul "crimei": Renault Étoile Filante, prototipul cu motor de avion, a ajuns la Bonneville după 60 de ani

de Mircea Meşter
Luni, 22.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În 1956, un proptotip inedit al celor de la Renault bătea patru recorduri de viteză pe lacul de sare de la Bonneville. Astăzi, Renault Etoile Filante a revenit la locul faptei alături de un exemplare Renault Dauphine, aflat și el la o vârstă respectabilă.

Unul dintre cele mai interesante prototipuri auto în secolul trecut, Renault Étoile Filante ("Stea Căzătoare"), a revenit la locul în care făcea istorie acum exact 60 de ani: lacul de sare de la Bonneville, Statele Unite. Mașina s-a întors pe lacul sărat din Utah cu ocazia Săptămânii Vitezei (13-19 august) alături de un exemplar Renault Dauphine, model lansat pe piața din SUA exact acum șase decenii. 

Prototipul Étoile Filante a fost construit în anul 1956, atunci când compania Turbomecá le-a propus celor de la Renault să asambleze în colaborare o mașină propulsată de un motor cu turbină cu gaze inspirat din aviație. Ideea i-a aparținut lui Joseph Szidlowski, directorul celor de la Turbomecá, un inginer care considera că această tehnologie poate reprezenta viitorul industriei auto. Directorul Renault de atunci, Pierre Lefaucheux, a acceptat proiectul și l-a oferit unor specialiști din interiorul companiei.

Rezultatul era construit pe o structură tubulară cu o caroserie din poliester, având un motor experimental care dezvolta 270 de cai putere la 28.000 de turații pe minut.

Mașina de doar 950 de kilograme a fost trimisă la Bonneville, acolo unde a atins 308.9 km/h după primul kilometru și 308.85 km/h după 5 kilometri, două recorduri care se mențin și astăzi la categoria automobile propulsate de turbină cu gaze. Tehnologia a dispărut ulterior din planurile de dezvoltare ale mărcilor auto, fiind înlocuită de motoarele clasice cu cilindri ardere internă, care s-au dezvoltat și au devenit standardul în industrie.

Renault Dauphine, nou record la clasa sa

Chiar dacă Étoile Filante nu a mai fost supus chinurilor unui record, Renault a profitat de ocazie pentru a stabili un nou vârf de viteză absolută cu Renault Dauphine. Avându-l la volan pe Nicolas Prost, fiul celebrului pilot francez Alain Prost, Dauphine a atins 123.1 kilometri pe oră, depășind recordul anterior al clasei sale. Renault Dauphine, propulsat de un motor de 956 cc, este încadrat de organizatorii Festivalului Vitezei la mașini istorice 1928-1981 cu capacitate cilindrică între 754 și 1015 centimetri cubi. 

via Renault

Comentarii (7)

  • R Dauphine și R 10 au fost niște modele deosebite. Mi-ar plăcea să revăd aceste modele, precum și Dacia 1100, Skoda 1000MB și 100S, Fiat 600 și 850.
    7 0
  • @LR

    Mie imi place foarte mult R16... Chiar mi se pare cel mai frumos Renault fabricat vreodata. De asemenea daca tot vorbim despre istoria acestei marci de legenda, cred ca ar trebui poemnita si masina care a reprezentat recordul numarului de automobile produse de catre acest constructor. Si aici ma refer la extraordinarul R4! Cat despre skodite, iti recomand calduros, in cazul in care , fireste, nu ai trecut pe acolo, sa vizitezi muzeul Skoda de la Mlada Boleslav.... Ar fi multe de spus. Ma bucur sincer ca mai sunt oameni care apreciaza acele modele care efectiv au pus omenirea pe roate si care sunt, adeseori, pe nedrept date uitarii!
    3 0
  • Misha, problema mea este că, dacă intru într-un astfel de muzeu, nu mai vreau să plec de acolo. Nu am vizitat încă muzeul de la Mlada Boleslav, dar am fost la Technik-Museum Speyer, lângă Heidelberg, unde am stat de dimineața până la închidere (la ora 18, dacă bine îmi amintesc), spre disperarea celor doi amici care mă însoțeau :)
    Despre R16 ar fi multe de spus; din fericire, acest model mai poate fi văzut, din când în când, pe străzile noastre. R4, chiar dacă s-au mai fabricat mai mult timp, nu prea le mai observ în trafic.
    Eu am enumerat, însă, câteva modele construite pe soluția "totul în spate". Mă gândeam, cum ar arăta oferta auto astăzi, dacă acești constructori ar fi păstrat și ar fi dezvoltat măcar câte un model configurat astfel? Măcar câte o mașinuță cu 2 locuri... :)
    0 0
  • Cât despre turbopropulsoare, se pare că acestea n-au avut succes în industria auto. Îmi amintesc că și la noi erau unele publicații care, prin anii '80, titrau cu litere de-o șchioapă: "Turbina cu gaze - motorul viitorului automobilistic?" Tot pe atunci apăruseră, parcă, și locomotive dotate cu astfel de turbopropulsoare.
    0 0
  • Renault Twingo 3 este "totul la spate". Nu se comercializeaza in Romania, insa este disponibil geamanul Smart Forfour.
    0 1
  • @LR

    Legat de comportamentul tau in muzee, crede-ma, parca m-ai descris pe mine... Si eu ii exasperez pe cei care ma insotesc -:)) Ma bucur sa vad ca nu sunt singur... -::)))

    Si, da. fix la Twingo ma gandeam si eu cand ti-am citit postarea... Insa, din punctul meu de vedere, in ceea ce priveste acest model, adoptarea solutiei totul in spate, reprezinta o rupere de traditia si nu o revenire la traditie...
    1 0
  • :)

    Da, Twingo este un astfel de model. Dar aș vrea să văd unul asemănător cu fostul Smart Roadster.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru