Revoluția electrică întârzie: Germania admite că va rata ținta de un milion de mașini electrice pe străzi în 2020

de Daniel Popescu
Marti, 16.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu numai 80.000 de mașini electrice pe străzi, Germania a admis că nu-și va îndeplini obiectivul de a ajunge la un milion de astfel de vehicule până în 2020.

Germania și-a propus să promoveze agresiv tehnologiile verzi și și-a stabilit ca obiectiv ca în 2020 să existe cel puțin un milion de mașini electrice pe străzi.

Cu numai doi ani și jumătate înainte de expirarea termenului auto-impus, Germania se vede însă nevoită să accepte că va rata această țintă. În prezent, pe străzi circulă numai 80.000 de mașini, în ciuda faptului că Germania este pe locul 3 în Europa la vânzări, în spatele Franței și a Norvegiei. "Așa cum arată piața în acest moment, nu ne vom îndeplini acest obiectiv", a declarat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Germanii au cumpărat doar 5.000 de mașini electrice în primele 3 luni ale anului, însă volumul a fost dublu comparativ cu perioada similară a anului trecut ca urmare a acordării unui bonus de 4.000 de euro la achiziționarea unui astfel de vehicul.

Totuși, Merkel își păstrează optimismul și afirmă că cererea pentru mașini electrice ar putea crește brusc într-o manieră similară cu cea a exploziei vânzărilor de smartphone-uri după lansarea iPhone din 2007.

Printre principalele motive pentru care vânzările de mașini electrice nu sunt încă suficient de mari se numără preturile ridicate, autonomia limitată, numărul relativ redus al stațiilor de încărcare și timpul de încărcare al bateriilor.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru