Rezultate EuroNCAP: 5 stele pentru noile Mercedes Clasa E și Peugeot 3008

de Mircea Meşter
Miercuri, 28.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
EuroNCAP a publicat astăzi rezultatele ultimei sesiuni de teste de siguranță organizate de grupul independent european. Ambele modele care au intrat sub lupă au primit punctajul maxim la nivel de siguranță.

Deși toate drumurile duc la Paris în aceste zile în industria auto, pentru că cel mai important Salon Auto al sfârșitului de an stă să înceapă în capitala franceză, organizația independentă EuroNCAP ne atrage atenția printr-un nou set de rezultate ale testelor de siguranță. În cea mai nouă sesiune de teste, două modele au primit atenția inginerilor EuroNCAP, ambele reușind să adune 5 stele după probele la care au fost supuse: Mercedes-Benz Clasa E și noul Peugeot 3008.

Cu 95% eficiență la protecția pasagerilor adulți și 90% la protecția copiilor, Clasa E a trecut fără probleme de toate testele EuroNCAP. Organizația europeană notează faptul că pachetul de asistență activă care include frânarea automată în oraș, pe autostradă sau la detectarea pietonilor este standard pe Clasa E. Fișa completă a rezultatelor lui Mercedes Clasa E poate fi consultată AICI.

De cealaltă parte, Peugeot 3008 a reușit la rândul său să adune cinci stele per total.

Cu 86% eficiență la capitolul protecția pasagerilor adulți și 85% protecție a pasagerilor copii, noul SUV compact francez a impresionat la rândul său la testele de impact. Pentru că sistemele de frânare automată sunt opționale și disponibile standard doar pe versiunile superioare de echipare, EuroNCAP le-a testat fără să le ia în considerare în nota finală. Fișa completă a rezultatelor lui Peugeot 3008 poate fi consultată AICI.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru