Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în București ar putea începe în primăvară: taxa pentru recuperare este de 500 de lei

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 05.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile estimează că ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în București va începe în primăvara acestui an, iar șoferii vor plăti o taxă de 500 de lei pentru recuperarea mașinii.

Primăria Capitalei a anunțat în luna decembrie un proiect care prevede ridicarea mâinilor parcate neregulamentar pe partea carosabilă.

La vremea respectivă nu era clar când va fi aprobat noul proiect, însă  Aurelian Bădulescu, viceprimarul Bucureștiului, afirmă că cel mai probabil acest lucru se va întâmpla în primăvara acestui an.

"Pe 20 februarie va intra proiectul în plen, aşteptăm 10 zile ca să fie publicat în Monitorul Oficial, aşteptăm şi punctul de vedere al prefectului, care nu poate fi decât unul pozitiv, după care credem că în maximum 30 de zile (n.r - cel mai probabil în aprilie) vom avea acest regulament în vigoare", a declarat Bădulescu.

Acesta afirmă că vor fi ridicate doar mașinile parcate pe partea carosabilă a drumurilor publice, în timp ce în cazul mașinilor parcate neregulamentar pe trotuar se vor aplica amenzi.

"Nu este o vânătoare a cetăţenilor, a şoferilor care îşi lasă maşinile la voia întâmplării. Este vorba de descurajarea unor astfel de situaţii prin decizii ferme şi măsuri obiective.

Se pot ridica maşinile de pe pista de biciclete, nu de pe trotuar. Poate fi sancţionat cel care a parcat pe trotuar de către poliţiştii rutieri", a adăugat Bădulescu.

Potrivit proiectului, proprietarii mașinilor vor fi nevoiți să plătească o taxă de 500 de lei pentru a-și recupera mașina.

Via Mediafax

Comentarii (1)

  • mircea badea
    super...toata lumea la biciclete! si sa mai foloseasca parcarile cu plata.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru