Rinspeed Dock+Go, un nou concept extravagant al elveţienilor

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 08.12.2011
Rinspeed aduce la Salonul Auto de la Geneva un concept nou în materie de mobilitate. După vehiculul electric ce putea fi transportat cu trenul, elveţienii au creat un modul de extindere a autonomiei şi a volumului de încărcare.

Rinspeed a prezentat un nou concept ce prezintă viziunea lor asupra mobilităţii în viitor. Elveţienii au creat Dock+Go, un concept de mobilitate inspirat de un rucsac, menit să mărească autonomia unui vehicul electric în timp ce măreşte spaţiul disponibil pentru bagaje. O versiune în mărime naturală a conceptului din imaginile alăturate va debuta la Salonul Auto de la Geneva în martie 2012. Frank M. Rinderknecht numeşte acest model primul "Vario-Hybrid" din lume şi îl consideră o inovaţie în materie de mobilitate.

Conceptul este bazat pe Smart Fortwo şi prezintă o adăugire specială la modelul creat de Swatch în parteneriat cu Daimler AG. Modelul este bazat pe versiunea electrică a lui Fortwo şi accesoriul suplimentar de la Rinspeed prezintă un motor cu ardere internă care funcţionează pe post de generator şi ajută la extinderea autonomiei oferite de motorul electric. Pentru că motorul termic nu ocupă tot spaţiul oferit de elementul dezvoltat de Rinspeed, elveţienii oferă mai multe posibilităţi de personalizare a respectivului spaţiu.

Primele două idei de personalizare vin direct de la sursă: un "rucsac" cu o incintă încălzită, perfectă pentru transportul de pizza şi al altor alimente, iar cea de-a doua idee reprezintă o cutie de unelte extinsă, perfectă pentru specialiştii care au nevoie să se deplaseze în tot oraşul în decursul unei zile pentru a efectua reparaţii.

Cei de la Rinspeed nu au specificat cum se ataşează modulul suplimentar şi cum este acesta afectat de un impact cu un vehicul care vine din spate.

Via | Rinspeed

Comentarii (2)

  • Cristi
    De ce sa facem simplu cand se poate complica? Dar o masina mai mare, care sa contina si acest motor cu ardere interna, nu era mai intelept de a o produce? Daca continea kit de baterii mai intelegeam ca le schimbi si poti sa-ti iei "rucsacul" de la "benzinarie" ca sa te "realimentezi". Si chiar si asa era un inconvenient (nu-i rucsacul tau). Oricum, nu vreau sa blamez prototipul, prin erori ajungem unde trebuie...
    6 0
  • Penibil...
    Sa iei Un Smart Fortwo si sa ii bui un portbagaj? Penibil
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru