Rival pentru Porsche Mission E: supercarul electric Elextra are 680 CP și promite o autonomie de până la 600 de kilometri

de Petre Barac
Miercuri, 28.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un start-up elvețiano-german a prezentat un supercar electric ce promite 680 de cai putere și o autonomie de până la 600 de kilometri. Compania Elextra spune că modelul va fi lansat în 2019 și va concura cu Porsche Mission E.

Moda supercarurilor electrice are priză tot mai mare la producătorii auto din toată lumea. Ultimul proiect de acest fel a fost prezentat de către Elextra, o companie care activează în domeniul energiei electrice.

Elextra a fost creată de antreprenorul danez Poul Sohl și designerul elvețian Robert Palm. Cei doi susțin că vor “revoluționa” sistemele de propulsie electrice, iar primul lor supercar va beneficia de 680 de cai putere, o viteză maximă de de 250 km/h, autonomie de până la 600 kilometri și o accelerație 0-100 km/h în circa 2.3 secunde.

Elextra vrea ca supercarul său electric să fie un rival pentru Porsche Mission E și chiar pentru modelele Tesla. Mașina ce va fi lansată în 2019 va fi construită în Germania, într-un număr de 150 de exemplare, folosind “cea mai bună platformă din lume pentru mașinile electrice”.

Supercarul Elextra este așteptat să aibă un preț de vânzare de circa 450.000 de euro.

Via Autocar

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru