Rivalul Porsche pentru Ferrari 458 Italia va folosi şasiul viitorului Audi R8

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 09.11.2011
Pentru a grăbi dezvoltarea şi pentru a reduce costurile unui model capabil să se bată cu Ferrari 458 Italia, Porsche ar putea folosi platforma din fibră de carbon a viitorului Audi R8.

Sub cupola grupului Volkswagen folosirea unor componente comune are rolul de a reduce semnificativ costurile. Nicăieri acest transfer nu se face mai eficient. Cu toate acestea, Porsche a căutat, pe cât posibil, să îşi păstreze coloana vertebrală şi să-şi dezvolte propria tehnologie şi propriile componente.

Nu va fi însă cazul pentru viitorul rival al lui Ferrari 458 Italia, un model pe care constructorul din Stuttgart plănuieşte să îl lanseze deja de multă vreme. Şefii Porsche intenţionează să folosească structura din fibră de carbon a viitoarelor Audi R8 şi Lamborghini Gallardo pentru a reduce costurile de dezvoltare ale noului lor supercar.

Această platformă va fi similară celei folosite de conceptul Audi R8 e-tron şi îi va ajuta pe germani să menţină sub control masa totală a modelului sportiv. Pe lângă costurile de producţie reduse semnificativ, Porsche va putea scurta şi timpul de lansare.

Există însă zvonuri potrivit cărora Porsche ar putea pune în aşteptare planul de dezvoltare până spre sfârşitul acestui deceniu, când îi va fi încredinţată misiunea de a dezvolta un şasiu pentru modelele sportive ale grupului Volkswagen.

În această situaţie, modelul cu motor central al nemţilor ar mai putea întârzia câţiva ani, iar 458 Italia şi-ar putea continua maşul triumfal.

via | carscoop

Comentarii (6)

  • Nu mai e Porsche ce a fost odata...
    5 13
  • @pacat
    Adica in prag de faliment?
    14 4
  • Porsche
    Suna ca dracu, auzi porsche facut pe sasiul altei masini :( . ce sa-i facem asta e lumea in care traim , se schimba valorile, banul dicteaza. pacat ...
    8 5
  • @ Automarket
    Oficial : MAN a devenit a unsprezecea marca a VW Group
    Azi, 09.11.2011 MAN a devenit oficial a unsprezecea marca a grupului VW ( http://www.volkswagenag.com/content/vwcorp/info_center/en/news/2011/11/Volkswagen_moves_key_step_closer_to_integrated_commercial_vehicles_group.html ) .
    3 3
  • Nici nu trebuia sa ne spuneti. Eram 99% siguri ca VAG nu va baga bani in
    alta platforma. Doar vrea profit maxim. RUSINE VAG !! O sa vanda un R8 la pret triplu putin diferit la forma si piele mai fina. PORSCHE nu va sta langa un Ferrari demn niciodata. Abea o face Lamborghini.
    8 3
  • cypus05
    .porsche Pamera 2014, va da lectii la ferrari la orice
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru