Road trip european cu o maşină autonomă: un Volkswagen Golf modificat va rula autonom 13.000 de kilometri prin 6 ţări

de Daniel Popescu
Luni, 07.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Furnizorul de componente Valeo organizează un road trip european prin 6 ţări în cadrul căruia va testa comportamentul unui Volkswagen Golf autonom în diverse condiţii de trafic şi culturi auto.

Constructorii auto investesc sume importante pentru dezvoltarea unor sisteme autonome care să conducă în cele din urmă la lansarea unor maşini complet autonome, iar până atunci au loc diverse teste pentru a înţelege modul în care funcţionează acestea.

Nu numai constructorii fac astfel de simulări, ci şi furnizorii de componente precum Valeo. Producătorul francez a anunţat startul unui amplu test cu un Volkswagen Golf care a fost special modificat pentru a putea rula în mod autonom. Sistemul autonom dezvoltat de Valeo poartă numele Cruise4U.

Testul a început din localitatea scoţiană Edinburgh şi va parcurge nu mai puţin de 13.000 de kilometri în cadrul unui road trip european care va trece prin Germania, Olanda, Cehia, Franţa şi Spania, înainte de a reveni în Hexagon pentru a trece linia de sosire la Paris.

Urmareste Automarket
Întregul test se va desfăşura pe o perioadă de 5 săptămâni, interval de timp în care Valeo va face comparaţii între modul de interpretare a indicatoarelor auto, varietatea culturilor auto şi condiţii meteo schimbătoare.

Valeo a mai organizat teste de acest gen la sfârşitul anului 2015, când a parcurs 4.000 de kilometri prin Franţa cu o maşină semi-autonomă, iar recent a efectuat şi o simulare de 24 de ore pe şoseaua de centură a Parisului.

Via Auto Plus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru