Rolls Royce Dawn: primele imagini cu decapotabila de lux

de Bogdan Mirică
Joi, 03.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls Royce a anunțat că va lansa la Salonul Auto de la Frankfurt un nou model de lux, de această dată decapotabil. El se va numi Dawn și a fost deja anticipat de o serie de imagini.

Rolls Royce ne-a pregătit ceva spectaculos pentru ediția de anul acesta a Salonului Auto de la Frankfurt. După mulți ani, constructorul britanic de lux va introduce o limuzină decapotabilă, botezată Dawn.

Numele este confirmat oficial de o serie de imagini teaser, care trădează ceasul clasic din centrul planșei de bord și inserția din inox de la nivelul pragului. Pentru cei care nu au intuit deja, Dawn va fi de fapt varianta decapotabilă a lui Wraith, coupe-ul lansat în urmă cu doi ani pentru a putea mări adresabilitatea brandului.

Noul Rolls Royce Dawn va fi însă puțin diferit de omologul său coupe, din moment ce va fi nevoit să ascundă un acoperiș retractabil din pânză în portbagaj. Prin urmare, linia posteriorului va fi ușor modificată, iar spațiul din portbagaj va deveni ceva mai restrictiv.

Sub capotă vom regăsi același tren de propulsie ca în cazul lui Wraith, adică un motor V12 de 6.6 litri, capabil să producă 632 de cai putere și un cuplu motor de 800 Nm.

Din moment ce Wraith accelerează de la 0 la 100 d ekm/h în doar 4.6 secunde, ne putem aștepta ca și Dawn să se apropie de această valoare. El va fi insesizabil mai lent din cauza masei ceva mai mari, cauzată de mecanismul de rabatare a acoperișului și de elementele care sporesc rigiditatea caroseriei.

Comentarii (4)

  • si unde sunt imaginile?
    4 1
  • concurent cu Mercedes S-Cabrio si cu Bentley Continental GTC
    1 2
  • Scorpionul_negru
    @dany
    Sa zicem. Dar va fi mult superior. RR a fost mereu o marca superioara fata de Bentley. Nu mai zic de Mercedes. Traditia s-a pastrat si in zilele noastre. Nu isi permit sa produca o masina la fel de buna ci una mai buna fata de concurenta. O sa fie masina perfecta din pct. meu de vedere !
    4 2
  • De acord cu tine in principiu. Rolls Royce este pentru masinile de lux ceea ce este Ferrari intre masinile sport. Insa in practica situatia e putin nuantata. De acord ca Mercedes, desi prin definitie este o marca de lux (e adevarat diluata in timp prin faptul ca produc automobile si in clasele mai ieftine - chiar daca si acelea sunt premium), este inferioara ca imagine si practica preturi ceva mai mici ca RR/ Bentley, desi ca tehnologie si performante sunt tot pe acolo sau uneori superiori (vezi S-Cabrio vs Continental GTC). Insa a spune ca Bentley este inferioara lui RR este o exagerare, desi repet, in teorie e valabil asta. (eu as spune chiar ca prefer mai tehnologia BMW din Rolls decat cea VW din Bentley). Numai ca cei care cumpara aceste masini le diferentiaza mai degraba in functie de gust, adica subiectiv. De ex in epoca in care cele doua marci erau detinute de Vickers, Bentley vindea mai mult decat RR desi era ”aceeasi Marie, cu alta palarie”
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru