Rolls Royce Phantom Hearse B12: cel mai luxos dric din lume

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 21.03.2012
Italienii de la Biemme Special Cars au transformat un Rolls Royce Phantom într-un dric de lux, pe care îl vând cu 500.000 de euro.

Esential

7 metri măsoară limuzina funerară Rolls Royce Phantom Hearse B12.

Cum ar arăta înmormântarea perfectă? Pentru unii, probabil cu un Rolls Royce la poartă. Oricât de macabru este scenariul el nu este departe de a fi realizabil. Italienii de la Biemme Special Cars şi-au dorit să inventeze sintagma "limuzină funerară" şi au dat naştere unei variante de caroserie noi pentru Rolls Royce Phantom.

Modelul britanic a ajuns astfel să măsoare 7 metri şi să se laude cu titlul de cel mai luxos automobil funerar din lume. Specialiştii italieni au folosit 600 de componente noi şi 200 de metri de materiale speciale, totul pentru a permite acomodarea pasagerului condus pe ultimul drum.

Sub capotă, Biemme a păstrat propulsorul V12 de 6.75 litri şi 460 de cai putere, asistat de o transmisie automată cu şase rapoarte. Şi pentru ca ultimul drum să fie unul cu adevărat special, Phantom vine şi cu suspensia autoreglabilă.

Noul Rolls Royce Phantom Hearse B12, aşa cum a fost el botezat de Biemme, va putea fi admirat live în data de 23 martie, în cadrul unei expoziţii organizate la Bologna.

Costul său a fost fixat la 500.000 de euro.

via l autoblog

Comentarii (8)

  • da
    Era kiar necesar...ce sa zic! macar asa poate o sa mai scoate niste bani...si 500 de mii!pfff
    2 2
  • Asta mai lipsea...dar Maybach dric cand scoate ?
    Ca sa fie treaba traba pana la capat nu de alta. Ca poate mortul prefera Maybach nu Rolls :))
    4 0
  • Wow!
    Crede cineva ca moartea poate parea mai dulce celui transportat cu febletea respectiva?...Dupa cum se observa, acest dric, cu tot V12 al lui, nu poate merge decat in plan orizontal, insa directia vamilor vazduhului este numai in sus, asa ca este de preferat sa ramana la poarta cimitirului :)
    4 3
  • parazitii
    cum zic si parazitii:
    Calare pe dric
    Transmit ritmic
    E momentu' critic
    Literar lovesc la cap ca bâta-n neolitic.
    Toti alearga din sens opus
    Fara puls
    Pe un drum impus
    Care nu duce sus.
    E-un lucru ce trebe spus
    Tre' sa te prinzi
    Daca nu esti mintal redus.
    Iau totu-n râs plus
    E ca la circ
    Unii-ncearca sa-si refaca viata pe mirc.
    3 1
  • AndreiRN
    Sus sau Jos
    Pt cei mai putin cunoscatori in spatiu nu exista notiunea de Sus sau Jos.
    Aceasta notiune este definita de campul graviational al unui obiect spatial.
    Cat despre aceasta masina ......... este pt cei mai snobi care au impresia ca vor castiga ceva in ochii celor din jur daca duc cadavrul cu asa vehicol.
    Intra in aceasi categorie cu cavourile de zeci de mii de euro/$.
    2 2
  • Eh, uite ce înseamnă să te lupţi cu morile de vânt…
    Eu nu m-am referit la spaţiul astronomic şi la legile lui fizice inalienabile, ci, evident, la “coordonatele” spirituale, dar…na acum, fiecare se limitează la cât îi este dat nativ să priceapă, dureros de mulţi neizbutind niciodată să-şi depăşească plapânda condiţie humanoidă fixată în cuiele ignoranţei, adică nefiind tentaţi deloc de orizonturi cognitive şi mistice niţeluş mai complexe decât li se sugerează la tembelizor, că doar oameni suntem, PET-uri ronţăim…
    2 3
  • Chiar ma speriasem credeam ca RR a facut asa ceva. oricum am vazut actualul Mercedes S de carat morti si arata ca naiba.
    1 1
  • Dric ?!
    Pai si pana acum ce era ?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru