Rolls Royce recheamă în service 1900 de exemplare Ghost

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 03.11.2011
Rolls Royce a anunţat că va gace un recall de 1900 de unităţi Ghost produse în 2010, nivel mondial, din cauza unei probleme la pompa de apă, problemă raportată şi de BMW.

Esential

1900 de unităţi Ghost va rechema Rolls Royce în service.

După ce BMW a anunţat că va rechema în service un total de 32.000 de unităţi echipate cu motoare V8 şi V12, se pare că defecţiunea afectează şi subsidiarul de lux al germanilor. Rolls Royce anunţă ceva probleme cu mezinul Ghost, model bazat pe Seria 7, echipat cu acelaşi motor V12 de 6.6 litri şi 563 de cai putere.

Constructorul englez de lux susţine că va rechema în service un total de 1900 de unităţi Ghost la nivel mondial. Dintre acestea, 589 de unităţi afectate de recall se află în Statele Unite. Rolls Royce nu a anunţat însă câte exemplare vor fi rechemate în Europa şi Asia.

Se pare că problema lui Ghost este similară celei găsite pe modelele BMW: un circuit al pompei de apă auxiliare se poate supraîncălzi şi poate provoca un incendiu sau o defecţiune tehnică. Dacă până acum s-au raportat 102 cazuri în care circuitul supraîncălzit a făcut probleme modelelor BMW, Rolls Royce susţine că pe Ghost nu s-au semnalat astfel de situaţii.

Dealerii Rolls Royce şi BMW au anunţat că vor rechema în service toate exemplarele produse în 2012 şi afectate de defecţiune, remedierea urmând să se facă gratuit. 

via | cnn

Comentarii (2)

  • Cineva
    De asta nu mi-as cumpara un Rolls nou niciodata. Prefer RR-urile vechi.
    BMW e bun. Se mai intampla sa aiba si defectiuni....dar cand dai niste bani in plus sa cumperi Rolls care se vrea a fi peste BMW, atunci sa fie peste BMW. Nu tot un BMW.....
    E valabil si in cazul Bentley si in Maybach. Inainte aproape fiecare marca era pe cont propriu. Acum 90% din ele si-au dat mana cum se spune si fact totul la comun sa reduca costurile si sa faca profit. E normal....asta e capitalismul. Dar eu nu as da gramada aia de bani pe Ghost cand pot sa cumpar un 760 Li si e la jumatate de pret. Vrei prestanta si imagine cumperi Rolls vechi....sau can nu va mai fi RR sub aripa cuiva si va face totul singur ca la inceput.
    6 4
  • Absolut niciun constructor auto nu este infailibil. Alegerea construirii Phantom-ul pe platforma seriei 7 este alegerea fireasca intr-o perioada in care toti constructorii urmaresc marirea profiturilor intr-un mod cat mai eficace si cu cat mai putine costuri.
    Iti cumperi un Ghost si nu un 760 li pentru ca ai posibilitateai, pentru ca vrei exclusivitate si pentru ca poti etala un handicap pe care putini si-l permit.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru