România are încă 13.7 kilometri de autostradă: a fost deschis traficul rutier pe ruta Ungheni - Ogra - Iernut de pe A3

de Daniel Popescu
Joi, 13.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Traficul rutier pe tronsoanele Ungheni - Ogra și Ogra - Iernut cu o lungime totală de 13.7 kilometri a fost deschis oficial miercuri. Cele două tronsoane fac parte din autostrada A3.

Autostrada A3, cunoscută și sub numele de Autostrada Transilvania, are începând din această săptămână o lungime cu 13.7 kilometri mai mare.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat miercuri inaugurarea a două noi tronsoane de autostradă. Astfel, marți au fost recepționate lucrările tronsonului de autostrada Ungheni - Ogra cu o lungime de 10.1 kilometri, în timp ce miercuri au fost recepționate lucrările de pe tronsonul de 3.6 kilometri care leagă localitățile Ogra - Iernut.

Circulația rutieră pe cele două tronsoane a fost inaugurată oficial joi la ora 15:00, astfel că România are încă 13.7 kilometri de autostradă. Practic, cele două loturi leagă localitatea Ungheni, acolo unde se află și Aeroportul Târgu Mureș, de localitățile Ogra și Iernut. Până acum, cele trei localități erau legate doar prin Drumul National 15 (E60), iar distanța parcursă era de circa 20 de kilometri.

De asemenea, este foarte posibil ca vineri să fie inaugurat și tronsonul de 6.5 kilometri de pe autostrada A3 București - Ploiești, dintre care 3.3 kilometri între Șoseaua Petricani și Strada Popasului, în condițiile în care lotul de 3.2 kilometri dintre Strada Popasului și Șoseaua de Centură a fost finalizat în 2015.

După inaugurarea circulației, șoferii vor avea acces la autostrada București - Ploiești direct din oraș.

La finalul anului trecut, autoritățile au promis 150 de kilometri de autostradă pentru 2018, însă până în prezent au fost inaugurați numai 51: loturile 3 și 4 din autostrada A10 Sebeș-Turda (29 kilometri), lotul de 9 kilometri dintre Gilău și Nădășelu de pe autostrada A3 și cele două loturi de 13.7 kilometri inaugurate miercuri.

În prezent, rețeaua de autostrăzi a României are circa 798 de kilometri și va ajunge la 805 kilometri dacă se va inaugura și tronsonul de 6.5 kilometri de pe autostrada A3 București - Ploiești.

Via CNAIR

Comentarii (10)

  • Bogdaproste! Buni si astia.
    13 0
  • @Alex

    ti-am dat o manuta verde pentru comicul situatiei.

    Interventia ta e esenta caciulismului si micimii romanului de rand. Da-i ceva "de'un bogdaproste" si ai rezolvat
    7 7
  • Micu Sapca
    Ce te mai supara acum viene in afara de toate frustrarile pe care le intrezarim in postarile tale? Intreb asta pentru ca mi se pare ca de data asta ai caracterizat romanul de rand (in mare majoritate cititorii acestui site). Nu cred ca poti spune despre toti sau aproape toti ca sunt "mici" si "caciulisti". Tu cum esti? Sau nu faci parte din categoria romanului de rand? Esti mai rasarit? Spune-ne. Asa iti vezi tu poporul din care faci parte? Sau nu faci parte? Iti dau o manuta rosie. Din pacate nu peste caciula. Cu stima, Micu Sapca.
    6 4
  • Transilvania dovedeste din nou ca e cea mai dezvoltata si superioara regiune din Romania.
    3 5
  • @Micu

    frustrari? tu visezi micutzule, delirezi. Am facut o observatie legata de COMICUL multumirii lui Alex. Nimic altceva.

    Cat despre poporul roman...mai iesi si tu afara, mai deschide un ochi-doi.

    PS citindul pe @alex imi venise in memorie o poza. Reala. Un general de armata indoit la 45* cu cascheta in mana si ochii in pamant intinzand o mana bleaga unui oficial roman. Asta e Romania micutule. In toata splendoarea ei....caciulari si mici-mici.

    PS2 Dar daca tie iti place fii mandru. Dar nu uita si un saru'mana! te puteai naste la dracu'n praznic unde 15km de autostrada erau priviti ca o rutina.
    6 6
  • Rudolf D.
    viene, se intreba omul daca si tu esti caciular sau nu? Esti?
    Sau tu esti superior romanului de rand pe care-l caracterizezi ca fiind un individ de nimic? Ca sa stim cu cine discutam.
    Nu uita, perceptiile tale pot fi diferite la altii si in nici un caz nu reprezinta adevarul. Pana una alta tu caracterizezi poporul roman asa cum o fac si dusmanii acestei tari. Nu e de mirare cum strainii ii trateaza pe romani cand ei insisi au pererile pe care le au despre ei. Personal, dupa ce am muncit perioade indelungate atat in Strainatate cat si in Romania, pot spune ca romanii nu sunt diferiti fata de alte popoare. Sunt si in Romania oameni mai buni, oameni mai rai, mai destepti, mai prosti, mai descurcareti, mai blegi, mai hoti sau mai drepti. La fel ca peste tot. De aceea ma feresc de generalizari. Singura problema aici este ca din punct de vedere material nivelul este mult mai scazut decat in tarile din vest. De aceea ma bucura orice avans, oricat de mic ar fi el, fie si 13km de autostrada, pe care il face tara asta unde si eu m-am nascut de mult. Ca progresele nu sunt asa cum mi-as dori sau cum ar merita tara asta, asta nu ma impinge la catalogari negative generaliste sau accese de trufie, vezi doamne restul sunt praf, dar am detectat eu problema, romanii sunt asa si pe dincolo, de aia nu merge treaba.

    Sanatate sa ai. Rudolf mic si caciular chiar daca cu sange saxon.

    P.S.
    Nu sunt mandru si nu sunt nici dispretuitor cu altii asa cum faci tu, desi poate as avea motive.
    8 2
  • @Rudolf

    adevarul doare, si pentru ca doare ideal e sa il ascundem. Corect? ca daca il scoatem la iveala si ne vedem mizeria de sub unghii tara asta merge prost. Cam asta ne-ar fi logica.

    de ce am impresia ca se simt jigniti cei care nu vor/nu pot sa se ridice?

    PS. s-a umflat patriotismu'n unii ceva de spariet, nu altceva....
    3 5
  • Perfect. Acuma pot da amnistia si gratierea, ca pentru popor au facut destul incat sa nu mai iasa in strada.
    6 0
  • inexorabil
    @Rudolf D, primești din partea mea premiul simbolic de “Comentariul anului”. Din păcate, mai mult decât o “frunză” nu-ți pot oferi.

    Cumva se așteaptă careva ca, pe baza principiului pitagoreic “Vrei să cunoști un om? Ȋnvestește-l cu o mare putere”, veninianu și afinii săi să presteze ȋn posturi politice de prim rang și, astfel, să ne convingă pe deplin asupra capacităților lor "extraordinare", care să se repercuteze nu numai asupra nivelului de trai (oricum, destul de bun; să nu fim fățarnici…), ci și asupra caracterului fiecăruia dintre cetățenii acestei țări? Vise…

    Indiscutabil că numai gura este de ei…Și o forță terifiantă, parcă inepuizabilă, de a-și trage obloanele ȋnchipuirii de sine peste ochii minții și, implicit, de a-și subestima/disprețui/urȋ semenii “defecți”. Ȋn mod straniu ȋnsă, dacă nu paradoxal, Occidentul “democrat”, “avansat” și “civilizat” nici nu știe, nici nu se dă ȋn vânt după asemenea “eminențe cenușii” din spațiul carpato-danubiano-pontic. La urma urmei, neprețuiții noștri nu sunt destinați exportului, deoarece avem nevoie de ei pentru a ne antrena mintea zi de zi, ca aceasta să nu se lase pradă letargiei și automulțumirii.
    4 3
  • Sigismund
    @Sam93
    Transilvania, Banatul, Crișana și Maramureșul ( unii, cei mai prostuți, cred că toate aceste regiuni formează împreună Transilvania) produc puțin peste 30% din PIB al României, adică tot atât cât produce Bucureștiul și zona Ilfov.

    Vechiul Regat produce cam 70% din PIB al României.
    Așa că transilvănenii nu duc în spate niciun căcat. Doar îl mănâncă (atunci când susțin că duc ei în spate restul țării).
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru