România are un nou segment de autostradă: Simeria - Orăştie

de Sebastian Toma
Joi, 30.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
De astăzi, România are încă 18 kilometri de autostradă. Tronsonul este amplasat între Simeria şi Orăştie, fiind unit de autostrada Deva - Orăştie.

Esential 197 milioane de euro au costat 32 de kilometri de autostradă construiţi de Strabag şi Straco Group.
România are un nou segment de autostradă, care face parte dintr-un proiect mai amplu şi a fost inaugurat astăzi. Vorbim despre segmentul Simeria – Orăştie, de 18 kilometri, care face parte din tronsonul Deva – Orăştie. Tronsonul anterior a fost inaugurat în luna decembrie a anului trecut, iar acesta formează 32 de kilometri împreună cu noua secţiune. Lucrarea a fost realizată de austriecii de la Strabag şi românii de la Straco Group, costul său fiind de aproximativ 197 milioane de euro, informează colegii de la ZF. Lucrările la acest segment au fost stoptate în 2011 în urma unor contestaţii din partea unor săteni din Hunedoara, lucrările fiind continuate după finalizarea respectivelor contestaţii.

Termenele stabilite de CNADNR în trecut specificau că traficul trebuia deschis pe noul tronson încă din luna decembrie a anului trecut, luna februarie a anului curent fiind data limită pentru finalizarea lucrării.

Traseul include 21 de poduri şi pasaje, cel mai mare dintre acestea trecând peste râul Mureş. Potrivit ZF, Strabag este unul dintre cele mai mari companii de construcţii care activează pe piaţa din România, încheind anul 2012 cu afaceri de peste 370 milioane de euro. Contractul pentru construcţia acestui segment de autostradă a fost atribuit la finalul anului 2010.

Urmareste Automarket
Noile tronsoane de autostradă fac parte din Autostrada A1 şi sunt o parte integrantă a Coridorului IV Pan-european.
Lucrările au fost finanţate cu fonduri europene nerambursabile în proporţie de 85%, diferenţa de 15% fiind suportată de bugetul de stat. Noul tronson aduce o alternativă viabilă la DN7 şi ocoleşte trei oraşe din zonă: Orăştie, Simeria şi Deva. Scopul autostrăzii care se va uni cu acest tronson este fluidizarea circulaţiei între Sebeş, Sibiu şi Nădlac, favorizând exporturile.

Via ZF | SursăFoto | Video - Skyscrapercity.com

Comentarii (10)

  • Orice kilometru in plus e bun; nu e cine stie ce dar macar se lucreaza.
    29 1
  • Abia astept sa vad cand se inaugureaza 100m de autostrada
    Astia sunt nebuni la cap??Cum 18km si in orice tara in afara de romania aia au cu sutele poate miile. Chiar isi bat joc de noi
    16 8
  • robert
    Dupa n'spe ani sunt ma multe inaugurari decat kilometrii construiti.Vai de mama noastra de prosti.Prostii Europei,dovada contractul cu Bechtel !Cei mai fericiti sunt americanii.Asa prosti,mai rar gaseau !
    Amaratii de Bulgari au mai multe autostrazi construite decat noi
    21 2
  • wow 18km... o realizare epocala! Propun imediat taxarea ei cu 1000 lei/km! Vai de capul nostru.....
    15 2
  • Hitler facea 1000 de km pe an cu detinuti si tarnacoape in zone extrem de dure si abrupte nu cu utilajele din ziua de azi si pe zone de campie. Suntem....noi
    22 3
  • Marius
    din nou bucata de autostrada care va fi plina de radare....si ce leaga nimic cu nimic in loc sa faca odata 1 si buna ex A3 !
    8 1
  • dar estul de vestul tarii (romanica)cand se va lega vreodata? de tot rasul mai trebuie sa faceti o autostrada ce leaga bratul chilia de sf. Gheorghe si le avem pe toate! rusine
    2 1
  • Prioritate maxima trebuie sa aiba Sibiu-Deva-Timisoara-Arad-Nadlac. Pe aici se realizeaza cel mai mare trafic.

    Off topic: De reusinea ce se-ntampla pe tronsonul Timisoara-Arad nu spuneti nimic?
    1 0
  • acum vad, filmuletul are 14 minute!!! Ciudat, pt aceasta portiune 9 min e mult, mers cu viteza legala.
    0 0
  • mda ,cineva mai sus spunea de bulgari....da bulgarii cica au cele mai noi autostrazi din europa,dar cica nu circula nimeni pe ele ....eu cred ca se face din tintar armasar cu autostrazile ca si cu turismul lui udrea ...investitorii(vb de cei de calibru ,nu de aventurieri in est)daca e vb sa scoata bani vin ei si fara autostrazi...problema e ca la ora asta romania nu mai are nimic de vinzare,dimpotriva exportam emigranti pe care nu-i vrea nimeni...petrol,gaze,aur ,cupru,teren agricol ,toate vindute pe nimic de tradatorii de tara(numiti politicieni),un popor de prosti ,o organizatie corporatista numita ue si ai un tablou macabru in care si autostrazile au rolul lor(pt altii)...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru