România, din nou pe primul loc: suntem ţara din regiune cu cea mai mare creştere a tarifelor RCA

de Daniel Popescu
Vineri, 19.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
România a înregistrat o creştere de 20-30% la poliţele RCA în 2015, semnificativ mai mult decât celelalte ţări din regiune, unde creşterile au fost de până în 10%.

Una dintre principalele nemulţumiri ale şoferilor din România este creşterea primelor pentru poliţele RCA, cu atât mai mult cu cât serviciile companiilor de asigurări lasă în cele mai multe cazuri de dorit.

Iar nemulţumirile par acum să fie îndreptăţite şi de evoluţia preţului la asigurările auto în Europa. Potrivit unui raport furnizat de Marsh, unul dintre cei mai importanţi brokeri de asigurări din lume, România este ţara din regiune cu cea mai mare creştere a tarifului la RCA.

Astfel, pe parcursul anului 2015, prima pentru poliţele RCA a crescut în România cu valori cuprinse între 20-30%. Irlanda, Polonia şi Turcia au raportat creşteri de 10-20%, în timp ce alte 10 ţări din regiuni au înregistrat creşteri mai mici, de până în 10%. Printre aceştia din urmă se numără şi vecinii maghiari sau sârbi, în timp ce în Bulgaria preţurile au stagnat. Slovenii sunt printre puţinii care au avut motive de bucurie, întrucât în cazul lor primele au înregistrat chiar o scădere de până la 10%.

Urmareste Automarket
Reprezentanţii Marsh afirmă că societăţile de asigurări ar trebui să ofere clienţilor servicii mai bune, care să reflecte majorarea de preţ.

"Ajustarea preţurilor determină clienţii să urmărească atât calitatea şi siguranţa, cât mai ales bonitatea şi stabilitatea unui asigurător pe care ar fi fost tentaţi să îl aleagă preferând un preţ mai mic.

Cel mai important pentru acest an este ca ajustarea tarifelor să aducă o reală îmbunătăţire a serviciilor oferite pe segmentul auto, la nivelul pieţei locale", spune Cristian Fugaciu, directorul general al Marsh România.

Via Economica

Comentarii (1)

  • Mircea
    Nimic surprinzător. Având în vedere toate celelalte rapoarte: pasionați de SH-uri a căror istorie nu se cunoaște, inconștienți care circulă cu mașini nesigure și aproape 3000 de morți anual în urma accidentelor rutiere. Toate corelate duc la creșterea asigurărilor și tot noi ne plângem, cu toate că noi suntem vinovați.
    Când românii vor fi mai interesați de siguranță decât de sportivitate, atunci cred că se vor schimba mai multe pe la noi.
    Când va ajunge Volvo mai apreciat decât Audi și BMW, atunci vom avea și reduceri de RCA. Până atunci va mai curge multă apă pe Dunăre și vor mai crește asigurările an de an.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru