România va avea 840 de staţii de încărcare pentru maşini electrice în 2016 printr-un program finanţat de stat

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 10.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Mediului a început programul "Infrastructura pentru alimentare verde" prin care va finanţa construcţia a 840 de staţii de încărcare în 2016. Peste 4 ani, reţeaua naţională ar trebui să ajungă la 6.000 de staţii de încărcare.

Autorităţile române au dat startul oficial unui program de dezvoltare a reţelei de staţii de încărcare pentru maşini electrice, care reprezintă a treia componentă a programului Rabla şi are un buget de 70 de milioane de lei pentru acest an.

Obiectivul este ca până la sfârşitul anului să fie construite 840 de staţii de încărcare, dintre care jumătate vor avea o putere de încărcare de 22 kW în curent alternativ, iar jumătate vor avea o putere mai mare de 22 kW în curent continuu.

Urmareste Automarket
Programul prevede alocarea unor fonduri de 2.500 de euro pentru o staţie de încărcare standard şi de 35.000 de euro pentru o staţie de încărcare rapidă, sume care acoperă circa 80% din costurile totale la preţul actual al pieţei. Banii vor fi oferiţi companiilor private, primăriilor şi instituţiilor publice care vor depune cereri în acest sens în perioada 15 septembrie - 15 octombrie.

Staţiile de încărcare trebuie amplasate în parcări publice, parcări destinate sau care deservesc punctele de interes public (baze sportive, săli de spectacole, instituţii publice, centre comerciale, unităţi hoteliere, gări, aeroporturi, benzinării), parcări cu acces direct la autostrăzi, drumuri naţionale sau drumuri europene.

Ministerul Mediului intenţionează ca acest program să aibă loc anual cel puţin până în 2020, când România ar trebui să ajungă la circa 6.000 de staţii de încărcare.

Via Capital

Comentarii (5)

  • stirea asta e rasuflata si ca gluma de 1 aprilie. de 5-6 ani nu s-au facut mai mult de 10 statii si brusc, pana la sfarsitul anului, apar ca ciupercile dupa ploaie
    8 7
  • rotila
    o sa fim cei mai tari din lume cu mai multe statii pentru fiecare masina electrica
    10 0
  • hazard
    pariez pe ce vreti ca WC-urile din statiile de incarcare tot in fundul curtii o sa fie.
    2 1
  • Hahaha! O sa avem mai multe statii de incarcare decat avem masini electrice.
    3 1
  • Poate 2116...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru