România va avea un nou circuit din toamnă la Adâncata - asfaltarea a început săptămâna trecută

de Sebastian Toma
Luni, 28.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lucrările la circuitul Motorpark din Adâncata au atins faza asfaltărilor. Primul strat de asfalt a fost turnat săptămâna trecută, iar primele competiţii sunt programate să aibă loc pe acesta în toamna anului curent.

Esential 53 de kilometri despart Bucureştiul de Adâncata, cea mai apropiată localitate de circuitul Motor Park.
Circuitul Motor Park din Adâncata, cel mai lung de la noi din ţară, a ajuns în faza de asfaltare, anunţă echipa responsabilă de dezvoltarea sa. Vorbim despre un traseu de 4.1 kilometri, cu lăţimea de până la 14 metri pe zona de start şi 11 metri pe restul circuluitului. Încă de la început, circuitul Motor Park a fost gândit pentru a respecta standardele cerute de o cursă Superbike, cu toate că vor exista etape şi pentru automobilişti, promit constructorii săi. Primele etape competiţionale derulate la Adâncata sunt programate în toamna anului curent, fiind vorba despre o etapă a Campionatului Naţional de Autoslalom şi de ultima etapă a Dunlop Romanian Superbike.

Titi Aur va construi propriul său circuit pentru şcoala sa de pilotaj

Lucrările de construcţie aferente circuitului propriu-zis nu ar trebui să dureze mai mult de trei săptămâni, având în vedere faptul că acestea au derulat săptămâna trecută.

Până la amenajarea completă a complexului, organizatorii aşteaptă să obţină noi fonduri, ceea ce ar duce termenul de finalizare în apropierea finalului anului curent. Circuitul prevede spaţii de degajare mari, o zonă de media şi o linie dreaptă suficient de lungă pentru a putea permite organizarea unor curse de accelerare, derulate în prezent pe piste de aeroport sau secţiuni de drum închise temporar circulaţiei rutiere.

Renault Sport Experience: senzații tari pe circuit cu sportivele Renault

Aceasta este schiţa circuitului Motor Park.

Urmareste Automarket
Circuitul Motor Park se află la aproximativ 50 de kilometri distanţă de Bucureşti, pe direcţia Urziceni.
Printre părinţii proiectului Motor Park se numără Ionuţ Mistode, multiplu campion Dunlop Romanian Superbike. Acesta va inaugura şi o scoală moto la Adâncata, care va fi deschisă atât pentru avansaţi, cât şi pentru începători şi le va preda acestora lecţii de abordare corectă a virajelor şi de frânare.

2014: Circuit de curse lângă Braşov desenat de Tilke!

Via PeMotoare | Foto: Motor Park

Comentarii (8)

  • scamel
    abia astept sa iasa bmw m235!!
    8 30
  • in decor
    23 6
  • in srarsit un circuit, nu un nou circuit. Ne e ca si cum alea 2, 3 pentru karting sunt circuite adevarate.
    15 0
  • o veste buna
    8 0
  • Ce se mai stie de Mures Ring? Stiu ca lucrarile erau destul de avansate anul trecut, insa nu s-a mai auzit nimic despre acest proiect. Pe pagina lor de Facebook, ultima informare este din Aug-2013, iar ultimul articol care l-am gasit pe internet este din Mai-2014: http://www.zi-de-zi.ro/proiectul-transilvania-motor-ring-tras-pe-linie-moarta-de-italieni/
    4 1
  • @Raduvlase au fost niste "meciuri" tipic romanesti intre consiliul local si constructorul italian, tema? banii evident... probabil nu mai luau o mana de oameni o caruta de bani si s-au decis sa stopeze lucrarile si sa caute pe cineva mai fraier. Surpriza insa, acu 2 sapt cineva a fost acolo si oamenii lucrau de zor la asfaltare si padoc-urile cica sunt amenjate. Intrebati muncitorii despre ce e vorba si cum de lucreaza, platiti de cine, etc... ei au raspuns ca Italianul continua mai departe lucrarea asa cum a fost contractat, indiferent de ce zice consiliul, urmand ca la sfarsitul lucrarii sa dea partea contractoare in judecata si sa-si recupereze banii in instanta.
    Jos palaria in fata in Italianului, zic eu.
    8 1
  • sa dea domnul sa le avem pe ambele cat de curand. Si astea vor fi defapt PRIMELE 2 circuite... ca asa ca alea de karting avem si in Iasi amenajat in parcarea unui hypermarket...
    3 1
  • @Dumbrava sunt 2 circuite de Karting in tara din ce stiu eu, unul dintre ele fiind European. Unul e la Cluj si nu e prea bine intretinut, acum e o firma ce face karting de agrement pe el insa a fost mandria Karting-ului Romanesc cu ani buni in urma si se facea competitii nationale. Se poate merge si cu masina pe el si e destul de lung, insa trebuie o masina mica si foarte agila.

    Circuitul european e la Tirgu Secuiesc si (cel putin cand m-am dat eu) era un circuit frumos amenajat, cu semafoare, vibratoare pe viraje, tribune, boxe si un "parc mort". Se poate concura si cu masini pe el insa nu cred ca e accesibil oricui.

    La Arad stiu ca se organizeaza anual, cel putin, competitii pentru autoturisme pe ceva circuit improvizat mai mic.

    Pentru pasionatii de macadam avem si la Sibiu o "groapa" destul de interesanta pentru rallycross, autocross si a fost chiar etapa de superspeciala organizata acolo in campionatul de raliuri.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru