Românii cumpără tot mai multe mașini electrice și hibrizi: vânzările au crescut cu peste 80% în primele patru luni din 2018

de Petre Barac
Luni, 21.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de mașini electrice și hibrizi în România au crescut cu 83% în primele patru luni din acest an, în comparație cu aceeași perioadă de anul trecut. În total, în țara noastră au fost vândute peste 1.000 de astfel de vehicule noi de la începutul anului, potrivit unei statistici a Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autoturisme (APIA).

Apetitul românilor pentru mașinile “verzi” este în continuă creștere, fapt dovedit și de ultimele informații oficiale, cu toate că volumul vânzărilor nu este neapărat unul spectaculos.

În primele patru luni din 2018, vânzările de mașini electrice și hibrizi au crescut cu 83% față de aceeași perioadă de anul trecut. Statistica APIA arată că un total de 1.003 unități noi au fost cumpărate de români, față de cele 548 de exemplare de la începutul lui 2017.

Potrivit datelor oficiale, 238 au fost mașini 100% electrice (creștere de 417.4%) și 765 au reprezentat hibrizi (creștere de 52.4%).

Cele mai căutate modele 100% electrice au fost cele de la Volkswagen (96), urmate de Smart (47) și BMW (31). 

La capitolul hibrizi, Toyota are o dominație zdrobitoare în România, cu 663 de unități, urmată de Kia cu doar 20 de exemplare vândute în primele 4 luni din 2018.

Ca imagine de ansamblu, vânzările de mașini “verzi” au fost doar 2.3% din totalul vânzărilor de autoturisme în România, pe primele patru luni.

Însă, cota lor de piață a crescut de la 1.7% cât a fost anul trecut.

Via Agerpres

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Daca ar avea:
    1) salarii mai mari,
    2) o oferta mai diversificata
    3) prize electrice mai multe,
    romanii ar cumpara si ei mai multe masini hibride si electrice....
    Vezi cazurile: Germania, Norvegia, Olanda, Marea Britanie, Franta etc...unde lucrurile evolueaza in ritm din ce in ce mai rapid...
    22 4
  • Dacă ar avea salarii mai mari și-ar lua mai multe mașini NOI.... deși nici asta nu e sigur.
    Oferta electricelor ar trebui să devină întâi competitivă..... apoi diversă.
    Iar ca să ne comparăm cu Norvegia sau Olanda, tări cu apă caldă, noi, care facem ....vizite în fundul curții.....nu cred că are rost. La noi încă imbecilii de la conducere discriminează prin rabla benzinarele pe motiv de emisii de CO în timp ce subvenția e bine merci pentru diesel...
    14 4
  • Rudolf D.
    Deci tot VW pe primul loc la electrice!
    ha ha ha.

    La hibride se vede clar oferta super buna a firmei Toyota. Intradevar masinile lor hibride sunt foarte fain de condus si arata si ok, cu exceptia Prius, no, de gustibus...
    6 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru