Românii preferă SUV-urile BMW: două din trei modele BMW sunt din gama X

de Bogdan Mirică
Vineri, 25.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a înregistrat o nouă creştere a vânzărilor în 2012 în România. Cele mai cerute modele în ţara noastră au fost cele din gama X, doi din trei români optând pentru un X1, X3, X5 sau X6.

Deşi 2012 a fost un an caracterizat de instabilitate economică, în special în Europa, BMW a reuşit să îşi păstreze poziţia de lider incontestabil al segmentului premium la nivel mondial, depăşind 1.5 milioane de maşini vândute.

Deşi ponderea pieţei din România este aproape insignifiantă în raport cu rezultatele comerciale globale, trebuie notat că marca germană a înregistrat o evoluţie pozitivă şi pe piaţa autohtonă, deşi tendinţa acesteia a fost caracterizată de un declin dezastruos.

BMW se bucură, aşadar, de al treilea an consecutiv de creştere în ţara noastră, cu 2161 de unităţi livrate, echivalentul unei creşteri de 6.56 procente comparativ cu evoluţia din 2011, atunci când s-au vândut 2028 de maşini.

BMW X5, cel mai vândut model

Esential 2161 de maşini a vândut BMW în România în 2012.
1359 de maşini vândute în România în 2012 au fost din gama X: X1, X3, X5 sau X6.
387 de unităţi X5 au fost vândute în România, devenind astfel cel mai cerut model.
339 de unităţi Seria 5 au fost vândute în România în 2012, suficient pentru ca modelul german să devină liderul segmentului.
BMW X5 se află în continuare în topul preferinţelor românilor, cu 387 de unităţi vândute în 2012.
Rezultatul marchează însă o scădere uşoară faţă de 2011, când s-au vândut 434 de exemplare.

Cererea pentru X5 nu este întâmplătoare, în condiţiile în care publicul authton manifestă un apetit deosebit pentru modelele X de la BMW. Potrivit comunicatului oficial, doi din trei clienţi BMW optează pentru un model din gama X. Asta face ca în 2012 BMW să fi vândut în România 1359 de unităţi X1, X3, X5 şi X6. Această cotă reprezintă 62.88% din totalul vânzărilor BMW.

BMW Seria 5, liderul segmentului

Şi noua generaţie Seria 5 se bucură de o popularitate în creştere. Este liderul segmentului său în România, cu 339 de unităţi vândute în 2012.

Deşi în Europa de Vest se vând ca pâinea caldă, break-urile nu prea au succes în România. Cu toate acestea, se remarcă o tendinţă de creştere şi în ţara noastră, BMW reuşind să vândă vândă 59 de versiuni BMW Seria 5 Touring şi BMW Seria 3 Touring, cu mult mai multe decât cele doar 8 maşini de acest tip livrate în 2011.

Ce preferă clientul român de BMW?

Vă întrebaţi probabil ce cumpără clientul român de BMW? În primul rând alege culori ca negru, alb şi gri şi a devenit tot mai deschis la ideea tracţiunii integrale.

Trei din patru modele BMW sunt vândute cu tracţiune xDrive. Cum era de aşteptat, 90% dintre versiunile comercialziate în România sunt dieseluri. E bine de ştiut şi că românii încep să dea frâu liber pasiunii pentru modele de performanţă, 8 maşini M fiind livrate în România, dintre care 7 au fost M5.

Comentarii (13)

  • Claudiu
    Poate "doi din trei clienti romani au optat pentru un X", mi-e greu sa cred ca un milion si jumatate de romani si-au cumparat un X anul trecut...
    14 7
  • SUV-urile ofera siguranta.Si normal ca nenea isi ia un tanc pt protectia familiei.
    9 18
  • La cat de bine arata X5 si cat de eficient si performant este, mi se pare normal sa fie si cel mai vandut.
    20 17
  • daniel
    Din acele combi-uri unu-i la voi :))
    13 4
  • sunt masini tari, n-ai ce sa le zici de rau.
    11 8
  • Ma bucur ca romanii au prins gustul tractiunii integrale! Pe un cod portocaliu face toti banii!
    Viitorul X5 va fi dotat cu un diesel TwinPowerTurbo de peste 200CP asa ca dinozaurii de 3l vor disparea incet si sigur. Asta-i bine pentru mediu si mai ales pentru buzunar.
    11 11
  • "Gipul" rupe la Romani. Daca e si BMW, cu atat mai bine, mor vecinii de ciuda.
    17 9
  • @slVW_83
    Motoarele de 3 litri de la Bmw nu vor disparea asa usor din oferta, si acum exista motor de 2 litri bi-turbo si 218 cai( adica twin turbo, cele twin power turbo au o singura turbina cu 2 trepte de putere) ,dar nu inseamna c-au disparut motoarele de 3 litri, oricata putere ar avea un motor cu 4 cilindri si taxe scazute, nu se compara cu 6 cilindri de 3 litri din multe puncte de vedere, singurul dezavantaj ramane impozitul, in rest la consum nu e mare diferenta, mai ales in afara orasului.
    12 0
  • BaditzaEx
    mi se pare normal pt rromanika, care-i prostul sa-si ia un seria 3 sau 5 touring ?!
    E Gipan smechere ! si e si BeMWheu manca-ti-as
    8 5
  • xdrive
    Mai bine spus 9 din 10 clienti de bmw au fost tiganii "mancatiash" . Imediat dupa cumparare si-au pus covoarele persane pe jos ca sa nu murdareasca tapiteria de "lux" a acestui bolid care are imitatie de aluminiu pe bord (plastic colorat cu gri). E greu sa pui domne aluminiu....e greu!!. Dasta nu voi cumpara niciodata BMW.
    12 9
  • Asta demonstreaza cat de cocalari sunt rromanasii.

    BMW este o marca recunoscuta pentru modele sportive si sedanuri confortabile cu un pronuntat caracter sportiv.

    Modelele din gama X numai masini de teren nu sunt, daca le scoti de pe sosea pe off-road si-au rupt gatul
    6 4
  • Eu cred ca romanii si-ar cumpara fara probleme o limuzina in loc de SUV daca le-ar permite starea drumurilor sau disciplina la volan, in general. In conditiile de fata, dicteaza instinctul de supravietuire: isi ia omul ceva care sa-l protejeze in ambele cazuri.
    3 0
  • Rik ,domnule ,nu cred ca daca ai un x6 de vreo 50 de k o sa ti vina tie asa cheful intr o duminica dupa masa sa l scoti la cules de ciuperci prin padure ca sa ai ocazia sa l indrepti putin de copaci ca si asa e ,,urat,,vrei off road ,da 3 k pe un nissan sau un aro ca sunt cele mai tari si nu ti ramane decat sa l cauti pe mos martin
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru