Românii se declară fanii decontării directe la RCA: 73% vor alege această opțiune la următoarea poliță

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 21.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aproape trei sferturi dintre români sunt tentați să aleagă opțiunea decontării directe la următoarea polița RCA, prin care folosesc propria asigurare pentru a-și repara mașina în caz de accident.

Noua lege RCA care a intrat în vigoare în vara acestui an include pentru prima oară și obligativitatea ca firma de asigurări să ofere opțiunea decontării directe.

Prin sistemul de decontare directă, şoferul care a suferit dauna este despăgubit de compania la care a încheiat asigurarea, însă proprietarul mașinii are libertatea să aleagă dacă acceptă sau nu această opțiune pe polița RCA. De altfel, alegerea opțiunii de decontare directă implică și plata unui supliment de primă.

Chiar dacă polița RCA devine practic mai scumpă în acest caz, un sondaj de opinie realizat în cadrul unei campanii naționale de informare cu privire la piața asigurărilor a evidențiat că 95% dintre români consideră că decontarea directă este utilă. În plus, 33% dintre români susțin că vor alege opțiunea decontării directă la încheierea următoarei polițe RCA, în timp ce 40% dintre români spun că este "foarte probabil" să facă acest lucru. Prin urmare, 73% dintre românii care au participat la sondaj spun că vor alege decontarea directă.

În schimb, doar 26% dintre români spun că nu sunt interesați de decontarea directă.

Jumătate dintre cei care au luat această decizie o motivează prin costul suplimentar care se adaugă la polița RCA, în timp ce 34% dintre ei sunt nemulțumiți că decontarea directă nu se poate aplica în orice situație.

La sondajul de opinie desfășurat pe internet au participat peste 2.000 de persoane pe o platformă online dezvoltată în cadrul campaniei "Totul despre Decontarea Directă", care a fost inițiată de Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor și de o parte dintre companiile de asigurări care oferă RCA.

Via 1Asig

Comentarii (1)

  • Mda, sigur la nivel teoretic toata lumea de buna credinta ar alege decontarea directa. Stai sa vezi cand iti scrie negru pe alb cat e prima aia cum renunta lumea la ea.
    Eu de cand fac asigurare RCA evit asiguratorii cu reputatie in evitarea platii despagubirilor (adica nu fac cea mai ieftina polita) si cu toate astea cand am vazut cat e prima de decontare directa mi-a trecut instant.
    Sistemul este foarte bun dar ca de obicei implementarea ne omoara.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru