Românul care conduce revoluția inteligenței artificiale de la Nissan: tehnologie prin care mașina reacționează la comenzile trimise de creierul șoferului

de Petre Barac
Luni, 08.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan susține că va prezenta o nouă tehnologie, bazată pe inteligența artificială, prin care mașina va reacționa la stimulii trimiși de creierul șoferului.

Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas va fi gazda unei tehnologii revoluționare, japonezii de la Nissan spunând că ei sunt primii care să dezvolte un asemenea sistem pentru industria auto.

Este vorba despre tehnologia Brain-to-Vehicle (B2V) care promite să îmbunătățească timpii de reacție ai șoferilor pentru un condus mai sigur și mai plăcut.

Cum funcționează? Șoferul poartă un dispozitiv ce monitorizează activitatea cerebrală, rezultatele fiind analizate de sisteme autonome. Apoi, aceste sisteme pot să ia decizii foarte rapid pe baza gândurilor transmise de șofer, cum ar fi virarea la stânga sau dreapta și încetinirea sau oprirea mașinii.

Omul care conduce echipa de dezvoltare a acestei tehnologii este românul Lucian Gheorghe, cercetător în cadrul Nissan Research Center. El va fi responsabil de prezentarea tehnologiei și oferirea detaliilor în cadrul evenimentului de lansare din Las Vegas.

“Posibilele aplicații ale acestei tehnologii sunt incredibile.

Cercetarea noastră poate să devină un catalizator pentru inovația pe care Nissan vrea să o introducă în mașinile sale în următorii ani”, a declarat Lucian Gheorghe.

Tehnologia B2V este rezultatul programului Nissan Intelligent Mobility, viziunea companiei despre cum trebuie să fie integrate viitoarele mașini în societate.

Potrivit celor de la Nissan, B2V permite o reacție cu până la 0.5 secunde mai bună decât timpul pentru diferite manevre ale unui șofer.

Via Just Auto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru