Rompetrol deschide prima benzinărie cu stație de încărcare pentru mașini electrice. Rețeaua va avea 8 stații în 2017

de Daniel Popescu
Vineri, 26.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rompetrol a inaugurat pe Șoseaua Chitila din București prima benzinărie care include stație de încărcare rapidă pentru mașini electrice. Până la sfârșitul anului vor mai apărea 7 astfel de puncte de încărcare.

Compania petrolieră Rompetrol a anunțat vineri inaugurarea primei benzinării echipată cu stații pentru încărcarea mașinilor electrice.

Benzinăria este situată pe Șoseaua Chitila nr. 128A din București și include două puncte de încărcare rapidă de 22 kW, care permit încărcarea unui acumulator până la 80% din capacitate în numai 20 de minute. Serviciul de încărcare este oferit gratuit tuturor clienților care au mașini electrice sau plug-in hybrid.

Noua benzinărie este doar prima dintr-o rețea mai vastă pregătită de cei de la Rompetrol. Compania anunță că, până la sfârșitul acestui an, va avea o rețea formată din 8 benzinării la care clienții vor putea încărca gratuit mașini electrice.

Interesant este că celelalte stații ale rețelei vor beneficia de încărcare rapidă de 50 kW, iar câteva dintre amplasamente au fost deja stabilite: strada Valea Oltului din București, Centura București, Baia Mare, Câmpulung Moldovenesc și Timișoara.

Rompetrol devine astfel al doilea furnizor de carburanți din România care oferă posibilitatea încărcării mașinilor electrice.

Rivalii de la OMV Petrom au inaugurat în luna ianuarie în parteneriat cu Electrica o stație de încărcare pentru mașini electrice în cadrul benzinăriei situate pe Bulevardul Aerogării din Bucureşti.

Stația respectivă are o capacitate maximă de alimentare de 50 kW, însă încărcarea este contra-cost: clienţii trebuie să plătească 1 leu/kWh, astfel că preţul unui plin de energie ajunge la câteva zeci de lei. Proiectul respectiv prevede echiparea cu staţii de încărcare rapidă pentru maşini electrice a altor 4 benzinării OMV din Bucureşti, dar şi la sediile centrale ale OMV Petrom şi Electrica.

Via Rompetrol

Comentarii (5)

  • Pentru Automarket diferenta dintre KW si KWh este un mister.

    putere = KW
    capacitate (sau cantitate) = KWh

    priza - are putere: deci KW
    baterie - are capacitate are si putere (dar nu prea intereseaza pe nimeni puterea): deci KWh

    Ex: Priza are o putere de 50 KW.
    Tesla Model S are o baterie de 100 KWh si poate livra maxim 500 KW.
    10 0
  • @Seth - sa vezi ce te intereseaza puterea bateriei daca vrei sa o abuzezi peste puterea nominala :)
    1 3
  • de la Lukoil nici o veste? eu am auzit ca astia trag "teava" direct din Cernobal. Pentru ca e ceva mai aproape. Iar gandurile lor ascunse e sa ne otraveasca cu curent nuclear

    pe cuvantu' meu :);)
    5 5
  • someone
    ar fi frumos daca si guvernul ar impulsiona aceste porniri spre electrificare, " obligand" petrolistii sa instaleze in fiecare benzinarie cel putin 5 statii de incarcare pt electrice
    7 1
  • pt biciclete nicio incarcare rapida? asta e viitorul: bicicleta/scuter electric incarcat in cateva minute in orice cartier.

    si camere de supraveghere in parcarile de biciclete.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru