Rovana Plumb: "Voucherul Rabla va fi transmisibil, bugetul programului va fi apropiat de cel din 2012"

de Sebastian Toma
Marti, 09.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rovana Plumb a anunţat astăzi că voucherul de 1.500 euro oferit în cadrul ediţiei 2013 programului naţional de casare, care nu va mai fi denumit "Programul Rabla", informează Agerpres.

Esential 1500 de euro este valoarea unui tichet de casare care va fi acordat în cadrul programului naţional de înnoire a parcului auto, ediţia 2013.
Rovana Plumb, Ministrul Mediului, a făcut o nouă declaraţie privind ediţia 2013 a programului naţional de înnoire a parcului auto. În cadrul declaraţiei de astăzi, care a avut loc în cadrul conferinţei de deschidere a Romenvirotec 2013, Rovana Plumb a anunţat că voucherul "Rabla", de 1.500 euro, va fi transmisibil, anunţă Agerpres. Mai mult decât atât, reprezentanţii ministerului sunt deschişi la soluţii din partea oricui, anunţând o sesiune de consultare publică, care va începe odată cu publicarea condiţiilor de participare la Programul Rabla 2013 pe portalul Ministerului Mediului, la data de 15 aprilie.

O declaraţie precedentă a doamnei ministru anunţa debutul programului de casare la jumătatea lunii aprilie, noua comunicare amânând lansarea acestui program cu cel puţin o săptămână.

Acum ştim valoarea finală a tichetului de casare, respectiv de 1.500 euro sau 6.500 lei. În comparaţie cu ediţia din 2012 a programului de casare, bugetul va fi "aproximativ egal", ceea ce înseamnă că vorbim de un buget de aproape 171 milioane de lei noi. Tichetul va fi transmisibil, aşa că românii mai puţin înstăriţi, care vor să caseze un automobil vechi, dar nu îşi permit o maşină nouă, vor putea să vândă respectivul tichet după casarea maşinii. Un singur tichet va putea fi folosit pentru achiziţia unui automobil nou, spune Rovana Plumb.

Bugetul Administraţiei Fondului de Mediu, organizaţia care emite tichetele de casare, va fi dictat strict de numărul de români care plătesc timbrul de mediu. Mai mult decât atât, această organizaţie a avut de plătit sume însemnate în urma unor procese cu cetăţenii care şi-au recuperat taxa de poluare. Din acest motiv, Rovana Plumb a anunţat că numărul exact al voucherelor acordat de ediţia 2013 a programului naţional de înnoire a parcului auto este încă în discuţie în cadrul Ministerului Mediului.

Via Agerpres

Comentarii (5)

  • transmisibilitatea e OK

    inseamna ca am o masina de frecat pana la cea noua

    pare-se ca astora nu le bate chiar foarte tare vantu'n teasta
    5 5
  • BaditzaEx
    ce masina conduce vaca ???

    uitati-va la moaca ei, ce sictirit priveste ???, inainte de alegeri erau mielusei si cu privirea docila, li se rupeau inima de tine, incercand a-ti explica si a lupta pt tine ( cetateanul ),

    acum uite ce sictir au in dansii, cum ii intreaba un jurnalist ceva, parca raspund in sila , de parca nu asta ar fi treaba lor , sa aduca LA CUNOSTINTA publicului larg si sa informeze...
    proasta natie !!!! mai suntem, astia pana nu sunt luati ca-n tarile din lumea a-3-a cu pietre, bombe la masina nu se trezesc !!!, le-a pierit orice urma de constiinta si respect ,pentru natia pe care ar trebui sa o reprezinte si sa o apere si sa lupte pt bunastarea acesteia ( caci pt asta stau pe salarii & beneficii si Boieri si pt asta au depus un Juramant )
    15 3
  • BaditzaEx
    voucher-ul asta e o gluma, valoare este egala cu tva-ul returnat la un Logan
    11 3
  • doamna Rovana, capul dvs contine plumb? cui va vinde cel care caseaza si locuieste in cucuietii din deal, unde nici electricitate nu e? trebuie intrebat omul, vrei tichetul sau banii? sa existe posibilitatea valorificarii la o institutie a statului
    11 4
  • saracului daca ii dai un pumn de grau iti cere si sacu' din pod
    6 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru