Rovinieta va costa intre 3 si 28 de euro

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 20.12.2007
Rovinieta se va plati din 2008 in functie de data de valabilitate, iar pentru autoturisme va costa maxim 28 euro.

Esential

3 euro va costa rovinieta pentru o saptamana.
28 euro va costa rovinieta pentru tot anul.

Taxa de drum va fi platita, de la 1 ianuarie 2008, in functie de perioada de valabilitate, si nu dupa clasa de emisii poluante, astfel ca posesorii de autoturisme vor achita 3 euro pentru rovinieta de sapte zile, 7 euro pentru 30 de zile si 28 de euro pentru intregul an, anunta Mediafax.

In acest an, taxa de drum pentru o saptamana a fost de 3 euro pentru autoturismele non-Euro, 2,4 euro pentru modelele care respecta normele Euro I si 1,8 euro pentru Euro II. in cazul unui an intreg taxa a fost de 24 de euro pentru non-Euro, 21 de euro pentru Euro I si 16,8 euro pentru Euro II.

Totodata, a fost eliminata rovinieta valabila timp de sase luni, al carei pret varia intre 9 si 15 euro. Rovinietele pentru vehiculele de transport marfa cu masa de pana la 3,5 tone vor costa 6 euro pentru o valabilitate de o saptamana, 16 euro pentru o luna si 96 de euro pentru un an, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Posesorii microbuze si de autovehicule de transport marfa cu masa cuprinsa intre 3,5 tone si 7,5 tone vor plati patru euro pentru rovinieta de o zi, 20 de euro pentru rovinieta cu valabilitate de o saptamana, 52 de euro pentru o luna si 320 de euro pentru un an.

Rovinieta se plateste in lei, la cursul de schimb al zilei comunicat de Banca Nationala, valabil pentru ultima zi din luna anterioara datei achitarii.

Taguri: rovinieta

Comentarii (3)

  • Cine mai este prost sa plateasca, cand vom avea drumuri voi plati si rovinieta.
    0 0
  • florin_cars
    Gunoaiele de parlamentari...
    taxa de inmatriculare(pt mediu), rovinieta(pt mediu), accize combustibili(pt mediu), Nu li se pare ca sunt cam multe taxe de mediu?
    0 0
  • bani
    Bai desteptule .POSTASU la un momendat o sa umble numai cu plicurile tale in geanta,nu ti se pare cam aberanta ideia.Daca ai publica un nr de casuta postala nu ar fi mai practic .Eu daca a-si fi vecinu tau sigur mar interesa ce e cu maldaru ala de scrisori in posta ta ,a sau tu stai pasnic la use ,sau umbli dupa postas ca pensionarii sa-si ia pensia ,ingust mai esti la minte tata
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru