RUF dă naştere primului Porsche Panamera cu ampatament mărit

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 16.01.2012
Până când Porsche va lansa o variantă cu ampatament mărit a lui Panamera, tunerii de la RUF au dat naştere unui asemenea derivat, mai lung cu 40 de cm decât versiunea standard.

Esential

5.37 metri măsoara varianta cu ampatament mărit a modelului Porsche Panamera.
420 de cai putere oferă modelul Porsche Panamera cu ampatament mărit creat de RUF.

Casa de tuning Ruf, specializată în modificarea modelelor Porsche, a intuit apetitul pieţei din China pentru modele de lux cu ampatament marit. Aşa a luat naştere un derivat ceva mai practic al actualului Panamera, orientat strict către clienţii Porsche din Ţara Marelui Zid.

RUF s-a gândit că o variantă cu ampatament mărit a celebrului GT din Stuttgart ar putea aduce un profit substanţial. Spre deosebire de varianta standard, modelul cu ampatament mărit este mai lung cu 40 de centimetri, ceea ce înseamnă că Panamera măsoară în total 5.37 metri.

Pentru a suporta creşterea în dimensiuni, platforma a fost modificată la nivelul montanţilor B şi la nivelul portierelor posterioare, permiţând astfel obţinerea unui ampatament total de 3.32 metri, cu 40 de centimetri mai lung decât cel iniţial.

Creşterea în lungime a coincis şi cu o creştere în greutate, Panamera cântărind cu 90 de kilograme în plus după ceastă "operaţie". Cele 1960 de kilograme trecute în dreptul masei totale sunt puse în mişcare de motorul V8 de 4.8 litri, modificat de RUF pentru a oferi 20 de cai putere şi 10 Nm în plus.

Performanţele unităţii cu opt cilindri ajung astfel să însumeze 420 de cai şi 510 Nm.

Varianta propusă de RUF anticipează varianta cu ampatament mărit pe care Porsche o va lansa în lunile următoare. Spre deosebire de creaţia tunerilor germani, modelul de serie va fi mai lung cu 15 centimetri decât cel actual şi va măsura 3.07 metri la nivelul ampatamentului.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • Arata ca reaqu'. Mai bine un 911 cu doua banchete.
    5 8
  • porsche
    panamera
    dislike ...si-au batut joc de masina.
    epic fail
    10 3
  • ...
    Sa ghicesc, facut din doua Panamera de la daune? :))
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru