Rusia, a treia piata auto mondiala in 2012

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 22.01.2009
Potrivit unor estimari recente piata auto din Rusia va deveni a treia ca marime in 2012, dupa Statele Unite si China.

Piata auto mondiala a avut mult de suferit de pe urma crizei economice mondiale, dar cu toate acestea Rusia se pare ca este locul unde ranile se vor "cicatriza" cel mai repede. Potrivit unui studiu publicat de Ford & Sullivan, Rusia ar putea deveni in 2012 a treia piata auto mondiala, dupa Statele Unite si China.

Predictia realizata de britanici se bazeaza pe masurile pe care rusii intentioneaza sa le impuna pe piata auto locala. Guvernul va percepe o taxa mai mare la importuri si va limita vehiculele second-hand care patrund pe piata rusa. Noua lege a importurilor, inspirata de cea din Bolivia, impune ca nici o masina mai veche de cinci ani sa nu mai poata fi introdusa in Rusia. Termenul a fost astfel redus de la 7 la 5 ani.

Guvernul verifica de asemenea procedurile de imprumut ale bancilor, motivat fiind de ineficienta pe care au avut-o infuziile de bani in economie. Frost & Sullivan isi bazeaza predictia si pe tendinta petrolului, care ar urma sa ajunga la valori astronomice imediat ce economia isi revine.

Acest fenomen se traduce in mai multi bani pentru marii afaceristi cu petrol, din Rusia.

via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru