Rusia interzice dreptul de a conduce pentru homosexuali, transsexuali, travestiți și cleptomani

de Bogdan Mirică
Vineri, 09.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O lege recent intrată în vigoare în Rusia interzice dreptul de a conduce persoanelor care suferă de tulburări ale identității și preferințelor sexuale .

Măsură fără precedent în Rusia, unde drepturile omului sunt încălcate fundamental de o lege abia intrată în vigoare. O lege care încearcă să reducă numărul accidentelor pe care le vedem de multe ori surprinse pe camerele video ale mașinilor rusești. Totuși, noua reglementare este pe cât de bine intenționată, pe atât de absurdă.

Potrivit legii votate în data de 29 decembrie și publicată în 4 ianuarie, toate persoanele cu probleme de natură sexuală, precum și alte câteva categorii de persoane cu probleme patologice, nu vor mai avea dreptul de a conduce.

Mai exact, nu vor mai avea dreptul de a se afla la volan pe șoselele Rusiei toți aceia care suferă de tulburări ale identității sexuale și de tulburări legate de preferințele sexuale. În aceste categorii intră homosexualii, transsexualii, travestiții, sado-masochiștii, cei care suferă de fetiș, voyerism, exhibiționism și pedofilie. Mai mult, legea îi include și pe cleptomani și cei care sunt dependenți de jocurile de noroc.

Avem prea multe decese pe șosele și cred că o serie de teste medicale mai stricte sunt cât se poate de justificate.

Alexander Kotov
președinte Sindicatul Șoferilor Profesioniști
Potrivit BBC, Rusia va înăspri controalele medicale pentru obținerea permisului de conducere pentru a depista persoanele care suferă de aceste tulburări.
Măsura guvernului de la Moscova a fost criticată de Asociația Avocaților Ruși pentru Apărarea Drepturilor Omului, dar a fost salutată de Sindicatul Șoferilor Profesioniști.

Reacțiile internaționale nu au întârziat să apară, mai ales din partea Organizației pentru Apărarea Drepturilor Omului: „Interzicerea dreptului de a conduce bazată pe identitatea sexuală a oamenilor sau pe forma lor de expresie este ridicolă și reprezintă un nou exemplu al regimului discriminator de la Moscova. Pe lângă negarea unor libertăți esențiale, această măsură ar putea duce la ascunderea unor probleme mentale, doar pentru a nu primi un diagnostic nefavorabil. Se lasă loc unor hărțuiri severe și a unei persecuții totale pentru oamenii vizați de noua lege. Cerem Statele Unite să condamne imediat această lege și să forțeze abrogarea acestei legi decătre guvernul rus”.

Comentarii (28)

  • arogantul
    era mai bine daca interziceau alcoolicilor
    48 4
  • Cea mai mare idiotenie pe anu asta.
    37 20
  • Interesant, dar cum vor stabili la eventuale teste care sufera de fetis, voyerism, de jocuri de noroc? Ii intreaba pur si simplu si trebuie sa fie sinceri? Teste medicale mai aspre reprezinta altceva, dar pentru toata lumea, nu doar pentru anumite categorii, asta e o discrimanare de toata jena, un jucator de jocuri de noroc este pericol public la volan? Rusia se intoarce mult in trecut daca se adopta asa ceva, nu ca erau ei prea transparenti si ca se respectau multe drepturi, dar asta e prea de tot,
    35 7
  • @mowgli, ma sperii :)
    13 13
  • @arogantul

    nu poti interzice alcoolicilor: soselele ar ramane pustii, gazprom, lukoil ar falimenta, oligarhii nu ar mai avea niciun mujic cu Lada pe care sa-l ia la bataie, iar noi....noi nu am mai vedea filmulete pe YouTube.
    42 5
  • pe vremea lu' ceasca n-aveai voie sa cumperi o masina de la un proprietar tigan.
    Ma abtin sa comentez legea din Rusia pentru ca trebuie sa fiu politically correct. Din partea mea puteau sa-i lase la volan dar eu nu le-as da voie sa se casatoreasca, sa infieze copii, sau sa-si manifeste gesturi de "tandrete" in public.
    26 16
  • Suleyman Cunoscatoru
    @arogantul: ai dreptate !
    @mowgli: si pe mine ma cam sperii... ba baiatule baga-ti mintile in cap !!! :))
    @dan_grc: rusii sunt mai sinceri ca un copil de la gradinita dupa ce beau vodka !
    @Andi: si pe mine ma sperie... :))
    @vianu: exact asta am vrut sa zic si eu: EU LA CE MA MAI UIT PE YOUTUBE ? :(
    @zarnesteanu: BINE FAC RUSII ! Acesti oameni n-au ce cauta in societate, trebuie transportati intr-o locatie retrasa (mlastina), daca au probleme sa se trateze.
    18 15
  • LauCalin
    Ce vi se pare ciudat? Nici comunistii nu ii suportau.
    Da, stiu, e aiurea si sunt de acord cu voi. Dar cum aschia nu sare departe de trunchi... in Rusia nu mai exista comunism decat pe hartie si este relativ si atunci :)
    14 0
  • "-Auzi, Domnu, va place sa va dati la fund ?
    -Da..din cand in cand...
    -Atuunci, de astazi sunteti pieton, caci riscati sa sa intre in fund teava de esapament, veti avea orgasm, veti inchide ochii ca femeile si veti face accident !"

    Sa se bage si la noi, dar pentru melteni, marlani, cocalari, 4 clase...as mai continua...dar deja reducem "soferii" la juma...
    19 4
  • Prince Petre Vontherbourg
    foarte bine le face rusii la homosexuali, transsexuali, travestiți și cleptomani stiind bine ca nu avea voie de-a conduce fiind doamne fereste sa faca vre un accident pe sosea si sa nu fie atenti la volan ar fii groasnic!
    5 17
  • inexorabil
    Nimic mai normal! Ortodoxia a rămas singurul punct de rezistenţă contra ultrademonizării premeditate a lumii…Eu, unul, n-aş extermina “minorităţile sexuale”, dar le-aş interzice toate libertăţile şi drepturile posibile, d.p.d.v. politic, juridic şi social. Evident, fiecare este liber (şi de la Dumnezeu, şi de la societate) să dispună absolut cum vrea de corpul şi de sufletul lui, dar trebuie respectate nişte limite moral-creştine, altfel vom ajunge nişte depravaţi! Trei categorii tipologice infame nu pot suferi sub nicio formă: ateii, sectarii şi deviaţii, în special homosexualii (erotomanii nu sunt deviaţi!---poate un pic prea înfierbântaţi, dar, câtă vreme obiectul patimii lor se referă la sexul opus şi nu presupune sadism, sunt în regulă).

    Cine ar putea susţine enormitatea că “familia” homosexuală este celula de bază a societăţii? În mod surprinzător pentru fanaticii pseudo-justificării “perfecte” zise “drepturile omului”, îi asigur: “minoritarii” nu sunt oameni!!! Sunt umanoizi, dar nu pot calificaţi drept oameni. Mi se par a fi doar nişte posedaţi (ce-i drept, “inofensivi”, dar, una peste alta, posedaţi!). Deci, ce drepturi să-i asiguri anti-omului, non-omului sau sub-omului? Axiomatic, toţi suntem păcătoşi, dar numai păcătoşii-oameni sunt rânduiţi la mântuire şi încă nu va fi floare la ureche, ci teribil de greu în vremurile (pre)antihristice…

    Capul sus, Putin! În cap.7 din Cartea lui Daniel, scrie că, la sfârşitul lumii, trei state puternice nu vor fi pe placul lui Antihrist, care le va elimina din Sistemul lui politico-religios. M-aş bucura ca Rusia să fie una dintre ele! De fapt, sunt sigur că aşa va fi…Mă impresionează câte năpaste a îndurat stoicul popor rus: ţarism, bolşevism, globalizare. Îmi doresc ca riposta cea mai vehementă împotriva Fiarei antihristice să se manifeste pe lanţul pravoslavnic, care nu întâmplător pulsează a viaţă veşnică…

    Acum să curgă în capul meu “calificativele” cerberilor de serviciu ai Noii Ordini Mondiale: “paranoic”, “schizofrenic”, “retrograd”, “extremist”, “anarhist”, "neonazist", “habotnic”, "inflexibil", “inadaptabil”, "intolerant", “homofob”, “antidemocratic”, “antioccidental”, “incorect politic” etc. Dar de ce să aştept să mă eticheteze “experţii” cu patalama la mână, când primii care ar sări ca arşi ar putea fi localizaţi “acilişea”, în coastele mele, adicătelea pe AM…Fără să mă supăr câtuşi de puţin, le dau deja aviz să mă încondeieze, aşa cum ştiu ei, adică absolut temeinic :D
    20 20
  • @inexorabil

    Nu sustine nimeni o " familie " de homosexuali sau sa infieze copii, asa cum se intampla in unele tari, nici eu nu sunt de acord cu asta, e o tampenie, aici era vorba de condus, stii in ce proportie accidentele mortale din Rusia se datoreaza alcoolului? Aproximativ 45%, chiar am cautat, majoritatea surselor dau peste 40%, am facut o medie, ceea ce inseamna foarte mult, plus ca nu reiese din nici o statistica ca mare parte dintre accidente se datoreaza acestor categorii, deci cred ca utilitatea acestor restrictii va fi aproape zero.

    In privinta ortodoxiei, nu stiu cum a fost la inceputurile ei sau cum este in Rusia, dar stiu cum este in Romania, stiu cum este biserica ortodoxa, cu litere mici, este o enorma institutie inutila, care nu mai are de mult legatura cu cele sfinte, este o continua bataie de joc la adresa fraierilor care platesc taxe, 90% dintre preoti n-au nici o treaba cu aceasta chemare, pt ca asta trebuie sa fie, dar nu e, sunt japcari, mai marii bisericii promoveaza opulenta imbracati in aur si se plimba cu limuzine de lux, nu se implica absolut deloc in problemele societatii, cu toate ca primesc o gramada de bani si sunt scutiti de orice taxa si impozit, sunt slugile politicienilor, dar doar cu cei aflati la putere, fac campanie electorala, etc, etc...in schimb am devenim tara cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor din Europa, dar cu cele mai putine scoli, cu si mai putine spitale, daca asta inseamna ortodoxia la noi, multumesc NU, spre comparatie catolicii se implica pozitiv mult mai mult, cu toate si acolo colcaie de coruptie si interese, dar macar reusesc sa mai salveze din aparente.

    Asadar sper ca nu aceasta ortodoxie a ramas ultimul punct de rezistenta, pentru ca una este ceea ce-ar trebuie sa fie si alta e in realitate, iar ceea ce exista e o mizerie.
    23 7
  • inexorabil
    Asta crezi despre Biserică, Dane? Ei bine, n-am încotro: te rog să citeşti postările mele nr. 179, 180 şi 187 din cadrul articolului “Sarmaua sufletului sau Cine te mănâncă până la Dumnezeu” de pe www.gandul.info/autor/cristian-tudor-popescu
    11 13
  • "cei vinovaţi vor fi sancţionaţi cu asprime, neîntârziat şi pilduitor, de către Unicul Judecător autorizat s-o facă! "

    Ei bine, pe aceste principii poporul asta s-a lasat calcat in picioare de toti, adica " lasa ca vor fi pedepsiti in viata de apoi"...nu ma multumeste acest raspuns, mai ales ca daca oamenii bisericii chiar ar crede in viata de apoi cu siguranta s-ar comporta diferit, dar n-o fac. Nu are rost sa ne lungim pe AM cu astfel de discutii, dar avem pareri diferite si despre religie in general, nu doar despre biserica, nu poti sa gasesti raspuns la orice cu citate din biblie, dar iti spun doar atat: daca era doar dupa religie, oamenii se inchinau si acum la soare, la fulgere, la ploi, la orice fenomen care nu putea fi explicat, iar cei care explicau aceste lucruri erau aruncati in temnite si condamnati la moarte. Nu te-ai intrebat niciodata de ce in tarile unde exista cel mai mare fanatism religios este si cea mai mare saracie si slaba dezvoltare? Cred ca da, dar depinde care este raspunsul tau.
    15 7
  • inexorabil
    Dane, racilele păgânismului nu sunt totuna cu cele ale credincioşilor ortodocşi! Iar când zic păgânism, mă refer şi la catolicism plus (neo)protestantism.

    Fă abstracţie de degenerarea, fariseismul şi rapacitatea clerului! TU, ca individ de sine stătător, crezi în viaţa veşnică? Să ştii că, la Judecata de Apoi, nimeni nu-şi va putea justifica propria necredinţă sau propriile păcate prin aruncarea pisicii în curtea slujitorilor nedemni ai Ortodoxiei: “Dar, Doamne, oamenii bisericii…”

    Contează doar ce vrei tu, pentru tine însuţi! “Unde este comoara ta, acolo va fi şi inima ta” (Matei 6:21). Dar ce vrei, până la urmă? “Pace, dezvoltare, tehnologie, prosperitate şi confort” sau asumarea crucii personale, care duce negreşit la Împărăţia Cerurilor? Nu putem sluji la doi stăpâni – trebuie să alegem, până nu va fi prea târziu! Şi Doamne fereşte să confundăm între ele cele două paradigme, care sunt antagoniste, prin definiţie!

    Reţine că “destinul lumii este veacul, iar destinul Bisericii este veşnicia”. Dacă mai ai răbdare, citeşte şi “Corabia Ortodoxiei – Salvarea omenirii de pericolul ‘noii ere a Duhului Sfant’ “ (de pe site-ul apologeticum.ro), care cred că te va lămuri pe deplin în ce vremuri trăim…Să fii iubit! Şi…Doamne, apără-ne!
    8 16
  • multa gargara....putem reveni la alcoolicii nostrii?

    uite pe mine ma framanta o intrebare: legea vorbeste ceva si de nimfomane? Nu de alta da' vreau sa fac o excursie in tara prietena, Rusia, cu rucsacul in spate si vreau sa fiu sigur.

    multumesc
    21 2
  • inexorabil
    Da, destul cu “religiozităţile”, deci haideţi să ne întoarcem la…patimile, meschinăriile şi frivolităţile noastre cele de toate zilele.

    Aveţi un afrodisiac? Nu de alta, da' vreau să conduc pe străzile din Rusia în plin aflux de turişti compatrioţi.
    8 12
  • robert
    @inexorabil

    Daca pana acum te-am luat drept nebun pentru comentariile lungi pe care le faceai,mi-ai demonstrat ca nu e asa.ti-as cere scuze,fiindca te-am judecat gresit.ma bucur ca mai exista oameni carora nu le este rusine sa mai vorbeasca despre Dumnezeu.nu consider ca te-ai indepartat de la subicect,ci cred ca ai punctat esenta in fiecare comentariu.
    12 11
  • Si daca esti homosexual, care-i problema ? chiar nu va intleg cat de inapoiati mintal puteti fi ma! Este absolut incredibil!
    Pai ce ma, daca imi plac barbatii inseamna ca nu stiu sa conduc sau care pana mea e logica in toata treaba asta ? Voi si ganditi ?

    Adica daca mie-mi place sa ma imbrac in latex si sa-mi toarne nevasta ceara fierbinte pe... piept, nu pot fi un sofer competent si responsabil in acelasi timp ?

    Fiecare trebuie sa fie liber sa-si exploreze si manifeste sexualitate. Este ceva intim care nu priveste pe absolut nimeni, la fel ca si religia.
    Si ca veni vorba de religie, voi astia "marii crestini ai lumii", sper ca nu v-ati masturbat vreodata ca va ia mama dracu'! si mai si orbiti!
    Sunteti de-o ipocrizie de nedescris.

    PS in foarte multe companii din lume daca esti homofob sau chiar daca critici pe cineva sau il iei la misto ca-i homosexual, esti data afara instant. Asta-i diferenta intre o tara medievala ca Romania si restul lumii occidentale.

    Ca nu-ti plac homosexualii asta-i foarte bine, insa n-ai nici un drept asupra lor, nu esti cu nimic mai presus sau indreptatit in viata asta.

    @Inexorabil sincer ma gandesc la Germania nazista cand te aud.
    Auzi ca nu-s oameni... te intreb: esti sanatos la cap ? Cu ce esti tu mai homo sapiens decat ei ? Cu ce esti tu mai sfant decat ei ?
    Nici Papa nu mai condamna homosexualitatea cu atata vehementa, dar iti permiti tu s-o faci, tu, purtatorul de banner al crestinitatii.
    Tot religia iti dadea foc in piata publica pentru idei stupide precum "Pamantul se invarte in jurul Soarelul" , deci permite-mi sa nu dau doi bani pe ce spune religia.
    Insa dau doi bani pe ce spune stiinta, si anume: majoritatea se nasc homosexuali, nu este o alegere constienta de multe ori. Hai s-o numim o boala.
    20 10
  • Pfff... mi-as smulge parul, dar nu pot... am chelie... :) In ce an ziceai ca suntem?...
    10 3
  • inexorabil
    Mowgli, mă declar surprins şi, totodată, mâhnit din cauza punctului tău de vedere…N-ar fi drept să nu recunosc. Ce-ar mai fi de comentat dacă tu confunzi cu seninătate dreapta credinţă (Ortodoxia) cu catolicismul (abaterea de la Ortodoxie). Aceasta este o tactică foarte perversă a încornoratului, anume de a “nivela” confesiunile în mintea oamenilor şi de a le amalgama sub titulatura generică şi “persuasivă” de religii, adică tocmai cu acest “magnum argumentum” îşi va face Antihrist intrarea pe scena lumii: “Vedeţi, băi, ce rău incomensurabil au făcut omenirii de-alungul istoriei şi tot mai fac religiile?! Haideţi să constituim una singură, universal valabilă, anume religia mea personală, deci vă poftesc urgent pe toţi la închinăciune în faţa mea, zi şi noapte, altfel vă iau glanda!”. Pentru un efect şi mai devastator d.p.d.v. spiritual, deja înaintemergătorii lui apelează la singularul termenului, religia…Inchiziţia a ucis în numele religiei, teroriştii de azi la fel, dar haideţi să ridicăm capacul cazanului şi să aruncăm Ortodoxia în acelaşi borş!?!

    Cât despre “ipocrizie”, nu mi-e jenă să spun că m-am culcat cu nevastă-mea şi în zona publică, mai precis pe o plajă pustie, în plină zi, dar tot ne-au zărit doi-trei inşi, ceea ce n-ar fi tocmai etic, dar, în orice caz, mai etic decât doi homosexuali în climatul discret al dormitorului! Iar dacă tu însuţi califici homosexualitatea drept boală, atunci să tratăm…bolnavii, cu exigenţă şi operativitate. Zici că nu-i vina lor că s-au născut cu această teribilă alienare mintală? Păi atunci de ce le-a dat Dumnezeu viaţă? Ca să aibă de ce să-i condamne la gheenă încă din faşă? Nu cred! Eu susţin cu vehemenţă că de bună voie şi nesiliţi de nimeni pederaştii de ambele sexe aleg să trăiască în nelegiuire, nefiind vorba despre “atracţie fizică”, deoarece Creatorul a rostit celebra frază: “Nu este bine să fie omul (bărbatul) singur; să-i facem (noi, Sfânta Treime) ajutor potrivit pentru el” (Facerea 2:18). De fapt, explicaţia cea mai plauzibilă pentru apariţia homosexualităţii este că aceia care o acceptă şi o practică pur şi simplu nu se descurcă în raporturile generale cu sexul opus, fiind “săraci cu duhul” (la prima vedere, unii par cuprinşi de valenţe artistice, precum Elton John, George Michael ş.a.), de aceea se “refugiază” în “alternativa cea mai la îndemână” (nu, nu masturbarea, care le oferă satisfacţii efemere, împingându-i mai degrabă în nevroze). Una peste alta, cumplită plagă…Doamne, ţine-i zdraveni la minte pe legislatorii români, altfel vom deveni şi noi o Sodoma, ca în Occident.

    Robert, n-avem dreptul să ignorăm niciun sacrilegiu la adresa Ortodoxiei. Sf. Grigore Teologul: “Prin tăcere, Îl trădăm pe Dumnezeu!”…Iar prin atitudine clară, deschisă, fermă, neînfricată şi constantă, ne spălăm mai multe păcate decât ne-am putea închipui, chiar mai multe decât poate spovedania, deoarece mulţi se pot pocăi, nefiind nevoie de mari eforturi, dar a lupta cu Cuvântul, în sens apologetic, nu este accesibil oricui, mai ales în aceste vremuri demente! Din nefericire, nu putem interveni fizic ca să normalizăm viaţa socială, deoarece atât puterile, cât şi mijloacele noastre sunt limitate, prin definiţie [[de fapt, dacă am fi realmente animaţi de porniri justiţiare, cu certitudine ne-ar fi frică de “represalii”…şi nu mă refer la cele “legale”, care se traduc prin brutalitate, gloanţe sau temniţă, ci la faptul ciudat că ne-ar cuprinde o spaimă paralizantă ca nu cumva să ne pierdem slujba, familia, casa, bunurile, huzurul şi un capitol la care suntem foarte sensibili: “prestigiul” în ochii rudelor, vecinilor, colegilor, amicilor etc. ; starea noastră curentă se cheamă, indiscutabil, laşitate, care, hm, nu prea este “compatibilă” cu Raiul---iată ce a “reuşit” epoca modernă şi postmodernă (nu comunismul sau capitalismul, care sunt înscrise în ea, nu circumscrise ei!) : a “scufundat” cei doi stâlpi de susţinere a învăţăturii creştine – mucenicia şi haiducia – determinându-ne să le considerăm…ridicole în contextul “progresului tehnologic” şi al “societăţii de consum”]]. Dar de mărturisit, trebuie să mărturisim Adevărul şi noaptea în somn! Poate că, într-adevăr, eu nu ţin cont mereu de faptul că aici ne aflăm pe un site auto…Să fie acesta păcatul meu de moarte! Oricum, cu timpul voi încerca să păstrez pe AM aparenţele de utilizator “focusat” pe subiect, dar mă voi “dezlănţui” în altă parte, fiindcă mai sunt multe aspecte delicate de dezbătut, care vor “pârjoli” orgoliul multor alergici la “religiozităţi”…
    5 12
  • catolicismul e abaterea de la ortodoxie (dreapta credinta)

    da' dece nu

    ortodoxia abaterea de la catolicism?

    intrebarea e de'amoru' artei, orice eventuala explicatie o consider inutila....
    11 4
  • @Inexorabil stimate coleg, te-as intreba ce facem cu restul celor cate ? 5-6 religii in ale caror carti citatele tale nu se regasesc ?
    Ce insinuezi ? ca Dumnezeul tau e al tuturor este ? Ca miliarde de oameni de pe glob se inseala crezand in altceva decat crezi tu.
    Mda, tipic...

    Ia uite nenea aici ce zice Biblia ta:

    "Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere.
    13 Căci întâi a fost întocmit Adam, şi apoi Eva.
    14 Şi nu Adam a fost amăgit; ci femeia, fiind amăgită, s-a făcut vinovată de călcarea poruncii."

    Ma zice si ca barbatul trebuie sa stapaneasca peste ea, tot restul vietii.

    Si cu asta esti de acord nu ? sigur ca da.
    Sau hai sa discutam mai bine despre sclavie ? un alt aspect pe care nu doar ca biblia nu-l condamna, ba chiar ne ofera indicatii despre cum sa ne tinem sclavii pe veci !!!

    N-am de gand sa deschid si alte subiecte si mai hilare din biblie, cum ar fi geneza, scopul meu nu este asta, nu aici, nu in seara asta.
    Vreau doar sa-ti spun, ca tu nu esti Dumnezeu, nu ai niciun drept sa judeci nici homosexualii, nici travestitii, nici cleptomanii, nici macar pe mine. Ti-e clar ? Asta nu-i treaba ta. Rolul tau este sa respecti vocea domnului, de judecata se ocupa el.
    Tu trebuie sa sezi bland in banca ta si sa-i lasi pe cei care iubesc acelasi sex, sa pacatuiasca in voia lor si sa arda in Iad pentru asta.

    Acuma daca ma asociezi si cu antihristul e bine, ce sa zic ?
    Mie mi-ai dovedit ca nu esti decat un fanatic religios si cu totii am aflat, recent, cam cum se comporta fanaticii religiosi...
    Vezi Parisul saptamanii trecute, aceeasi Marie, cu alta Biblie.

    PS Daca cel mai mare pacat al vietii tale este ca ai facut dragoste cu sotia ta intr-un loc public, atunci dupa Isus tu ai fi cel mai sfant dintre sfinti. Poate dupa ce-ti va trece vremea, vei avea si sarbatoare in calendar.

    Pana una alta, noi murim in spitale, copii ne mor pe strazi de foame, n-avem bani de strazi, dar ortodoxismul se lafaie in aur, terenuri, masini de lux si scutiri de taxe, totul pe banii nostri.
    Dar cine stie.. poate asa zice biblia si noi suntem niste pacatosi al dracu, ca nu vindem si organele ca sa aiba biserica bani s-o mai arda in aur si lux inca vreo 2000 de ani.
    15 7
  • Glumind extrem ,astia interzic gay-i pentru ca se comporta ca femeile la volan... adica prost (da, da..stiu..un pic misogin...sau mai mult...ma iertati, cele profi ! )
    8 1
  • inexorabil
    Mowgli, mi-ai confirmat că înţelegi doar ceea ce vrei tu, doar ceea ce-ţi convine sau doar ceea ce eşti “setat” să accepţi...

    Eu terorist pe motive religioase??? Da, voi fi arestat curând şi mi se vor confisca schemele viitoarelor atentate. Tot eroismul autorităţilor judiciare se va datora clarvăzătorului Mowgli, care l-a “adulmecat” pe fanaticul “latent” @inexorabil, după ce, în prealabil, l-a asigurat că îl va susţine în WRC şi că va dori să dea o tură cu GNX-ul lui, deocamdată inexistent. Mmm, ce zici? Pe bune că ar fi subiect de serial interminabil la OTV evoluţia tumultuoasă din ultimele zile a dialogului nostru de pe AM :)
    3 11
  • @Inexorabil, sorry amice, dar nu pot fi de acord cu tine si fanatismul tau orbitor, oricat de drag mi-ar fi WRC-ul si GNX-ul, dar eu te sustin oricum sa stii, n-am vorbit avioane. Nu-ti port pica, iti doresc tot binele din lume.

    Stai linistit, faptul ca te-am desconspirat ca terorist, paleste pe langa eroismul tau de a descoperi cine-i unealta antihristului. ;)
    9 3
  • AndreiRN
    Aberati peste aberati dar totul porneste de la lipsa de sinceritate.
    Sunt sigur ca toti de aici ati primit placeri sexuale de la o mana masculina si psihologic asta se califica ...........
    Sa nu uitam ca Isus sa inconjurat cu barbati si nu femei asa ca si asta poate aratta ca ......................
    In realitate toti suntem nascuti bisexuali dar indoctrinarea ne face diferiti.
    Uni au capacitatea de a fi inceri dar alti NU.
    In rest este orgoli si frica de sinceritate.
    5 7
  • inexorabil
    Nimic captivant la tembelizor…Mut plictisit pe “canalul” AM. Ei, dar ce-mi zăresc ochişorii?

    Da, Andrei, iar “uni este” nişte ambasadori deplorabili ai limbii române…Ne reprezintă cu cinste peste hotare, angajându-se, de pildă, ca rectificatori prin suflare ai PET-urilor turtite de la NASA. În timpul liber, se cred avizaţi în a-şi permite supra-exegeze despre preceptele şi faptele evanghelice. Deci aşa, Andrei: te preocupă natura sexuală a…Domnului. Ei bine, dacă te-ar duce niţeluş devla, ai înţelege că, prin prisma firii Lui umane desăvârşite, Iisus a fost, este şi va fi de-a pururi Bărbat, dar fără nicio legătură cu nevoile sau patimile bărbaţilor obişnuiţi, precum…Andrei. Vezi, te-am ştampilat uneori drept inteligent, dar nu cumva să te amăgeşti că inteligenţa poate fi confundată cu înţelepciunea…Categoric nu!

    Nu, nici vorbă să ne naştem toţi bisexuali. De unde ai scos enormitatea asta? Sau s-o interpretez ca o mărturisire indirectă? Te priveşte ceea ce eşti…Numai nu generaliza, doar fiindcă aşa ţi se năzare ţie!

    Aaaaa, şi să-ţi mai dezvălui o realitate: de regulă, tocmai cei care îi acuză pe alţii de “gioco di mano” sunt principalii suspecţi!!! Exact ca în situaţia în care sunt mai mulţi adunaţi într-un loc aglomerat, iar cel care scapă un “vânt” stânjenitor pentru toată suflarea ridică primul problema, “vizibil” indignat, pentru a nu plana vreo suspiciune asupra lui: “Cine-i nesimţitul care…?”. Îmi place cum te foloseşti de expresia “sunt sigur”. Dacă ai fi sechestrat într-o cameră, unde ţi s-ar asigura toate condiţiile de trai şi chiar de confort (inclusiv d.p.d.v. sportiv), în afară de contactul cu femei, ai rezista cât timp?...Până şi moralistul infailibil AndreiRN ar ceda până la urmă, cu sau fără reviste deocheate la dispoziţie…”sunt sigur”. Sau rătăceşte-te mai multe zile printr-un deşert vast; setea cumplită te va sili să te repezi asupra primului cactus întâlnit în cale, fără să te gândeşti la posibilele consecinţe nefaste ale înţepăturilor…ia încearcă acest experiment inedit, că tot te afli prin America de Nord (dacă aşa zici tu…). Ştii, filosoful care are oroare din naştere să se uite în jos (la figurat) descoperă uimit în oglindă că şi el este om…În definitiv, fii necruţător faţă de erezii şi mai ales faţă de “taina fărădelegii”, nu faţă de bietele slăbiciuni şi păcate omeneşti (nici sfinţii nu s-au auto-socotit sfinţi!---Dumnezeu îi ajuta să rămână cuvioşi, dar acela care se simţea vulnerabil la presiunea ispitei se castra, fiindcă nu era de glumă) – asta înseamnă atitudine ortodoxă! Iată cum se deosebeşte (fundamental) efectul terapeutic al creştinismului de obtuzitatea “juridică” a catolicismului, confirmată sau nu de fanfaronada şi trufia (neo)protestantă.
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru