Rusia: Nissan pregăteşte un model low-cost bazat pe Logan

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 21.07.2011
Piaţa din Rusia va primi în 2012 încă un model low-cost construit pe platforma Logan. De data aceasta, modelul respectiv va fi vândut sub sigla Nissan, anunţă Automotive News.

Nissan va construi un model low-cost bazat pe Logan destinat pieţei din Rusia, anunţă AutomotiveNews. Modelul are scopul de a creşte vânzările mărcii pe piaţa respectivă, aflată într-o creştere spectaculoasă. În timp, Renault-Nissan vrea să atingă o cotă de piaţă de 40% în Rusia în colaborare cu partenerii lor de la AvtoVAZ. Producţia modelului low-cost al celor de la Nissan va începe în 2012, iar uzina din Rusia care îl va construi va construi motoare şi transmisii pentru cei trei parteneri începând cu anul 2013, a anunţat Bruno Ancelin, şeful departamentului Renault din Rusia.

"Acesta va fi primul model Nissan bazat pe platforma Logan", a declarat Bruno Acenlin în cadrul unui interviu, cu toate că modelul Aprio reprezintă deja versiunea Nissan a lui Logan. Şeful Renault Rusia nu a dezvăluit detalii suplimentare despre modelul respectiv, dar nu sunt aşteptate modificări deosebite la nivelul platformei Logan.

În prezent, Renault deţine 25% din acţiunile AvtoVAZ.

Alianţa Renault-Nissan plănuieşte achiziţia pachetului de acţiuni deţinut de Russian Technologies Corp. şi Troika Dialog, ceea ce le-ar aduce în posesie 50% din acţiunile constructorului rusesc. Carlos Ghosn, preşedinte executiv al Alianţei Renault-Nissan, a declarat că se aşteaptă ca negocierile să fie finalizate până la sfârşitul lui 2011. Renault, Nissan şi AvtoVAZ doresc să atingă livrări de 1.6 milioane de unităţi în 2016, în vederea atingerii unei cote de piaţă de 40 de procente în Rusia.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru