S-a scris istorie: un Audi A8 a transportat fără șofer un actor pe străzile din Berlin

de Bogdan Mirică
Marti, 16.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi A adus la Festivalul de Film de la Berlin un A8L echipat cu o tehnologie care îi permite să se conducă singur. Mașina a transportat prin Berlin un actor prezent la festival.

Festivalul de Film de la Berlin se bucură de atenția presei din întreaga lume în aceste zile. Prin urmare, ce ocazie mai bună pentru Audi de a expune cele mai avansat tehnologii din laboratoarele sale. Constructorul german și-a dorit însă, ceva mai mult decât o demonstrație. Și-a dorit să impresioneze și să scrie istorie.

Motiv pentru care a adus un Audi A8 cu ampatament mărit, echipat cu o tehnologie care îi permite să se conducă singur. Exemplarul A8L în versiunea W12 a fost trimis să îi ridice de la hotel pe actorul Daniel Bruhl și pe prietena sa. Limuzina i-a condus apoi prin Berlin până la palatul unde se desfășoară festivalul.

Vorbim, așadar, despre prima călătorie autonomă în mediul urban. O adevărată probă de forță și o confirmare a faptului că mașinile autonome au devenit deja realitate. De-a lungul călătoriei, mașina a folosit o serie de camere și senzori pentru a localiza arhitectura clădirilor și a obiectelor, comparându-le cu o hartă detaliată din timp.

Mai mult, Audi a progrmat limuzina să se conducă așa cum ar face-o un șofer profesionist.

Asta înseamnă că toate accelerările și frânările s-au făcut ușor, pentru a nu-i deranja pe ocupanți. La final, Daniel Bruhl s-a arătat extrem de încântat de capacitățile limuzinei, apreciind modul confortabil în care a fost transportat.

”Am demonstrat deja că mașinile noastre pot fi pilotate pe circuit și conduse pe autostradă într-un mod cât se poate de sigur. Cu această ocazie am arătat tuturor că putem să gestionăm și o situație cu trafic intens”, a declarat Stefan Kirsch, șeful departamentului de dezvoltare Audi.

Comentarii (4)

  • Asteptam si prima motocicleta autonoma.....
    13 3
  • O tehnologie aproape inutila.
    11 19
  • @Mihai: Nu inteleg de ce spui asta... Alaturi de electrice, acesta e viitorul; nici mie personal nu-mi place, dar asta e evolutia. Sigur ca mai sunt multe lucruri de pus la punct in legatura cu masinile autonome (mai ales pe partea de legislatie), dar vom ajunge si acolo mai repede decat ne imaginam.
    8 2
  • eu inca astept ziua in care voi putea sa vad videoclipurile fullscreen direct pe am
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru