Să nu uităm de bătrâni: Opel Commodore împlinește 50 de ani de la debut

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 28.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cine n-are bătrâni să-și cumpere, iar cine are să-i sărbătorească. Așa cum face acum Opel cu Commodore. Modelul germanilor a împlinit 50 de ani de la debut, iar Opel îl aniversează participând în cadrul Silvretta Classic.

Opel aniversează 50 de ani de la debutul lui Commodore. Prima versiune a modelului german folosea un motor de 2.5 litri cu șase cilindri dispuși în linie care producea 115 cai putere. Un an mai târziu, nemții au introdus pe piață versiunea Commodore A GS care folosea carburatoare dublu corp. Pe noua variantă, agregatul producea 130 de cai putere.

În primă fază, Opel a oferit modelul Commodore cu o cutie manuală cu patru rapoarte sau cu una automată cu două trepte. În 1969, aceasta din urmă a fost înlocuită de una automată cu trei rapoarte. Prima generație a fost produsă în peste 156.000 de exemplare.

Opel Commodore B a ajuns pe piață în 1972. Modelul german era disponibil și într-o versiune coupe, iar puterea oferită ajungea până la 160 de cai. A existat și o versiune echipată cu un V8 de 6.0 litri, însă nu a avut succesul așteptat.

Commodore C a debutat în 1977. Pentru prima dată în istoria modelului, Opel a oferit și o versiune break. Singura motorizare disponibilă era cea de 2.5 litri de 115 sau 130 de cai putere.

Pentru a aniversa frumoasa vârstă, Opel a înscris patru exemplare Commodore în competiția Silvretta Classic.

Concursul se desfășoară în intervalul 6 - 8 iulie, iar șeful echipei Opel Classic va fi Joachim Winkelhock, unul dintre câștigătorii cursei de 24 de ore de la Le Mans. Acesta va miza pe serviciile unui Commodore B GS/E cu 190 de cai putere.

Comentarii (4)

  • Coradrian
    Opel Rekord C a avut si tata prin '75....o masina frumoasa si fiabila. Chiar imi pare rau ca nu la pastrat ! As fi mers de drag cu el acum ....
    4 0
  • este la fel de german ca si fordul de la craiova, pe bune, stiu ca-i o mare iubire intre poporul roman si cel german dar de aici pana la a face afirmatii aiurea e distanta mare (chiar numele de GM Commodore, nu va spune nimic?)
    3 1
  • Chevrolet Commodore
    1 0
  • @mm

    Da. este un Chevrolet ... Insa asta nu schimba faptul ca Opel era la vremea aceea cel mai mare producator german de automobile.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru