Sa se revizuiasca, dar sa nu se schimbe nimic!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 08.08.2007
Americanii par scosi din piesele lui Caragiale. 89% cred ca SMS-urile la volan trebuie interzise, dar 57% o fac constant.

Americanii nu se dezmint. Un studiu recent sustinut de Harris Poll arata ca 91% dintre cetatenii SUA cred ca tastatul SMS-urilor in timpul sofatului este o practica care atenteaza la siguranta in trafic si 89% sustin ca aceasta practica ar trebui amendata si scoasa in afara legii.

In acelasi timp, 57% dintre subiectii sondajului recunosc faptul ca scriu mesaje in timp ce conduc masina. Pentru ca lucrurile sa mearga mai departe, 66% dintre americani citesc mesajele pe care le primesc in timp ce conduc.

In privinta categoriilor de varsta, studiul Harris Poll sustine ca tinerii sunt mult mai dispusi sa acorde atentie mobilului decat varstnicii.

Comentarii (1)

  • prudentul
    exagerati
    Americanii par scosi din piesele lui Caragiale ? De ce, pentru ca "un studiu recent sustinut de Harris Poll arata ca 91% dintre cetatenii SUA cred ca tastatul SMS-urilor in timpul sofatului este o practica care atenteaza la siguranta in trafic si 89% sustin ca aceasta practica ar trebui amendata si scoasa in afara legii" ?

    Chiar, instictiv, nu vi se pare ca butonatul mobilului in timp ce esti in trafic e cam periculos? Exista lege pentru interzicerea vorbitului la mobil cand conduci (desi esti cu ochii pe drum) si nimeni nu comenteaza. De ce ar fi compusul SMS-urilor (cand alternezi vederea asupra soselei cu cea aruncata spre ecranul telefonului) mai putin periculoasa ? Atentia distributiva unde este ?

    Recunosc, in acest caz, ca si eu nu ma dezmint si sunt caragialesc: deoarece evit sa vorbesc la mobil cand conduc, nu butonez SMS-uri, nu ma joc pe Playstation, nu joc Solitaire si nici sah in trafic.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru